plusoudercoaching

Plusoudercoaching

Je wist waar je aan begon?

Je wist waar je aan begon toen je een relatie begon met een partner die al een kind had. De rest van het verhaal had je echt niet kunnen voorspellen. Geen enkele stiefouder kan trouwens voorspellen wat gaat komen:

  • je wist niet dat je zo bang zou zijn om afgewezen te worden door zijn kids en daardoor ook je partner kon verliezen;

  • je wist niet dat er jaren later nog altijd een strijd tussen ex-partners zou blijven bestaan;

  • je wist niet dat je partner ook met angsten te kampen zou hebben, de angst om zijn/haar kind te verliezen, de angst dat jullie relatie geen slaag¬kans zou hebben;

  • je wist niet dat je je zo alleen zou voelen in je rollercoaster van gevoelens;

  • je wist niet dat je zulke schuldgevoelens zou hebben om wat je voelt;

Je wist dus niet half waar je aan begon, maar je weet wel dat je vanaf hier een manier moest zoeken om ermee om te gaan.

Wat ik je vooral wil meegeven, is dat het ook anders kan. Ik heb ervaren hoe het niet moet en wat ik zelf niet wilde, maar ik weet ondertussen ook hoe het wel kan zijn.

Mijn Eerste is niet Zijn Eerste

Interview met Mariska Matakupa-Jansen

Anja Pairoux, plusouderconsulent, interviewt Mariska Matakupa-Jansen, over haar boek ‘Mijn Eerste is niet Zijn Eerste’. Een boek voor vrouwen die hun eerste kind krijgen met een man die al papa is.

Tijdens het interview praten Anja en Mariska over diverse aspecten die aan bod komen als je als plusmama jouw eerste kindje verwacht, waarbij de partner al kinderen heeft uit een vorige relaties.

  • Voor jou als aanstaande mama is alles nieuw, maar jouw partner is dit de tweede, derde, … keer.
  • Valkuil nummer 1… uitgaan van het beeld van een klassiek beeld.
  • Je bent blij met je nieuwe liefde, maar er komen ook enkele verliezen bij. Zo moet je misschien verhuizen en ben je gebonden aan de bestaande omgangsregeling.

19 plusouderconsulenten over heel Vlaanderen

Anja Pairoux van Apluscoaching heeft samen met de Pareto Group – initiatiefnemers van De ScheidingsConsulenten – een netwerk van plusouderconsulenten opgeleid.

Niemand kiest ervoor om plusouder te worden. Dat plan maak je niet, dat overkomt je. Want de liefde is groot, en de pluskinderen kan je niet wegcijferen. Maar plusouders zitten met veel vragen en worden soms geconfronteerd met het onbespreekbare: “Hoe kan ik zeggen dat ik zijn/haar kinderen niet zo graag zie als mijn kind?”, ‘Hoe kan ik zeggen dat de moeder/vader van zijn/haar kinderen te veel invloed heeft in ons gezin”.

Om dit bespreekbaar te maken is de website www.plusouderconsulenten.be opgestart. Hier vinden plusouders al erkenning en herkenning voor hun veelal ongekende en dus onbeminde problemen.

Daarnaast kunnen plusouders via de website een GPS-traject opstarten met een plusouderconsulent. Dit begint met een eerste intake gesprek bij de plusouderconsulent in hun regio.

Plusouder GPS-traject

In 7 stappen naar een gelukkiger samengesteld gezin

Het plusouder GPS-traject: 100% begeleiding tegen een vaste prijs.

Lees meer

100% begeleiding tegen een vaste prijs

Vanaf het eerste verkennend gesprek tot en met het afronden van het Plusouder GPS-traject wordt u begeleid door uw plusouderconsulent volgens onderstaand stappenplan.

U krijgt een vaste prijs voor het hele traject. Deze prijs wordt bepaald na de inschatting van de complexiteit van uw situatie op het einde van het verkennend gesprek. Als lid van de Gezinsbond geniet u van een ledenkorting.

Het plusouder GPS-traject

De plusouder komt meestal op intake gesprek, maar evengoed kunnen beide partners onmiddellijk samen voor die eerste sessie komen. Na het intake gesprek gaan zowel de coach als coachee (plusouder of beide partners) het engagement van een GPS-traject aan.

Tijdens het intake gesprek wordt de doorlooptijd / het aantal sessies vastgelegd in functie van de complexiteit. De coachee bepaalt bij elke sessie het gespreksonderwerp aan de hand van de persoonlijke obstakels en stoorzenders.

Persoonlijke aanpak

In de eerste sessie van het traject wordt het doel van het traject duidelijk gesteld: hoe wil ik me na afloop voelen, waar wil ik met het gezin staan, hoe wil ik mijn rol in dit gezin zien, … De volgende sessies zijn volledig afgestemd op de noden van de coachee volgens dagdagelijkse situaties waarin hij/zij het moeilijk heeft.

