START_TO_COACH2019-11-30T10:17:47+01:00

Professionele Coach Opleiding

De Start-to-Coach opleiding van Aplusacademy is een professionele coach opleiding waarin het niet de bedoeling is om jou in een harnas van technieken te dwingen, maar wel om jou een zeer sterk basismodel als fundament mee te geven.

Met de basis die we trainen op de Start-to-Coach opleiding, kan je vervolgens vanuit jouw authenticiteit verder bouwen aan de specialisatie die jij zelf wil uitgaan. Of je nu burn-out coach, stress coach, gezins- en relatiecoaching verkiest of je wil werken rond work-life balance, perfectionisme, loopbaanbegeleiding of natuurcoaching, onze coach opleiding is voor jou een ideale basis.

Wij zien coaching als een levenshouding, iets wat je in je dagdagelijkse omgang met anderen toepast om het beste uit jezelf en je omgeving te halen.  Coaching is een basisinterventie voor de prestatieverbetering van een individu, een team of een organisatie.

Start-to-Coach opleiding … iets voor jou?

Het model waarmee we werken is het TGOROW-model van Christian Simpson. Dit coaching model heeft zijn effectiviteit al bewezen in verschillende domeinen. Of het nu om burn-out coaching, stress coaching, life coaching, gezins- en relatiecoaching, perfectionisme coaching, loopbaanbegeleiding of natuurcoaching gaat … we weten uit eigen ervaring dat dit model werkt. Het is zelfs een goeie basisstructuur om in te zetten als je het plan zou hebben om coaching te combineren met bemiddeling.

Een belangrijke voorwaarde daarbij is dat je in eerste instantie zelf wil groeien. Onze coach opleiding gaat namelijk voor een belangrijk stuk ook over je eigen groei, want dit hoort bij jouw basishouding in coaching. Een professionele coach is een persoon die in eerste instantie zelf wil groeien. Iemand die beseft dat je alleen maar groei en verandering bij anderen kan bereiken als je eerst op jezelf inzet. Mensen die hun leven in handen pakken en bereid zijn aan zichzelf te werken.

 • Wil je op een authentieke manier coachen?
 • Wil je mensen leren coachen op een effectieve, diepgaande manier?
 • Wil je mensen helpen om hun doelen te bereiken en hen effectief helpen groeien?

Dan is de Start-to-Coach opleiding iets voor jou.

Een unieke approach in coach opleiding

Met de aplusacademy willen we de coach opleidingen die we aanbieden zoveel mogelijk laten renderen voor alle deelnemers. Wij kiezen daarom ook voor kleinere groepen en bieden de theorie van onze coach opleidingen digitaal aan. Dit houdt in dat we tijdens de opleidingsdagen onmiddellijk overgaan tot praktijkgerichte oefeningen.

Omdat aplusacademy haar theorie aanbiedt op haar online platform, bepaal jij als deelnemer het tempo van de online lessen. Jij bepaalt wanneer en waar je de theorie wil doornemen. Deze lessen blijven ook na je coach opleiding steeds beschikbaar, zodat je steeds je kennis kan opfrissen.

Het Start-to-Coach
Coaching Platform

Wat leer je?

Na je inschrijving krijg je toegang tot het Online Coaching Platform. Hier kan jij het theoretische gedeelte van de coach opleiding volgen wanneer, waar en hoe je zelf wil.

Tijdens de 4 live dagen ligt de focus op praktijkervaring. Vragen rond het theoretische gedeelte worden tijdens de praktijkdagen behandelen gedurende het eerste uur.

Dankzij het heel effectieve en gestructureerde coaching model dat we hanteren, kan jij straks binnen elk domein je eerste ervaringen als coach opdoen. Vervolgens kan je je expertise en kennisdomein uitbreiden volgens je eigen wensen, maar je fundament daarvoor wordt in deze basisopleiding gelegd.

Het programma van de coach opleiding 

 • Basishouding van een goede coach
 • Kader scheppen
 • Het coaching model TGOROW
 • Bewustwording van de klant – stickman
 • De mentale spieren
 • Universele wetten
 • Het intakegesprek

Praktisch

Deze 4 daagse coach opleiding gaat door – telkens van 9u30 tot 16u – in Aartselaar.

