START TO COACH2023-10-26T17:25:47+02:00

Professionele Coaching Opleiding

Start to Coach Essential

Start to Coach Essential is een coaching opleiding voor mensen die willen starten met coaching, voor coaches die een nieuwe aanpak willen integreren in hun praktijk of voor mensen die zelf willen groeien als persoon.

Start to Coach

Leer bezield coachen

De Start to Coach Essential coaching opleiding gaat voor een belangrijk stuk over je eigen groei, want dit hoort bij jouw basishouding in coaching. Een professionele coach is volgens ons een persoon die in eerste instantie zelf wil groeien.

Het is iemand die beseft dat je alleen maar groei en verandering bij anderen kan bereiken als je eerst op jezelf inzet en het voorbeeld leeft. Goede coaches tonen professionaliteit door hun eigen leven in handen te pakken en zijn bereid aan zichzelf te werken.

Start to Coach Essential is een verzameling van verschillende technieken en invalshoeken waar je leert structuur te brengen in je gesprekken. Het model waarmee we werken is het TGOROW-model van Christian Simpson. Dit coaching model heeft zijn effectiviteit al bewezen in verschillende domeinen.

Of het nu om burn-out coaching, stress coaching, life coaching, gezins- en relatiecoaching, perfectionisme coaching, loopbaanbegeleiding of natuurcoaching gaat … We weten uit eigen ervaring dat dit model werkt. Het is zelfs een goeie basisstructuur om in te zetten als je het plan zou hebben om coaching te combineren met bemiddeling.

Als je wil starten als life coach dan vind je in dit onderdeel niet alleen het theoretische gedeelte van de coaching opleiding en de nodige coachende vaardigheden. Je krijgt bijkomend ondersteunende oefeningen, cases, tips en tools om jou als coach blijvend te laten groeien.

De theorie is in audio beschikbaar. Op die manier kan je de opleiding herbeleven en opfrissen waar en wanneer jij wilt.

Hoe kies je de juiste coaching opleiding?

Het is belangrijk dat je de juiste coaching opleiding kiest. Een opleiding die bij jou past en bij wat jij wil bereiken. Je kiest best voor een coaching opleiding waar je niet als nummer wordt behandeld en een opleiding waar voldoende aandacht is voor een degelijke theoretische onderbouw met voldoende ruimte voor praktijk.

We zien het als een levenshouding, iets wat je in je dagdagelijkse omgang met anderen toepast om het beste uit jezelf en je omgeving te halen.

Als je een goed gevoel bij Apluscoaching raden we je aan om een infosessie bij te wonen of ons te contacteren en niet langer te wachten.

Ontdek het programma

Online module – 11u

 • Coachende vaardigheden (3u16)
 • Mentale spieren en het gebruik ervan (46min)
 • Universele wetten – De mens als deel van een groter geheel (1u38)
 • De ICF-kerncompetenties (2u50)
 • Extra’s: webinar en oefeningen (2u22)

Het theoretische luik van de coaching opleiding bevat 57 opnames met bijna 11 uur aan theorie en oefeningen.

Er is bewust gekozen voor korte opnames om je aandachtsspanne te respecteren. Deze opname is dus kort, maar ik vraag je ook om stil te staan bij wat dit voor jou betekent en op je eigen leven toe te passen.

4 live dagen

Agenda

 • Het coachingmodel TGOROW
 • Intakegesprek en belang van sales & marketing
 • Coachen rond de Stickman & mentale spieren
 • Coachen rond Universele Wetten

De theorie uit de online module zetten we samen om in de praktijk. Je leert op een gestructureerde manier naar de kern te gaan bij een coachee.

En dit allemaal op een manier die je in geen enkele andere opleiding tegenkomt. Leren coachen in slechts 4 dagen? Inderdaad, omdat in deze 4 dagen de volledige focus ligt op praktijkervaring.

We houden het efficiënt door alle theorie in de online module aan te bieden. De deelnemers beluisteren vooraf het theoretische gedeelte zodat we vanaf het eerste uur tijdens de live dagen in de praktijkervaring van het coachen kunnen gaan.

