START-TO-COACH PROFESSIONAL2023-05-23T11:22:33+02:00

Professionele Coaching Opleiding

Start-to-Coach Professional

In dit deel van de coaching opleiding ligt de focus op het dieper uitspitten van jezelf, je zelfvertrouwen en je eigen fundament om van daaruit je eigen coaching praktijk verder op te zetten.

Opstarten van je coaching praktijk

Zo ver ben je dan al. Je hebt je basis coachingopleiding achter de rug en misschien heb je nog andere opleidingen in de pocket. Je hoopt dan natuurlijk op je eerste klanten en een succesvolle praktijk.

Je weet intussen dat je er met hopen alleen niet komt. Dus je maakt je klaar om een website te bouwen, of misschien ben je met die stap al begonnen en bestaat je volgende stap erin iets te posten op social media over je start als coach.

Je zet de stappen die elke startende coach te nemen heeft. Dit zal niet voldoende zijn. Je loopt in de valkuil waar vele startende ondernemers in trappen.

De meeste starters focussen zich op de meest evidente investeringen die ze moeten doen voor hun groei: opleidingen om kennis en ervaring op te doen, een website bouwen, visitekaartjes, en veel tijd doorbrengen op social media. Dit gaat gepaard met een moeizame zoektocht naar klanten, vooral omdat er zoveel concurrentie op de markt is.

In dit deel van de coaching opleiding ligt de focus op het dieper uitspitten van jezelf, je zelfvertrouwen en je eigen fundament om van daaruit je eigen coaching praktijk verder op te zetten.

Jezelf heel goed kennen en weten wat er in je binnenwereld speelt, is fundamenteel belangrijk als je wil starten als life coach en als je anderen geloofwaardig wil kunnen helpen.

Je leert in dit onderdeel ook hoe je zelf een unieke plaats claimt op de markt en hoe je verder klanten kunt werven.

Opleiding(en) volgen is goed, maar het echte werk bestaat erin dat je er ook voor zorgt dat mensen weten dat jij de juiste coach bent om hen te helpen. Wil je mensen helpen? Alles start bij jouw daadkracht.

Dat vergt echter eerst van jou als coach dat je heel goed stilstaat bij wat jou uniek maakt en wat jouw fundament is waarop je wil verder bouwen.

Ontdek het programma

Online module – 16u

 • Start with why (22min)
 • Klanten werven, De ideale klant (31min)
 • Verkopen (1u02)
 • 13 Webinars rond diverse thema’s (14uur)

Je leert in dit onderdeel ook hoe je zelf een unieke plaats claimt op de markt en hoe je verder klanten kunt werven. 

4 live dagen 

 • De Stickman als zelfreflectietool
  Wat wil je in de wereld zetten? Wat houdt je daarin tegen, op welke manier doe je aan self-sabotage? Welk zelfonderzoek zal je op regelmatige basis opnieuw moeten doen om altijd een stapje verder te komen in de groei van je eigen coachingpraktijk?
 • Start with Why
  Hoe zet ik mezelf of mijn praktijk op de markt? Om te starten als coach moet je ook duidelijk kunnen benoemen waarom je doet wat je doet en wat jouw drijfveer is om mensen te helpen. Als mensen voelen dat jij vanuit je hart werkt, zullen ze meer geneigd zijn om bij jou in coaching te komen dan bij een coach die dit niet zo helder heeft. Opgelet, want dit belooft een intensieve dag te worden. De ui wordt gepeld tot op de kern.
 • Klanten werven – Hoe, Wat en Wie?
  We bouwen verder op jouw kern die je tijdens de Start-with-Why dag uitwerkte. Tijdens deze opleidingsdag maak je voor jezelf helder wat en op welke manier jij precies zal werken, zodat je duidelijk kan benoemen waarin jij anders bent en werkt dan anderen. We schenken ook aandacht aan wie jouw ideale klant is, zodat je ook gerichter jouw klanten kan bereiken met je boodschap.
 • Coaching Business Model Canvas
  Dit canvas, ontwikkeld door Alex Osterwalder, vormt een leidraad om je business model op papier te zetten. Het laat je toe om op een snelle en overzichtelijke manier een beeld te krijgen van je activiteiten en je verdienmodel. Met het Business Model Canvas maak je een ondernemingsplan in een A2. Je brengt je bedrijfsplan overzichtelijk in kaart met 9 bouwstenen. Daarin beschrijf je jouw bedrijf en onder meer het verdienmodel, de toegevoegde waarde, klanten, relaties en leveranciers. Deze opleiding wordt gegeven door een externe gespecialiseerde consultant.

