START-TO-COACH PROFESSIONAL2022-09-29T12:01:52+02:00

Professionele Coaching Opleiding

Start-to-Coach Professional

In dit deel van de coaching opleiding ligt de focus op het dieper uitspitten van jezelf, je zelfvertrouwen en je eigen fundament om van daaruit je eigen coaching praktijk verder op te zetten.

Opstarten van je coaching praktijk

Zo ver ben je dan al. Je hebt je basis coachingopleiding achter de rug en misschien heb je nog andere opleidingen in de pocket. Je hoopt dan natuurlijk op je eerste klanten en een succesvolle praktijk.

Je weet intussen dat je er met hopen alleen niet komt. Dus je maakt je klaar om een website te bouwen, of misschien ben je met die stap al begonnen en bestaat je volgende stap erin iets te posten op social media over je start als coach.

Je zet de stappen die elke startende coach te nemen heeft. Dit zal niet voldoende zijn. Je loopt in de valkuil waar vele startende ondernemers in trappen.

De meeste starters focussen zich op de meest evidente investeringen die ze moeten doen voor hun groei: opleidingen om kennis en ervaring op te doen, een website bouwen, visitekaartjes, en veel tijd doorbrengen op social media. Dit gaat gepaard met een moeizame zoektocht naar klanten, vooral omdat er zoveel concurrentie op de markt is.

In dit deel van de coaching opleiding ligt de focus op het dieper uitspitten van jezelf, je zelfvertrouwen en je eigen fundament om van daaruit je eigen coaching praktijk verder op te zetten.

Jezelf heel goed kennen en weten wat er in je binnenwereld speelt, is fundamenteel belangrijk als je wil starten als life coach en als je anderen geloofwaardig wil kunnen helpen.

Je leert in dit onderdeel ook hoe je zelf een unieke plaats claimt op de markt en hoe je verder klanten kunt werven.

Opleiding(en) volgen is goed, maar het echte werk bestaat erin dat je er ook voor zorgt dat mensen weten dat jij de juiste coach bent om hen te helpen. Wil je mensen helpen? Alles start bij jouw daadkracht.

Dat vergt echter eerst van jou als coach dat je heel goed stilstaat bij wat jou uniek maakt en wat jouw fundament is waarop je wil verder bouwen.

Schrijf je hier in

Ontdek het programma

Online module – 16u

 • Start with why (22min)
 • Klanten werven, De ideale klant (31min)
 • Verkopen (1u02)
 • 13 Webinars rond diverse thema’s (14uur)

Je leert in dit onderdeel ook hoe je zelf een unieke plaats claimt op de markt en hoe je verder klanten kunt werven. 

4 live dagen 

 • De Stickman als zelfreflectietool
  Wat wil je in de wereld zetten? Wat houdt je daarin tegen, op welke manier doe je aan self-sabotage? Welk zelfonderzoek zal je op regelmatige basis opnieuw moeten doen om altijd een stapje verder te komen in de groei van je eigen coachingpraktijk?
 • Start with Why
  Hoe zet ik mezelf of mijn praktijk op de markt? Om te starten als coach moet je ook duidelijk kunnen benoemen waarom je doet wat je doet en wat jouw drijfveer is om mensen te helpen. Als mensen voelen dat jij vanuit je hart werkt, zullen ze meer geneigd zijn om bij jou in coaching te komen dan bij een coach die dit niet zo helder heeft. Opgelet, want dit belooft een intensieve dag te worden. De ui wordt gepeld tot op de kern.
 • Klanten werven – Hoe, Wat en Wie?
  We bouwen verder op jouw kern die je tijdens de Start-with-Why dag uitwerkte. Tijdens deze opleidingsdag maak je voor jezelf helder wat en op welke manier jij precies zal werken, zodat je duidelijk kan benoemen waarin jij anders bent en werkt dan anderen. We schenken ook aandacht aan wie jouw ideale klant is, zodat je ook gerichter jouw klanten kan bereiken met je boodschap.
 • Coaching Business Model Canvas
  Dit canvas, ontwikkeld door Alex Osterwalder, vormt een leidraad om je business model op papier te zetten. Het laat je toe om op een snelle en overzichtelijke manier een beeld te krijgen van je activiteiten en je verdienmodel. Met het Business Model Canvas maak je een ondernemingsplan in een A2. Je brengt je bedrijfsplan overzichtelijk in kaart met 9 bouwstenen. Daarin beschrijf je jouw bedrijf en onder meer het verdienmodel, de toegevoegde waarde, klanten, relaties en leveranciers. Deze opleiding wordt gegeven door een externe gespecialiseerde consultant.