Deelnemers uit de opleiding voelen na dag 1 onzekerheid die na dag 4 is vervangen door ‘goesting’ en vertrouwen om te starten als life coach.

De Start-to-Coach Essential is bedoeld voor jou:

 • als jij wil starten als life coach,
 • als jij voor een carrièreswitch staat en jezelf wil coachen naar daadkracht en een bezield leven,
 • als jij als coach een nieuwe aanpak wil integreren in jouw praktijk,
 • als teamleader die zijn/haar medewerkers coachend wil (bege)leiden en motiveren,
 • als ouder die zijn/haar wijze kinderen coachend wil opvoeden,
 • als je gewoon zelf op een nuchtere manier wil groeien als persoon en in spiritualiteit.

We willen waken over een veilige omgeving waar iedereen ten volle zichzelf kan zijn. Een voorwaarde om aan onze opleidingen deel te nemen, is daarom dat je bereid bent om alle maskers af te gooien en je open te stellen. Of om het in andere woorden te stellen: het voelt dan misschien wel veilig om je achter een muurtje van zelfbescherming te verstoppen, maar daarmee sluit je jezelf ook af voor al het mooie.

Wij herwerken momenteel onze opleidingen Start-to-Coach. Wil je op de hoogte blijven en geïnformeerd worden over onze vernieuwde opleidingen? Klik dan op deze link.  

Apluscoaching | Life Coach Opleiding | Start-To-Coach

Apluscoaching | Life Coach Opleiding | Start-To-Coach

Na de Start-to-Coach Essential coaching opleiding ontvang je een Aplus Certified Member attest.

Dit certificaat toont aan dat je onze manier van coachen onder de knie hebt en dat je zelf ook bewust bent van wie je bent en wat jouw doel is in het leven. Apluscoaching | Start-To-Coach

Wij hebben ervoor gekozen om niet aan te sluiten bij het ICF-certificatie model, enerzijds omdat wij overtuigd zijn dat het je eigen attitude en jouw klanten zullen zijn die bepalen of jij een goede coach bent, anderzijds omdat wij een meer confronterende en authentieke aanpak beogen en ons hierin niet willen laten beperken.

Lees ook mijn blog: Hebben coaches een ICF certificaat nodig

€ 2 395 (excl. BTW), incl. lunches en dranken tijdens de opleiding

Start-to-Coach programma’s

Essential  10u online + 4d € 2 395
Advanced 5u online + 6d € 2 995
Professional 16u online + 4d € 2 695

Prijzen excl. BTW

Start-to-Coach Combo, combineer en bespaar.

Schrijf  je je in  voor Start-to-Coach Essentials + Advanced + Professional dan betaal je € 6 895 ex. BTW*  en je bespaart € 1 190.

* Enkel wanneer de programma’s samen worden gefactureerd en betaald!
* Niet combineerbaar met andere kortingen.

Wat zeggen onze deelnemers?

Mijn gevoel zat direct juist toen ik gekozen heb voor mijn opleiding tot life coach via Apluscoaching na de kennismaking.
Anja wilt niet alleen dat je gewoon coach wordt maar wel dat je een zeer goede coach wordt waar je mensen echt kan helpen in hun persoonlijke ontwikkeling maar ook je eigen groei centraal staat.
Daardoor deelt zij haar kennis, waarden,(...)

Review | Jennifer Caulier | Apluscoaching
Eigen groei staat centraal
Posted on:
Start-to-Coach
8 april 2023

Ik speelde al sinds februari 2020 met het idee om aan lifecoaching te doen, maar het duurde tot februari 2022 tot ik echt stappen kon zetten in die richting.

De tussenjaren waren nodig om een richting en inhoud te geven aan mijn ambities, mijn roeping.

Ik deed een uitgebreid marktonderzoek, waarbij ik webinars volgde en sprak met verschillende(...)