De Start-to-Coach Professional is voor jou:

 • als je jouw je jouw praktijk wil opstarten.
 • als je een goed onderbouwd startplan of groeiplan wil uitwerken.

We starten vanuit het idee dat je hebt uitgewerkt tijdens je opleiding en we bouwen daarop verder.

Misschien is je plaatje heel duidelijk en kan je direct naar de volgende stap, of misschien word je uitgedaagd om het nog concreter te maken.

Als je je wil profileren als coach en klanten wil werven om je praktijk te laten bloeien, kan je terugvallen op beproefde strategieën. Die overlopen we in dit deel van de opleiding.

Wij herwerken momenteel onze opleidingen Start-to-Coach. Wil je op de hoogte blijven en geïnformeerd worden over onze vernieuwde opleidingen? Klik dan op deze link.  

Apluscoaching | Life Coach Opleiding | Start-To-Coach

Apluscoaching | Life Coach Opleiding | Start-To-Coach

€ 2 695 (excl. BTW) incl. lunches en dranken tijdens de opleiding

Start-to-Coach programma’s

Essential  10u online + 4d € 2 395
Advanced 5u online + 6d € 2 995
Professional 16u online + 4d € 2 695

Start-to-Coach Combo, combineer en bespaar.

Schrijf  je je in  voor Start-to-Coach Essentials + Advanced + Professional dan betaal je € 6 895 ex. BTW*  en je bespaart € 1 190.

* Enkel wanneer de programma’s samen worden gefactureerd en betaald!
* Niet combineerbaar met andere kortingen.

Op zoek naar de juiste coaching opleiding?

Reserveer een kennismakings call

Je overweegt om een coaching opleiding te volgen of om je te specialiseren als coach, dan is het belangrijk dat je een opleiding vindt die aansluit bij wat jij zoekt en wie jij bent.

 • Wil je te weten komen of je met onze Start to Coach opleiding of onze specialisatie opleidingen voldoende nieuwe inzichten en kennis zal opdoen?
 • Heb je vragen of je kan starten als coach na de opleiding?
 • Wil je weten op welke manier er les wordt gegeven?
 • Zoek je nog uit wat er inhoudelijk allemaal wordt geleerd en wat er concreet aan bod komt tijdens de live dagen?

Allemaal terechte vragen die we hier echter niet allemaal kunnen beantwoorden.

Reserveer een vrijblijvend kennismakingsgesprek met één van onze trainers, en kom te weten of onze opleidingen de juiste match zijn voor jou.

Wat zeggen andere deelnemers

Anja is een zeer aangename en deskundige lesgever en een leerrijk programma. 4 opeenvolgende dagen waren zeer vermoeiend en intensief. Het was fijn dat de groep al achtergrond en know-how had door de online theorie. Aanrader!

Review | Apluscoaching
Deskundige trainer
Posted on:
Start-to-Coach
5 juli 2019

Anja is dé expert op gebied van plusouderschap en nieuw samengestelde gezinnen, maar ook als life coach helpt ze om jezelf terug te vinden. Je kan bij Anja helemaal jezelf zijn. Anja weet heel snel de pijnpunten te vinden en te benoemen. Ze is eerlijk, correct en slaat steeds de nagel op de kop, zonder te oordelen. Haar praktische tips pas ik nog elke dag(...)

Review | Patsy Vanleeuwe | Apluscoaching
Nagel op de kop
Posted on:
life coaching
4 juli 2019

ebook Starten als Life Coach

Ontdek jouw talent als coach

In dit e-Book laten we je al eens binnenkijken in de coachingwereld.

 • Wat wordt er van jou verwacht als je in een opleiding stapt?
 • Hoe weet je of je op de juiste plek bent?
 • Wat is coachen alvast niet en wat is het dan wel?
 • De basishouding van een goede Life Coach
 • Het werkterrein van een coach en afbakening daarvan
 • De verschillende coachingmodellen en het model dat wij gebruiken

We bieden je een antwoord op die eerste vragen en nemen je mee in enkele verhalen om je te laten proeven van het leven als Life Coach.

