fbpx
START-TO-COACH ADVANCED2021-11-14T16:33:21+01:00

Professionele Coaching Opleiding

Start-to-Coach Advanced

De Start-to-Coach Advanced coaching opleiding is ontworpen voor wie zich verder willen verdiepen als een logisch vervolg op de Start-to-Coach Essentials.

Groei naar een hoger level van bewustzijn, inzicht en ervaring

De Start-to-Coach Advanced coaching opleiding bouwt verder op het bestaande programma en is een belangrijk onderdeel van ons Start-to-Coach programma.

In deze verdiepende opleiding ligt de focus op het belang van vertraging. Vele hulpverleners werken vanuit een snelle, oplossingsgerichte en positieve aanpak. Sommigen kunnen het goed uitleggen en hebben ook al heel wat inzichten opgedaan, maar ze hebben in hun eigen leven de inzichten nog niet naar concrete actie omgezet.

Of om nog even op het modderbad terug te komen: ze zijn aan het modderbad voorbij gegaan omdat ze niet door de drek durfden te gaan.

Wij noemen dit ‘pleistercoaching’. Op korte termijn heb je daarmee wel het idee iemand vooruit te helpen. Op lange termijn verleg je echter het probleem en heeft de coachee niets geleerd. Wij leren jou te versnellen door te durven vertragen.

Wanneer je in je coachingsessies namelijk durft stil te staan, de confrontatie durft aan te gaan met moeilijke situaties en dieper durft te gaan bij negatieve emoties, zal je merken dat je coachee sneller het lange termijn effect bereikt dat je hem/haar gunt.

Dat vergt echter eerst van jou als coach dat je ook de confrontatie met jezelf aandurft wanneer je zelf getriggerd wordt op je eigen pijnen, angsten en valkuilen.

In dit onderdeel van de coaching opleiding leer je niet alleen hoe je anderen kan ondersteunen in hun groei. Je leert vooral elk gedachtengoed dat we aanreiken te vertalen naar je eigen leven en wie jij bent. Eens je dat goed hebt geleerd, vloeit het er vanzelf uit voort dat je dit ook kan vertalen naar anderen toe om hen te helpen.

We bieden daarom in deze fase van het Start-to-Coach opleidingsprogramma de outdoordag en de bijhorende reflectiedag aan. Dit zijn misschien wel de allerbelangrijkste dagen van heel de opleiding omdat je hier geen theoretische kennis, maar effectief life changing ervaringen opdoet.

Je stapt recht in de ervaring van de dag en we kunnen niet voorspellen wat er zich zal afspelen. De ervaringen uit deze dag neem je voor het leven mee in je eigen leven en als reflectie naar je klanten toe. Een goede coach spreekt volgens ons vanuit “weten” en niet vanuit “kennen”.

Je kan modder kennen, maar je weet pas wat modder echt is en hoe modder voelt als je zelf door het modderbad bent gegaan.

Schrijf je hier in

Ontdek het programma

Online module – 5u

 • Bemiddelingsgericht coachen (3u)
 • Technieken voor neutrale betrokkenheid (1u45)

Basisvaardigheden in coaching van meerdere personen
Coachen vraagt focus van de coach. Coachen van meerdere personen vraagt focus op meerdere vlakken. Je blijft een mens terwijl je anderen coacht, dus je kan als mens ook getriggerd worden door de mensen of de situaties waarmee je werkt.

Hoe meer mensen je aan tafel of in je praktijk krijgt, hoe meer kans dat je als mens ook geraakt wordt door wat zich afspeelt. Jij bent namelijk zelf onderdeel van het proces ook al denk je er buiten te staan. We leren je wat de basishouding van een goede coach hoort te zijn wanneer er meerdere personen aan je tafel zitten. Deze basishouding is gelijkend aan de basishouding die vereist is bij bemiddeling. We trekken je blik graag wat ruimer door er de bril van kwantumcoaching op los te laten.

5 live dagen + 1 outdoordag

 • Persoonlijkheidsstijlen (MBTI)
 • Kernkwadranten van Daniel Ofman en conflict
 • Coachen van meerdere personen
 • Coachen bij conflict en weerstand
 • Outdoor experience dag
 • Reflectie outdoordag & vertaalslag in coaching

In deze verdiepende opleiding ligt de focus op het belang van vertraging. Vele hulpverleners werken vanuit een snelle, oplossingsgerichte en positieve aanpak. Ze baseren zich op de positieve psychologie die gebouwd is op de klassieke (Newtoniaanse) fysica. Wij noemen dit ‘pleistercoaching’.

Op korte termijn heb je daarmee wel het idee iemand vooruit te helpen. Op lange termijn verleg je echter het probleem en heeft de coachee niets geleerd. Wij leren jou te versnellen door te durven vertragen.