De Start-to-Coach Professional is voor jou:

 • als je jouw je jouw praktijk wil opstarten.
 • als je een goed onderbouwd startplan of groeiplan wil uitwerken.

We starten vanuit het idee dat je hebt uitgewerkt tijdens je opleiding en we bouwen daarop verder.

Misschien is je plaatje heel duidelijk en kan je direct naar de volgende stap, of misschien word je uitgedaagd om het nog concreter te maken.

Als je je wil profileren als coach en klanten wil werven om je praktijk te laten bloeien, kan je terugvallen op beproefde strategieën. Die overlopen we in dit deel van de opleiding.

De Start-to-Coach opleidingen vinden plaats op domein De Schorre in Boom (ten zuiden van Antwerpen) of in Leuven bij Human Excellence.

Al onze opleidingen starten om 9u30 en eindigen om 16u.

 • Q2-2023: 8 – 15 mei en 5 – 12 juni 2023 (Boom)
 • Q4-2023: 24 november – 1 – 8 – 15 december (Boom)

Een overzicht van onze programma’s vind je op onze agenda.

Apluscoaching | Life Coach Opleiding | Start-To-Coach

Apluscoaching | Life Coach Opleiding | Start-To-Coach

€ 2 695 (excl. BTW) incl. lunches en dranken tijdens de opleiding

Start-to-Coach programma’s

Essential  10u online + 4d € 2 395
Advanced 5u online + 6d € 2 995
Professional 16u online + 4d € 2 695

Start-to-Coach Combo, combineer en bespaar.

Schrijf  je je in  voor Start-to-Coach Essentials + Advanced + Professional dan betaal je € 6 895 ex. BTW*  en je bespaart € 1 190.

* Enkel wanneer de programma’s samen worden gefactureerd en betaald!
* Niet combineerbaar met andere kortingen.

Schrijf je hier in

Verdiepingsdagen voor coaches

Als coach is het belangrijk om je eigen zuurstofmasker eerst op te blijven zetten. Je wil blijven groeien en jezelf blijven voeden, zodat je vervolgens ook anderen vanuit je eigen ervaringen kan helpen in hun groeiproces. De Start- to-Coach verdiepingsdagen zijn hierrond opgebouwd.

Tijdens een verdiepingsdag gaan we dieper in op wat je tijdens de
Start to Coach opleidingen leerde.

De verdiepingsdagen draaien volledig om volgende aspecten:

 • Inspiratie opdoen
 • Inzichten opdoen om terug in actie te komen op iets waarin je vastloopt
 • Connectie maken met gelijkgestemden zodat je terug in de energie en daadkracht komt
Meer over de verdiepingdagen

Op zoek naar de juiste coaching opleiding?

Reserveer een kennismakings call

Je overweegt om een coaching opleiding te volgen of om je te specialiseren als coach, dan is het belangrijk dat je een opleiding vindt die aansluit bij wat jij zoekt en wie jij bent.

 • Wil je te weten komen of je met onze Start to Coach opleiding of onze specialisatie opleidingen voldoende nieuwe inzichten en kennis zal opdoen?
 • Heb je vragen of je kan starten als coach na de opleiding?
 • Wil je weten op welke manier er les wordt gegeven?
 • Zoek je nog uit wat er inhoudelijk allemaal wordt geleerd en wat er concreet aan bod komt tijdens de live dagen?

Allemaal terechte vragen die we hier echter niet allemaal kunnen beantwoorden.

Reserveer een vrijblijvend kennismakingsgesprek met één van onze trainers, en kom te weten of onze opleidingen de juiste match zijn voor jou.

LEES OOK ONZE GIDS: ALLES OVER COACHING OPLEIDINGEN

Wat zeggen andere deelnemers

De Start-to-Coach opleiding biedt – naast de vele verdiepende inzichten – heel concrete handvaten om een coaching gesprek/traject op een gestructureerde manier aan te pakken zodoende dat de coachee er maximaal resultaat uithaalt.
Ook in je rol als coach doorleef je gedurende de opleiding een verrijkend groeiproces met – als cadeautje aan jezelf – extra(...)