Ebook | Starten Als Life Coach | Apluscoaching

Veel gestelde vragen over onze coaching opleidingen

Wat is het coachingmodel dat we aangeleerd krijgen?2021-01-17T11:03:48+01:00

Het coaching model waar wij mee werken is het TGOROW-model omdat dit zijn nut heeft bewezen en toepasbaar is binnen àlle domeinen. Een anekdote maakt dit duidelijk: Anja Pairoux was zelf al enkele jaren als coach aan de slag met het TGOROW-model toen ze besloot om een specialisatie in bemiddeling te gaan volgen. Ze sloeg de basisopleiding tot bemiddelaar over. Op haar eerste dag in de specialisatie-opleiding ging de groep vrij onmiddellijk in een rollenspel. De opdracht was simpel: de deelnemers moesten een case neerzetten dat rond een familiaal conflict draaide. Anja moest direct als bemiddelaar optreden en voelde zich enorm onzeker, want ze kende het bemiddelingsmodel niet waarover in de opleiding gesproken werd. Met een lichte paniek stapte ze in de oefening en sprak zichzelf toe “TGOROW, Anja, dat is het enige dat je nu hebt, dus TGOROW!” … Het resultaat na deze oefening was dat Anja van de trainster te horen kreeg dat ze een heel goede case had neergezet. Er kwam zelfs het compliment bij dat ze een natuurtalent was. Anja wist dat ze dit compliment te danken had aan het TGOROW-model en was vanaf dan nog meer overtuigd van de enorme waarde van dit model.

Lees er meer over in mijn artikel Coachende Vaardigheden

Wordt er een certificaat uitgereikt na de coach opleiding?2021-09-01T20:02:40+02:00
Na Level 2 van de Start-to-Coach opleiding volgt een facultatief examen. Jij kiest zelf of je wil deelnemen aan het Start-to-Coach examen. Als je geslaagd bent met het examen, ontvang je een Aplus certified member attest. Lees ook mijn blog: Hebben coaches een ICF certificaat nodig
Waar vind ik de data en prijzen voor de coach opleiding?2021-01-17T11:01:28+01:00

Alle praktische details zijn terug te vinden op de website: www.apluscoaching.be/start-to-coach

Wat is een goede coaching opleiding?2022-11-29T15:00:41+01:00

Wat is een goede coaching opleiding en hoe kies ik de juiste coaching opleiding om er zeker van te zijn dat ik een professionele coach of succesvolle coach kan worden? Als je de vraag namelijk op deze manier stelt, leg je de verwachtingen en de verantwoordelijkheid buiten jezelf. Je denkt dat het coaching opleidingsinstituut ervoor gaat zorgen dat jij een volwaardige coach zal worden. Het is echter je eigen attitude die allesbepalend is voor je succes als coach en wat je doet met de kennis en inzichten die je opdoet tijdens je coaching opleiding.

Lees ook het blog: Hoe kies ik de juiste coaching opleiding?

Hoeveel deelnemers zitten er in de Start-to-Coach opleiding?2021-01-17T11:00:32+01:00

We waken erover dat het aantal deelnemers beperkt blijft tot circa 8 deelnemers. Dit doen we heel bewust omdat we individuele aandacht en diepgang belangrijk vinden. De kleine groep geeft ook een heel veilig kader waarin iedereen zich ten volle kan blootstellen wat alleen maar gunstig is voor je groeiproces.

Hoe kan ik inschrijven?2021-04-26T10:15:15+02:00

Inschrijven kan je via het Start-to-Coach inschrijvingsformulier. De link vind je hieronder of op de Start-to-Coach pagina naast de geplande data. Na je inschrijving krijg je toegang tot het Online Coaching Platform. Hier kan jij het theoretische gedeelte van de opleiding volgen wanneer, waar en hoe je zelf wil.

Inschrijven voor de Start-to-Coach opleiding: reserveer hier

Moet ik de 3 levels van de Start-to-Coach opleiding volgen?2022-02-11T14:28:06+01:00

Onze coach opleiding kan je indelen en volgen volgens je eigen tempo. Het theoretische gedeelte van Start-to-Coach Essential staat volledig online. Je kan dit level waar je wil en wanneer je wil studeren. Tijdens de live-dagen van Start-to-Coach Essential leer je de basisvaardigheden, het intake gesprek en je coaching vaardigheden in de praktijk omzetten. Aangezien de Start-to-Coach Advanced opleiding verder bouwt op wat wordt geleerd in de vorige opleiding, kan je niet voor deze opleiding apart inschrijven. De Start-to-Coach professional is voor iedereen die al een basisopleiding achter de rug heeft en effectie wil starten met een coaching praktijk.

Schrijf je hier in op de Start-to-Coach opleiding.