Data:

2020
Start-to-Coach 1: 16/01 – 17/01 – 23/01 – 24/01 volzet
Start-to-Coach 2: 6/04 – 7/04 – 8/04 – 9/04
Start-to-Coach 3: 6/07 – 7/07 – 8/07 – 9/07

De prijs voor deze coach opleiding bedraagt € 2 000 excl. BTW*

Catering apart te betalen (drank en versnaperingen tijdens de opleidingen + lunch): € 75 excl. BTW

Na je inschrijving krijg je toegang tot een online platform. Hier staan alle opnames van het theoretische gedeelte binnen de opleiding en deze opnames blijven trouwens ter beschikking staan zodat je ze steeds kan beluisteren.

* De opleiding Start-to-Coach komt in aanmerking voor KMO-Portefeuille. Hiermee bespaar je tot 40%. Het BTW bedrag en catering kunnen niet worden gesubsidieerd.

Professionele Coach Opleidingen

Onze visie

Bij Aplusacademy bieden we professionele coach opleidingen waarmee we deelnemers opleiden en ontwikkelen tot volwaardige, professionele coaches.

Lees meer over onze visie op coaching.

Wat zeggen de deelnemers van de opleiding Start-to-Coach?

De Start-to-Coach opleiding onderscheidt zich van andere coach opleidingen in haar efficiëntie. De theorie leer je op je eigen tempo en herhaal je zo veel je wilt. Tijdens de life-dagen wordt er diepgang gecreëerd bij jezelf als coach en verbreed je je kunnen. Dit alles hangt vast aan een duidelijk en toepasbaar coachingsmodel. Dat coachingsmodel geeft je een stevige houvast tijdens je coachingsgesprekken.
De persoonlijke en authentieke aanpak van Anja en Patsy maken het geheel een verrijkende en boeiende ervaring voor iedereen die wil groeien in het coachen.

Sarah Thomas, T3 in Balance

De Start-to-Coach opleiding heeft een zeer persoonlijke aanpak, bijna een privé begeleiding o.a. door de kleine groep waarin gewerkt wordt. Het is een meerwaarde dat de theorie onbeperkt kan beluisterd worden. De opleiding heeft diepgang en zet je aan tot stappen te ondernemen in het worden van je eigen unieke coach-zijn!

Geertrui Dobbeleir, InsideOut Coaching

Anja is een heel rustige trainer met de juiste dosis energie waar je op een aangename manier kan bijleren en jezelf ontplooien. Op een korte tijdspanne heb je veel bijgeleerd en gevoeld, zowel op privé-vlak als professioneel. Trainingen gaan door in een professioneel kader waar je toch jezelf kan zijn met ruimte voor eigen inbreng. Zowel theorie als praktijk komen aan bod.

Voor een goede basis-coaching opleiding ben je hier aan het juiste adres. Anja is voor mij een zeer inspireerde teacher.
Zij deelt al haar kennis en voelt aan wat jij en de groep nodig heeft. Voor mij was deze opleiding elke cent waard en meer.

Bedankt Anja

Amy Indjai, Rouw Coach

Kwaliteit en inhoud van de opleiding was uitstekend. Anja is een motiverende, inspirerende en professionele trainer. De opleiding was inspirerend, soms confronterend maar gaf me honger naar meer. Een aanrader voor iedereen die wil starten als coach. Tot binnenkort Anja.

Griet Van Buggenhout

Anja is een zeer aangename en deskundige lesgever en een leerrijk programma. 4 opeenvolgende dagen waren zeer vermoeiend en intensief. Het was fijn dat de groep al achtergrond en know-how had door de online theorie. Aanrader!

Sylvia Henny

Veel gestelde vragen over onze coach opleiding

Is de Start-to-Coach opleiding iets voor mij?2019-10-15T16:15:10+02:00

Met de Start to Coach opleiding krijg je een zeer sterk basismodel als fundament mee. Met onze coach opleiding kan je vervolgens vanuit jouw authenticiteit verder bouwen aan de specialisatie die jij zelf wil uitgaan. Of je nu burn-out coach, stress coach, gezins- en relatiecoaching verkiest of je wil werken rond work-life balance, perfectionisme, loopbaanbegeleiding of natuurcoaching,