Een GPS traject is het absolute maatwerk. Dit betekent dat de sessies ook ingevuld worden volgens de behoeften van het samengestelde gezin. In sommige gevallen doorloopt de plusouder het ganse traject alleen, maar meestal komt de partner (biologische ouder) ook aan bod in een aantal sessies.

Het feit dat de biologische ouder niet in alle sessies aanwezig hoeft te zijn, is voor vele partners een positieve zaak. Na afloop is het de bedoeling dat de coachee voldoende tools en inzichten heeft om toekomstige situaties zelf te kunnen opvangen.

Lees meer over de voordelen van onze aanpak en het GPS-traject op plusouderconsulenten.be

Ben jij ook onzeker in je samengesteld gezin? Heb jij ook frustraties over externe stoorzenders zoals ouders, familie, vrienden? 

Kom er over praten.

NEEM VRIJBLIJVEND CONTACT OP MET EEN PLUSOUDERCONSULENT

Een telefonisch contact of een eerste verkennend gesprek
is vrijblijvend en verplicht u tot niets.

Boek: ‘Je Wist Waar Je Aan Begon!?’

In 7 stappen naar een gelukkiger samengesteld gezin

Anja schreef een werkboek als eerste stap voor stiefouders/plusouders om zichzelf te coachen naar een nieuw evenwicht in hun situatie.

Het boek is doorspekt met verhalen waarin de lezer zich zal herkennen. Hierbij brengt Anja grotendeels haar eigen verhalen omdat ze van mening is dat als zij een taboe wil opheffen rond dit thema, zij zelf het voorbeeld moet stellen door haar eigen belevingswereld bloot te geven.  Daarnaast geeft Anja telkens kennis en inzichten mee, die nodig zijn om uit te leggen waar de valkuilen en uitdagingen liggen. Tenslotte zet ze de lezer ook zelf in denkoefeningen en reflectie op de eigen situatie door de oefeningen in elk hoofdstuk.

De inzichten die verwerkt zijn in het boek hebben zowel haar eigen relatie als die van haar klanten geholpen om harmonie te vinden in hun gezinnen.  Het is haar bedoeling om mensen te helpen ook hun weg te vinden en de slaagkansen van hun nieuwe gezin te verhogen, in het belang van alle betrokken gezinsleden.

Een mooi boek voor een stiefmoeder die zelf geen kinderen heeft en eventueelplannen heeft voor een eigen kindje. Beide onderwerpen worden realistisch beschreven, fijn is dat de schrijfster ook geweldloze communicatie toepast

*****  Goed boek vol begrip én oplossingen

Reviews op Bol.com

Als plusouder wilde ik er graag bijhoren en dus deed ik extra mijn best. Ik wilde een goeie band opbouwen met mijn pluskinderen, maar hoe meer ik mijn best deed, hoe minder dankbaarheid en erkenning ik leek te krijgen. Mijn omgeving begreep me niet “je wist toch dat hij kinderen had?!”. Ik werd wat ik helemaal niet wilde worden: de boze stiefmoeder. Ik was doodongelukkig… Dit boek heeft letterlijk mijn relatie en ons gezin gered. Hoe? Door een nieuwe mindset aan te reiken die in een nieuw samengesteld gezin anders is dan een klassiek gezin. De denk- en schrijfoefeningen in het boek zorgen ervoor dat je aan de slag gaat en het anders gaat aanpakken in de praktijk. Dank u, Anja!!

*****  Dé hulplijn en handleiding voor plusouders

Reviews op Bol.com

Al van bij het begin, waren er heel veel herkenbare ervaringen en gevoelens. Het boek helpt je in je zoektocht naar bevestiging, toont dat je niet alleen bent met deze situaties en laat je nadenken over hoe het anders kan door vragen en oefeningen. Een echte aanrader voor plusouders.

***** Herkenbaar

Reviews op Bol.com

Beste Anja Ik zou je willen danken voor je herkenbare verhaal. Zo fijn om te weten dat ik niet alleen ben met mijn gevoelens en gedachten. Als ik het moeilijk heb neem ik je boek erbij, het is een houvast om terug harmonie en rust in mijn hoofd te krijgen. Ik kijk alvast uit naar je volgende boek waarin je de uitdagingen van het puberen van stiefkinderen aanhaalt.

***** Bedankt

Review op Bol.com
werkboek voor plusouders - in 7 stappen naar een gelukkig samengesteld gezin
Bestel hier jouw exemplaar via Bol.com
Waar kan je ons vinden?
Blijf op de hoogte
ANJA PAIROUX

Aplus projecten