Review | Filip Debruyne | Apluscoaching
Concrete handvaten
26 oktober 2022

Ik ben ontzettend dankbaar dat ik bij Apluscoaching de Start-to-Coach opleidingen (Essentials en Advanced) gevolgd heb. Het gedachtengoed was wat mij overhaalde om met de opleiding te beginnen. Ik hou van de combinatie van nuchterheid en spiritualiteit die Anja in haar opleidingen verweeft.

De Essentials opleiding volgde ik bij Patsy Vanleeuwe en Els(...)

Review | Catherine Cauwe | Apluscoaching
Boeiend & Authentiek
Posted on:
Start-to-Coach
18 mei 2022

De Start-to-Coach opleiding heb ik ervaren als intensief, verrijkend, leerzaam, gezellig, leuk, maar bovenal zeer bijzonder. Ik ben tot zoveel zelfinzichten gekomen en gegroeid dat ik het jammer vond dat het al afgelopen was.

Review | Natasa Djokovic | Apluscoaching
Intensief en Verrijkend
Posted on:
Start-to-Coach
19 april 2022

ebook Starten als Life Coach

Ontdek jouw talent als coach

In dit e-Book laten we je al eens binnenkijken in de coachingwereld.

 • Wat wordt er van jou verwacht als je in een opleiding stapt?
 • Hoe weet je of je op de juiste plek bent?
 • Wat is coachen alvast niet en wat is het dan wel?
 • De basishouding van een goede Life Coach
 • Het werkterrein van een coach en afbakening daarvan
 • De verschillende coachingmodellen en het model dat wij gebruiken

We bieden je een antwoord op die eerste vragen en nemen je mee in enkele verhalen om je te laten proeven van het leven als Life Coach.

Ebook | Starten Als Life Coach | Apluscoaching
DOWNLOAD HIER JOUW EXEMPLAAR

Veel gestelde vragen over onze coaching opleidingen

Wat is een goede coaching opleiding?2022-11-29T15:00:41+01:00

Wat is een goede coaching opleiding en hoe kies ik de juiste coaching opleiding om er zeker van te zijn dat ik een professionele coach of succesvolle coach kan worden? Als je de vraag namelijk op deze manier stelt, leg je de verwachtingen en de verantwoordelijkheid buiten jezelf. Je denkt dat het coaching opleidingsinstituut ervoor gaat zorgen dat jij een volwaardige coach zal worden. Het is echter je eigen attitude die allesbepalend is voor je succes als coach en wat je doet met de kennis en inzichten die je opdoet tijdens je coaching opleiding.

Lees ook het blog: Hoe kies ik de juiste coaching opleiding?

Moet ik de 3 levels van de Start-to-Coach opleiding volgen?2022-02-11T14:28:06+01:00

Onze coach opleiding kan je indelen en volgen volgens je eigen tempo. Het theoretische gedeelte van Start-to-Coach Essential staat volledig online. Je kan dit level waar je wil en wanneer je wil studeren. Tijdens de live-dagen van Start-to-Coach Essential leer je de basisvaardigheden, het intake gesprek en je coaching vaardigheden in de praktijk omzetten. Aangezien de Start-to-Coach Advanced opleiding verder bouwt op wat wordt geleerd in de vorige opleiding, kan je niet voor deze opleiding apart inschrijven. De Start-to-Coach professional is voor iedereen die al een basisopleiding achter de rug heeft en effectie wil starten met een coaching praktijk.

Schrijf je hier in op de Start-to-Coach opleiding.

Hoeveel deelnemers zitten er in de Start-to-Coach opleiding?2021-01-17T11:00:32+01:00

We waken erover dat het aantal deelnemers beperkt blijft tot circa 8 deelnemers. Dit doen we heel bewust omdat we individuele aandacht en diepgang belangrijk vinden. De kleine groep geeft ook een heel veilig kader waarin iedereen zich ten volle kan blootstellen wat alleen maar gunstig is voor je groeiproces.

Hoe kan ik inschrijven?2021-04-26T10:15:15+02:00