Gedurende hoeveel tijd blijft de online theorie beschikbaar?2019-06-21T13:29:39+02:00
Eens je hebt ingeschreven in de opleiding, blijft de online theorie onbeperkt beschikbaar. Dat betekent dat je dus ook na deelname aan de live dagen toegang blijft behouden tot het theoretische gedeelte. Een grote meerwaarde omdat je op die manier je kennis kan opfrissen en jezelf in een juiste vibe kan zetten wanneer je met je eerste klanten aan het werken gaat.
Hoeveel deelnemers zitten er gemiddeld in de groepen?2019-06-21T12:26:38+02:00

We waken erover dat het aantal deelnemers beperkt blijft tot circa 8 deelnemers. Dit doen we heel bewust omdat we individuele aandacht en diepgang belangrijk vinden. De kleine groep geeft ook een heel veilig kader waarin iedereen zich ten volle kan blootstellen wat alleen maar gunstig is voor je groeiproces.

Waar vind ik de data en prijzen voor de opleiding?2019-06-21T13:39:34+02:00

Alle praktische details zijn terug te vinden op de website: www.apluscoaching.be/start-to-coach

Hoe kan ik inschrijven?2019-06-21T13:30:30+02:00

Inschrijven kan je via het Start-to-Coach inschrijvingsformulier. De link vind je hieronder of op de Start-to-Coach pagina naast de geplande data. Na je inschrijving krijg je toegang tot het Online Coaching Platform. Hier kan jij het theoretische gedeelte van de opleiding volgen wanneer, waar en hoe je zelf wil.

Inschrijven voor de Start-to-Coach opleiding: reserveer hier

Wat is het coachingmodel dat we aangeleerd krijgen?2019-06-21T13:29:08+02:00

Wij werken met het TGOROW-model omdat dit zijn nut heeft bewezen en toepasbaar is binnen àlle domeinen. Een anekdote maakt dit duidelijk: Anja Pairoux was zelf al enkele jaren als coach aan de slag met het TGOROW-model toen ze besloot om een specialisatie in bemiddeling te gaan volgen. Ze sloeg de basisopleiding tot bemiddelaar over. Op haar eerste dag in de specialisatie-opleiding ging de groep vrij onmiddellijk in een rollenspel. De opdracht was simpel: de deelnemers moesten een case neerzetten dat rond een familiaal conflict draaide. Anja moest direct als bemiddelaar optreden en voelde zich enorm onzeker, want ze kende het bemiddelingsmodel niet waarover in de opleiding gesproken werd. Met een lichte paniek stapte ze in de oefening en sprak zichzelf toe “TGOROW, Anja, dat is het enige dat je nu hebt, dus TGOROW!” … Het resultaat na deze oefening was dat Anja van de trainster te horen kreeg dat ze een heel goede case had neergezet. Er kwam zelfs het compliment bij dat ze een natuurtalent was. Anja wist dat ze dit compliment te danken had aan het TGOROW-model en was vanaf dan nog meer overtuigd van de enorme waarde van dit model.

Wordt er een certificaat uitgereikt na de opleiding?2019-06-21T13:35:29+02:00
Je kan na de opleiding deelnemen aan een examen. Dit is facultatief, dus niet verplicht. Na het examen ontvang je een certificaat.
Wie kan gebruik maken van KMO portefeuille voor deze opleiding?2019-06-21T13:28:45+02:00

Iedereen die een BTW-nummer of ondernemingsnummer heeft, kan gebruikmaken van KMO portefeuille. Dus zelfs als je zelfstandige in bijberoep bent, heb je recht op een subsidie. Gedetailleerde uitleg vind je op www.vlaio.be

gratis e-book

LIFE
COACHING

ONTDEK JE TALENTEN
ALS COACH

In dit e-Book laten we je al eens binnenkijken in de coachingwereld.

 • Wat wordt er van jou verwacht als je in een coach opleiding stapt?
 • Hoe weet je of je op de juiste plek bent?
 • Wat is coachen alvast niet en wat is het dan wel?
 • De basishouding van een goede coach
 • Het werkterrein van een coach en afbakening daarvan
 • De verschillende coachingmodellen en het model dat wij gebruiken

We bieden je een antwoord op die eerste vragen en nemen je mee in enkele verhalen om je te laten proeven van het leven als coach.

Life Coach Opleiding
aplusmarketing
start-to-coach
plusouderconsulenten