Review | Patrick Timmermans | Apluscoaching
Stap voor stap groeien als coach
Posted on:
Start-to-Coach
18 maart 2023

Super persoonlijke ervaring waarbij je veel meer te leren krijgt dan coaching. Je komt er jezelf tegen! Dikke aanrader

Review | Fabien Francken | Apluscoaching
Je komt er jezelf tegen
Posted on:
Start-to-Coach
12 maart 2023
Apluscoaching | Start-To-Coach Advanced | Coaching Opleidingen

Start to Coach Advanced

In deze verdiepende opleiding ligt de focus op het belang van vertraging. Vele hulpverleners werken vanuit een snelle, oplossingsgerichte en positieve aanpak.

Je leert hoe je in een coachingsessies de confrontatie durft aan te gaan met moeilijke situaties en dieper durft te gaan bij negatieve emoties. Je zal merken dat je coachee sneller het lange termijn effect bereikt .

Apluscoaching | Start-To-Coach Professional | Coaching Opleidingen

Start to Coach Professional

In dit deel van de coaching opleiding ligt de focus op het dieper uitspitten van jezelf, je zelfvertrouwen en je eigen fundament om van daaruit je eigen coaching praktijk verder op te zetten.

Als je je wil profileren als coach en klanten wil werven om je praktijk te laten bloeien, kan je terugvallen op beproefde strategieën. Die overlopen we in dit deel van de opleiding.

ebook Starten als Life Coach

Ontdek jouw talent als coach

In dit e-Book laten we je al eens binnenkijken in de coachingwereld.

 • Wat wordt er van jou verwacht als je in een opleiding stapt?
 • Hoe weet je of je op de juiste plek bent?
 • Wat is coachen alvast niet en wat is het dan wel?
 • De basishouding van een goede Life Coach
 • Het werkterrein van een coach en afbakening daarvan
 • De verschillende coachingmodellen en het model dat wij gebruiken

We bieden je een antwoord op die eerste vragen en nemen je mee in enkele verhalen om je te laten proeven van het leven als Life Coach.

Ebook | Starten Als Life Coach | Apluscoaching

Podcast
Start-to-Live

In de Start-to-Live podcast inspireert en motiveert Anja Pairoux jou via verhalen om zelfbewust en bezield in het leven te staan.

Via herkenbare verhalen uit haar succesvolle praktijk, haar boeken en via eerlijke gesprekken met inspirerende mensen uit haar netwerk reikt ze tools en inzichten aan om je bewustzijn te helpen vergroten.

Haar gasten bespreken open en eerlijk de stappen die zij gezet hebben en zullen jou daardoor inspireren om je leven in eigen handen te nemen.

De Start-to-Live podcast omvat alle levensdomeinen, van het veranderen van je leven en het aannemen van een nieuwe mindset, tot het verbeteren van relaties en omgaan met stress.

Ook spiritualiteit komt aan bod, bekeken door Anja’s nuchtere en down-to-earth bril. Het wordt volgens haar namelijk tijd dat wetenschap en spiritualiteit – en bij uitbreiding lovers en haters – dichter bij elkaar gebracht worden.

Veel luisterplezier.

EP #16 – Hoe ben ik gestart als coach?

Te beluisteren op

Podcast | Start-To-Live | Apple Podcasts
Podcast | Start-To-Live | Google Podcasts
Podcast | Start-To-Live | Spotify Podcasts
Podcast | Start-To-Live | Apple Podcasts
Podcast | Start-To-Live | Google Podcasts
Podcast | Start-To-Live | Spotify Podcasts