Wanneer je in je coachingsessies namelijk durft stil te staan, de confrontatie durft aan te gaan met moeilijke situaties en dieper durft te gaan bij negatieve emoties, zal je merken dat je coachee sneller het lange termijn effect bereikt dat je hem/haar gunt.

Dat vergt echter eerst van jou als coach dat je ook de confrontatie met jezelf aandurft wanneer je zelf getriggerd wordt op je eigen pijnen, angsten en valkuilen. Als je ‘die plek’ namelijk liever met muurtjes van zelfbescherming blijft afschermen, kan jij onmogelijk je coachees geruststellend aanmoedigen om dat wel te doen.

De Start-to-Coach Advanced is voor jou:

 • als je kiest voor diepgang en duurzaamheid en als je je kennis wil uitbreiden.
 • als je wilt leren hoe je omgaat met weerstand en conflicten, zowel in privé- als in werksituaties.
 • als je jezelf verder wil specialiseren en verdiepen in ‘de mens’ en daarbij durft te vertrekken vanuit jezelf.

We willen waken over een veilige omgeving waar iedereen ten volle zichzelf kan zijn. Een voorwaarde om aan onze opleidingen deel te nemen, is daarom dat je bereid bent om alle maskers af te gooien en je open te stellen.

Of om het in andere woorden te stellen: het voelt dan misschien wel veilig om je achter een muurtje van zelfbescherming te verstoppen, maar daarmee sluit je jezelf ook af voor al het mooie.

De Start-to-Coach opleidingen vinden plaats op domein De Schorre in Boom (ten zuiden van Antwerpen) of in Leuven bij Human Excellence.

Al onze opleidingen starten om 9u30 en eindigen om 16u.

 • Q3-2021: 17 – 18 sep – 26 nov – 17 dec – 7 – 14 jan (Boom)
 • Q1-2022: 17 – 18 feb – 22 – 29 apr – 6 – 13 mei (Boom)
 • Q3-2022: 8, 9, 23, 30 september, 7, 14 oktober (Boom)

Een overzicht van onze programma’s vind je op onze agenda.

Apluscoaching | Life Coach Opleiding | Start-To-Coach

Apluscoaching | Life Coach Opleiding | Start-To-Coach

€ 2 495 (excl. BTW) incl. lunches en dranken tijdens de opleiding

Start-to-Coach programma’s

Essential  10u online + 4d € 1 995
Advanced 5u online + 5d + 1d € 2 495
Professional 16u online + 4d € 2 250

Start-to-Coach Combo, combineer en bespaar.

 • Start-to-Coach Essentials + Advanced voor € 3 990 ex BTW* (je bespaart € 500).
 • Start-to-Coach Essentials + Professional voor € 3 745 ex BTW* (je bespaart € 500).
 • Start-to-Coach Essentials + Advanced + Professional dan betaal je € 5 750 ex. BTW* (je bespaart € 990).

Enkel wanneer de programma’s samen worden gefactureerd en betaald!

Schrijf je hier in

Wat zeggen andere deelnemers

Een heel leerrijke en nuttige coaching opleiding, gegeven door toppers van experten, voor iedereen die geïnteresseerd is in persoonlijke groei (of je nu coach wilt worden of niet)!

Review | Lies Vancuyck | Apluscoaching
Leerrijke Opleiding
Posted on:
Start-to-Coach
1 september 2021

Heel professioneel begeleid en met zoveel kracht en diepgang dat je echt grenzen verlegd en effectief stappen zet naar een betere versie van jezelf en ook als coach.

Review | Anne Koppen | Apluscoaching
Professioneel Begeleid
Posted on:
Start-to-Coach
15 augustus 2021

Heb je vragen over onze opleidingen?

Reserveer een kennismakingsgesprek

Je overweegt om een coach opleiding te volgen of om je te specialiseren als coach, dan is het belangrijk dat je een opleiding vindt die aansluit bij wat jij zoekt en wie je bent.

 • Wil je te weten komen of je met onze Start-to-Coach opleiding of onze specialisatie opleidingen voldoende nieuwe inzichten en kennis zal opdoen?
 • Heb je vragen of je kan starten als coach na de opleiding?
 • Wil je weten op welke manier er les wordt gegeven?
 • Zoek je nog uit wat er inhoudelijk allemaal wordt geleerd en wat er concreet aan bod komt tijdens de live dagen?

Allemaal terechte vragen die we hier echter niet allemaal kunnen beantwoorden.

Reserveer een vrijblijvend kennismakingsgesprek met één van onze trainers, en kom te weten of onze opleidingen de juiste match zijn voor jou.

ebook Starten als Life Coach

ONTDEKT JOUW TALENT ALS LIFE COACH

In dit e-Book laten we je al eens binnenkijken in de coachingwereld.

