Anja Pairoux

You can’t cross the sea merely by standing and staring at the water.

Bezield coachen

Anja Pairoux haar missie bestaat erin om mensen (terug) in verbinding te brengen door in te zetten op de kracht van het individu. Wanneer elk individu in een groep – een relatie, tussen familieleden of onder collega’s – ten volle zichzelf mag zijn en blijven, zal dit niet alleen het individu, maar ook de groep ten goede komen en versterken.

Life Coach & Leadership Coach

Zij volgde in 2011 een life coach training en vervolledigde deze training met het ‘Leadership’ certificaat aan de John Maxwell academy (VS). In 2013 volgde Anja een opleiding tot Stiefplan-coach en werd de eerste gecertifieerde Stiefplan-coach in België.

Vanuit haar praktijkervaring als coach bij samengestelde gezinnen voelde Anja de bijkomende noodzaak aan om ook als bemiddelaar te kunnen tussenkomen. In 2014 behaalde ze dan ook een certificaat voor specialisatie in familiale bemiddeling en vervolgens in 2015 haar certificaat tot erkend bemiddelaar.

MBTI-coach

In 2016 vulde Anja Pairoux haar curriculum aan als MBTI-certified coach. Ze ondervond in haar praktijk dat het mensen écht helpt om concreet te ontdekken waarin ze verschillen en hoe ze deze verschillen kunnen ombuigen naar complementaire relaties. Op basis van de Meyers-Briggs Type Indicator (MBTI) werkte ze unieke teambuilding concepten uit waardoor teams terug efficiënter kunnen samenwerken.

In het kader van de Work-Life Index helpt ze gezin en werkvloer in harmonie te brengen: doordat je de betrokkenheid van je gezin naar je werksituatie verhoogt, ga je jezelf ontlasten en daardoor je effectiviteit op de werkvloer terugvinden. Je hebt bijvoorbeeld geen energieverlies meer door schuldgevoel.

Trainer

Samen met haar collega’s Patsy Vanleeuwe (Human Excellence) en Carl Verbruggen (Aplusmarketing) werd Aplusacademy opgestart. Met de opleiding Start-to-Coach worden professionele coach opleidingen gegeven voor mensen die graag willen starten als life coach. Daarnaast is er een Word Expert opleiding voor life coaches met een focus op diepgaande kennis en inzichten. Er zijn 2 modules: relaties & gezinnen en samengestelde gezinnen.

Plusouderconsulent

In 2009 werd Anja plusmama van “Sam”, die toen 2 jaar oud was. Maandenlang zat ze met een tweestrijd aan gevoelens. Voor het antwoord op haar vragen en zorgen moest Anja onze landsgrens over. Haar stiefmoedercoach in Nederland “coachte” haar door de beginfase heen.

Anja ontdekte ook haar roeping in het plusouderverhaal ! Als één van de eerste plusoudercoaches in België wil zij doen wat haar stiefmoedercoach (Jeanette Hultzer) voor haar deed. In een nieuw samengesteld gezin sta je namelijk steeds voor nieuwe uitdagingen. In september 2011 werd apluscoaching opgestart.

Ondertussen heeft Anja Pairoux samen met de Pareto Group de website plusouderconsulenten.be opgestart en heeft zij een netwerk van plusouderconsulenten opgeleid. Deze regionale plusouderconsulenten staan klaar om nieuwe gezinnen de juiste tools en inzichten aan te reiken om hun doel te bereiken: de wens om de nieuwe relatie te doen slagen.

Auteur

Met haar persoonlijke ervaringen en inzichten uit haar praktijk schreef Anja het boek ‘Je wist waar je aan begon!?’ dat sinds maart 2014 in de winkel verkrijgbaar is. Het is een werkboek als eerste stap voor stiefouders/plusouders om zichzelf te coachen naar een nieuw evenwicht in hun situatie.

In 2021 werd haar tweede boek ‘Waarom overkomt mij dit weer!?‘ uitgegeven. Een boek voor mensen die merken dat ze telkens opnieuw – in hun relaties, op het werk, in het ouderschap, in hun leiderschap – op dezelfde muren botsen.

Interessante details

0
boeken uitgebracht
0
boeken verkocht
0
uren coaching gegeven
0
uren training gegeven