Veel gestelde vragen over onze coaching opleidingen

Wat is het coachingmodel dat we aangeleerd krijgen?2021-01-17T11:03:48+01:00

Het coaching model waar wij mee werken is het TGOROW-model omdat dit zijn nut heeft bewezen en toepasbaar is binnen àlle domeinen. Een anekdote maakt dit duidelijk: Anja Pairoux was zelf al enkele jaren als coach aan de slag met het TGOROW-model toen ze besloot om een specialisatie in bemiddeling te gaan volgen. Ze sloeg de basisopleiding tot bemiddelaar over. Op haar eerste dag in de specialisatie-opleiding ging de groep vrij onmiddellijk in een rollenspel. De opdracht was simpel: de deelnemers moesten een case neerzetten dat rond een familiaal conflict draaide. Anja moest direct als bemiddelaar optreden en voelde zich enorm onzeker, want ze kende het bemiddelingsmodel niet waarover in de opleiding gesproken werd. Met een lichte paniek stapte ze in de oefening en sprak zichzelf toe “TGOROW, Anja, dat is het enige dat je nu hebt, dus TGOROW!” … Het resultaat na deze oefening was dat Anja van de trainster te horen kreeg dat ze een heel goede case had neergezet. Er kwam zelfs het compliment bij dat ze een natuurtalent was. Anja wist dat ze dit compliment te danken had aan het TGOROW-model en was vanaf dan nog meer overtuigd van de enorme waarde van dit model.

Lees er meer over in mijn artikel Coachende Vaardigheden

Hoeveel deelnemers zitten er in de Start-to-Coach opleiding?2021-01-17T11:00:32+01:00

We waken erover dat het aantal deelnemers beperkt blijft tot circa 8 deelnemers. Dit doen we heel bewust omdat we individuele aandacht en diepgang belangrijk vinden. De kleine groep geeft ook een heel veilig kader waarin iedereen zich ten volle kan blootstellen wat alleen maar gunstig is voor je groeiproces.

Wat is een goede coaching opleiding?2022-11-29T15:00:41+01:00

Wat is een goede coaching opleiding en hoe kies ik de juiste coaching opleiding om er zeker van te zijn dat ik een professionele coach of succesvolle coach kan worden? Als je de vraag namelijk op deze manier stelt, leg je de verwachtingen en de verantwoordelijkheid buiten jezelf. Je denkt dat het coaching opleidingsinstituut ervoor gaat zorgen dat jij een volwaardige coach zal worden. Het is echter je eigen attitude die allesbepalend is voor je succes als coach en wat je doet met de kennis en inzichten die je opdoet tijdens je coaching opleiding.

Lees ook het blog: Hoe kies ik de juiste coaching opleiding?

Moet ik de 3 levels van de Start-to-Coach opleiding volgen?2022-02-11T14:28:06+01:00

Onze coach opleiding kan je indelen en volgen volgens je eigen tempo. Het theoretische gedeelte van Start-to-Coach Essential staat volledig online. Je kan dit level waar je wil en wanneer je wil studeren. Tijdens de live-dagen van Start-to-Coach Essential leer je de basisvaardigheden, het intake gesprek en je coaching vaardigheden in de praktijk omzetten. Aangezien de Start-to-Coach Advanced opleiding verder bouwt op wat wordt geleerd in de vorige opleiding, kan je niet voor deze opleiding apart inschrijven. De Start-to-Coach professional is voor iedereen die al een basisopleiding achter de rug heeft en effectie wil starten met een coaching praktijk.

Schrijf je hier in op de Start-to-Coach opleiding.

Hoe kan ik inschrijven?2021-04-26T10:15:15+02:00

Inschrijven kan je via het Start-to-Coach inschrijvingsformulier. De link vind je hieronder of op de Start-to-Coach pagina naast de geplande data. Na je inschrijving krijg je toegang tot het Online Coaching Platform. Hier kan jij het theoretische gedeelte van de opleiding volgen wanneer, waar en hoe je zelf wil.

Inschrijven voor de Start-to-Coach opleiding: reserveer hier

Wordt er een certificaat uitgereikt na de coach opleiding?2021-09-01T20:02:40+02:00
Na Level 2 van de Start-to-Coach opleiding volgt een facultatief examen. Jij kiest zelf of je wil deelnemen aan het Start-to-Coach examen. Als je geslaagd bent met het examen, ontvang je een Aplus certified member attest. Lees ook mijn blog: Hebben coaches een ICF certificaat nodig
Waar vind ik de data en prijzen voor de coach opleiding?2021-01-17T11:01:28+01:00

Alle praktische details zijn terug te vinden op de website: www.apluscoaching.be/start-to-coach

Ga naar de bovenkant