 • Wat wordt er van jou verwacht als je in een opleiding stapt?
 • Hoe weet je of je op de juiste plek bent?
 • Wat is coachen alvast niet en wat is het dan wel?
 • De basishouding van een goede Life Coach
 • Het werkterrein van een coach en afbakening daarvan
 • De verschillende coachingmodellen en het model dat wij gebruiken

We bieden je een antwoord op die eerste vragen en nemen je mee in enkele verhalen om je te laten proeven van het leven als Life Coach.

Ebook | Starten Als Life Coach | Apluscoaching
DOWNLOAD HIER JOUW EXEMPLAAR

Veel gestelde vragen over onze coaching opleidingen

Wordt er een certificaat uitgereikt na de coach opleiding?2021-09-01T20:02:40+02:00
Na Level 2 van de Start-to-Coach opleiding volgt een facultatief examen. Jij kiest zelf of je wil deelnemen aan het Start-to-Coach examen. Als je geslaagd bent met het examen, ontvang je een Aplus certified member attest. Lees ook mijn blog: Hebben coaches een ICF certificaat nodig
Hoeveel deelnemers zitten er in de Start-to-Coach opleiding?2021-01-17T11:00:32+01:00

We waken erover dat het aantal deelnemers beperkt blijft tot circa 8 deelnemers. Dit doen we heel bewust omdat we individuele aandacht en diepgang belangrijk vinden. De kleine groep geeft ook een heel veilig kader waarin iedereen zich ten volle kan blootstellen wat alleen maar gunstig is voor je groeiproces.

Moet ik de 3 levels van de Start-to-Coach opleiding volgen?2021-01-17T10:41:12+01:00

Onze coach opleiding kan je indelen en volgen volgens je eigen tempo. Level 1 is het theoretische gedeelte en staat volledig online. Je kan dit level waar je wil en wanneer je wil studeren. Tijdens de live-dagen van Level 2 leer je de basisvaardigheden, het intake gesprek en je coaching vaardigheden in de praktijk omzetten. In Level 3 ligt de focus op het opstarten van je coaching praktijk. Je kiest dus tot welk level jij nood hebt aan opleiding.

Schrijf je hier in op de Start-to-Coach opleiding.

Wat is het coachingmodel dat we aangeleerd krijgen?2021-01-17T11:03:48+01:00

Het coaching model waar wij mee werken is het TGOROW-model omdat dit zijn nut heeft bewezen en toepasbaar is binnen àlle domeinen. Een anekdote maakt dit duidelijk: Anja Pairoux was zelf al enkele jaren als coach aan de slag met het TGOROW-model toen ze besloot om een specialisatie in bemiddeling te gaan volgen. Ze sloeg de basisopleiding tot bemiddelaar over. Op haar eerste dag in de specialisatie-opleiding ging de groep vrij onmiddellijk in een rollenspel. De opdracht was simpel: de deelnemers moesten een case neerzetten dat rond een familiaal conflict draaide. Anja moest direct als bemiddelaar optreden en voelde zich enorm onzeker, want ze kende het bemiddelingsmodel niet waarover in de opleiding gesproken werd. Met een lichte paniek stapte ze in de oefening en sprak zichzelf toe “TGOROW, Anja, dat is het enige dat je nu hebt, dus TGOROW!” … Het resultaat na deze oefening was dat Anja van de trainster te horen kreeg dat ze een heel goede case had neergezet. Er kwam zelfs het compliment bij dat ze een natuurtalent was. Anja wist dat ze dit compliment te danken had aan het TGOROW-model en was vanaf dan nog meer overtuigd van de enorme waarde van dit model.

Lees er meer over in mijn artikel Coachende Vaardigheden

Wat is een goede coaching opleiding?2021-11-11T12:23:48+01:00

Wat is een goede coaching opleiding en hoe kies ik de juiste coaching opleiding om er zeker van te zijn dat ik een professionele coach of succesvolle coach kan worden? Als je de vraag namelijk op deze manier stelt, leg je de verwachtingen en de verantwoordelijkheid buiten jezelf. Je denkt dat het coaching opleidingsinstituut ervoor gaat zorgen dat jij een volwaardige coach zal worden. Het is echter je eigen attitude die allesbepalend is voor je succes als coach en wat je doet met de kennis en inzichten die je opdoet tijdens je coaching opleiding.

Lees ook het blog: Hoe kies ik de juiste coaching opleiding?

Hoe kan ik inschrijven?2021-04-26T10:15:15+02:00

Inschrijven kan je via het Start-to-Coach inschrijvingsformulier. De link vind je hieronder of op de Start-to-Coach pagina naast de geplande data. Na je inschrijving krijg je toegang tot het Online Coaching Platform. Hier kan jij het theoretische gedeelte van de opleiding volgen wanneer, waar en hoe je zelf wil.

Inschrijven voor de Start-to-Coach opleiding: reserveer hier

Waar vind ik de data en prijzen voor de coach opleiding?2021-01-17T11:01:28+01:00

Alle praktische details zijn terug te vinden op de website: www.apluscoaching.be/start-to-coach

APLUS GROUP BV

Apluscoaching