Podcast

Start-to-Live

Start-to-Live
Podcast

Leer bezield leven

In de Start-to-Live podcast inspireert en motiveert Anja Pairoux jou via verhalen om zelfbewust en bezield in het leven te staan.

Via herkenbare verhalen uit haar succesvolle praktijk, haar boeken en via eerlijke gesprekken met inspirerende mensen uit haar netwerk reikt ze tools en inzichten aan om je bewustzijn te helpen vergroten.

Haar gasten bespreken open en eerlijk de stappen die zij gezet hebben en zullen jou daardoor inspireren om je leven in eigen handen te nemen.

De Start-to-Live podcast omvat alle levensdomeinen, van het veranderen van je leven en het aannemen van een nieuwe mindset, tot het verbeteren van relaties en omgaan met stress.

Ook spiritualiteit komt aan bod, bekeken door Anja’s nuchtere en down-to-earth bril. Het wordt volgens haar namelijk tijd dat wetenschap en spiritualiteit – en bij uitbreiding lovers en haters – dichter bij elkaar gebracht worden.

Veel luisterplezier.

Te beluisteren op

Podcast | Start-To-Live | Apple Podcasts
Podcast | Start-To-Live | Google Podcasts
Podcast | Start-To-Live | Spotify Podcasts
Podcast | Start-To-Live | Apple Podcasts
Podcast | Start-To-Live | Google Podcasts
Podcast | Start-To-Live | Spotify Podcasts

Podscasts afleveringen 1-10

EP #1 – Wie is Anja Pairoux?

In haar eerste podcast wil Anja over zichzelf vertellen, haar eigen verhaal meegeven en waarom ze doet wat ze doet. In haar coaching heeft ze de overtuiging dat als ze mensen wil aanmoedigen om open en eerlijk te praten, dan moet ze daar zelf haar eigen voorbeeld in geven en dan moet ze dat zelf ook laten zien.

EP #2 – Bewust leven, wat betekent dat juist?

Anja zoomt in op bewustzijn omdat dit nogal vanzelfsprekend in de mond genomen wordt. Zo komt Anja regelmatig mensen tegen die over bewust leven spreken en mensen die overtuigd zijn dat ze bewust in het leven staan, gewoon omdat ze met persoonlijke ontwikkeling bezig zijn.

EP #3 – Excuses

In deze podcast heeft Anja het over excuses en hoe dat je ze kan elimineren. Ze geeft je 3 tips mee om hiermee om te gaan en voluit te leven.

EP #4 – Leer bezield leven

Luister in deze podcast hoe jij zelf bezield kan leven en werken, op welke obstakels of weerstand je kan stuiten en hoe je hiermee kan omgaan. Ga voor jezelf, ga voor wat jou energie geeft, ga voor passie. Veel luisterplezier.

EP #5 – Synchroniciteit

In deze podcast wil ik het graag hebben over synchroniciteit. Dat is een term die in de jaren dertig bedacht werd door Carl Jung, een tijdgenoot van Albert Einstein. De term synchroniciteit staat voor een reeks toevalligheden die opduikt zonder dat daar een causaal verband moet zijn, zonder dat daar echt een verband voor de persoon waarvoor dat het opduikt moet zijn.

EP #6 – Coaching als deel van je leven

In deze podcast heb ik het over wat coaching in jouw leven kan betekenen. Voor alle duidelijkheid, het is niet mijn bedoeling om je in een coachingtraject te sturen. Wel is het mijn bedoeling om coaching in jouw leven te integreren zodat je jezelf kan leren te coachen. Zodat je jezelf kan coachen bij dagdagelijkse problemen of drempels die je tegenkomt.

EP #7 – Omgaan met uitdagingen in je leven

Uitdagingen of anders gezegd problemen of pijn. Uitdagingen kondigen zich meestal niet aan in jouw leven. Dat wil niet zeggen dat je je er niet pro-actief op kan voorbereiden. Je kan uitdagingen of challenges gaan opzoeken om erover te reflecteren, om ervaringen op te slaan en deze te hergebruiken.

EP #8 – Spiritualiteit

In deze podcast heb ik het over spiritualiteit. Meer bepaald wil ik uit de kast komen over hoe ik tegenover spiritualiteit sta en hoe ik kijk naar de beweging tussen ratio wereld en voel wereld of de polariteit tussen de spirituele strekking en de wetenschappelijke strekking. Ook omdat ik merk dat veel mensen rondom mij worstelen met wat maatschappelijk gewenst is en hun eigen gevoelens hieromtrent.

EP #9 – Omgaan met negatief gedrag

Hoe moet je omgaan met negatieve mensen in je directe omgeving, zoals je partner, vrienden, familie, collega’s, medewerkers. Ik vertel hoe je zelf kan kiezen hoe je hiermee kan omgaan. Hoe je bewust wordt van deze negatieve energie? Wat het effect is van deze negatieve energie op jezelf en je omgeving en hoe kan je dit ontwapenen.

EP #10 – Beslissingen nemen en knopen doorhakken

Ik zie veel mensen worstelen en veel energie verliezen bij het maken van keuzes in hun leven. Dat gaat van welke kleren je moet aantrekken tot wat eten we vanavond. Maar er zijn ook beslissingen met een grotere impact op je leven waar je geen knopen kan doorhakken. Ik merk dat veel mensen er niet in slagen om te beslissen, dat dit voor hen een enorm energielek is. Het gaat  hier niet dat je snel moet beslissen, wel dat je ‘een’ beslissing neemt. Zolang je niet tot een beslissing komt, zal de energie niet stromen en zit je in een fase dat je workload-bakje gevuld blijft.