PLUSOUDERCOACHING 2017-11-20T13:06:51+00:00
plusoudercoaching

Had je moeten weten waar je aan begon?

Je wist dat je een relatie begon met een partner die al een kind had. De rest van het verhaal had je echt niet kunnen voorspellen, niemand kan trouwens voorspellen wat gaat komen:

  • je wist niet dat je zo bang zou zijn om afge- wezen te worden door zijn kids en daardoor ook je partner kon verliezen;

  • je wist niet dat er jaren later nog altijd een strijd tussen ex-partners zou blijven bestaan;

  • je wist niet dat je partner ook met angsten te kampen zou hebben, de angst om zijn/haar kind te verliezen, de angst dat jullie relatie geen slaag¬kans zou hebben;

  • je wist niet dat je je zo alleen zou voelen in je rollercoaster van gevoelens;

  • je wist niet dat je zulke schuldgevoelens zou hebben om wat je voelt;

Je wist dus niet half waar je aan begon, maar je weet wel dat je vanaf hier een manier moest zoeken om ermee om te gaan.

Wat ik je vooral wil meegeven, is dat het ook anders kan. Ik heb ervaren hoe het niet moet en wat ik zelf niet wilde, maar ik weet ondertussen ook hoe het wel kan zijn.

Plusoudercoaching

Plusmoeder worden is het beste dat mij kon overkomen. Vanuit mijn eigen bewogen gevoelens als plusmama ben ik in de problematiek van samengestelde gezinnen gerold. Ik vond er mijn roeping in om zelf als eerste plusoudercoach in België aan de slag te gaan.  En ik ben uiteindelijk tot de conclusie gekomen dat ik zelf een rijker en sterker mens ben geworden dankzij de problemen waar ik in mijn nieuwe gezin op botste.

In mijn coaching praktijk merkte ik dat heel wat mensen het moeilijk vinden om over hun situatie te praten door het taboe dat hier nog rond hangt.  Ze denken dat ze alleen staan met hun gevoelens, durven niet toegeven dat ze hulp nodig hebben, zijn bang voor de ex die dikwijls nauwlettend toekijkt op de omgang met de kinderen en denken tenslotte dat terug uit mekaar de enige optie is.

Boek doorbreekt taboes over plusouders

Wat mag je verwachten?

Na een eerste korte kennismaking via mail of telefoon, maken we een afspraak voor een intake gesprek. Deze persoonlijke kennismaking staat in het teken van jouw uitdagingen en doelstellingen. Voor dit intake gesprek betaal je € 121. Als het klikt, stelt Anja samen met jou een persoonlijk coaching traject op en leg je vervolgens samen verdere afspraken vast.

Alle gesprekken, inclusief een intake gesprek, vinden plaats op het adres van aplus coaching of online via Skype, webinars e.a.

Ik sta voor een onbevooroordeelde, discrete en gemoedelijke manier van werken.

Waar werken we rond?

  • Verantwoordelijkheid – op je eigen leven nemen

  • Omgaan met storend gedrag – bijvoorbeeld van de ex

  • Verschil tussen opvoedregels en huisregels – leer je grenzen stellen

  • Leer jezelf kennen – oude en nieuwe denkpatronen

Kom er eens over praten

Je wist waar je aan begon!?

‘Stiefmoeder worden is het beste dat mij kon overkomen’

In onze samenleving zijn nieuw samengestelde gezinnen al lang geen uitzondering meer. Steeds meer mensen komen als plusouder dan ook voor situaties en vragen te staan waar niet altijd een pasklaar antwoord voor is. Maar: door het taboe dat er rond dit onderwerp nog steeds heerst, hebben veel plusouders het gevoel dat ze alleen staan.

Vanuit haar eigen bewogen gevoelens als stiefmoeder is Anja in de problematiek van samengestelde gezinnen gerold.  Anja vond er haar roeping in om zelf als eerste stiefoudercoach in België aan de slag te gaan.  En ze is uiteindelijk tot de conclusie gekomen dat zij er zelf een rijker en sterker persoon van geworden is dankzij de problemen waar zij in haar nieuwe gezin op botste.

Veel mensen denken dat het makkelijker wordt als je zelf een kind krijgt. Maar dat is vaak juist weer een moeilijk moment

In haar coaching praktijk merkte ze dat heel wat mensen het moeilijk vinden om over hun situatie te praten door het taboe dat hier nog rond hangt.  Stiefouders denken dat ze alleen staan met hun gevoelens, durven niet toegeven dat ze hulp nodig hebben, zijn bang voor de ex-partner die dikwijls nauwlettend toekijkt op de omgang met de kinderen. Veelal denken stiefouders tenslotte dat uit mekaar gaan nog de enige optie is.

Anja schreef een werkboek als eerste stap voor stiefouders/plusouders om zichzelf te coachen naar een nieuw evenwicht in hun situatie.  Het boek is doorspekt met verhalen waarin de lezer zich zal herkennen. Hierbij brengt Anja grotendeels haar eigen verhalen omdat ze van mening is dat als zij een taboe wil opheffen rond dit thema, zij zelf het voorbeeld moet stellen door haar eigen belevingswereld bloot te geven.  Daarnaast geeft Anja telkens kennis en inzichten mee, die nodig zijn om uit te leggen waar de valkuilen en uitdagingen liggen. Tenslotte zet ze de lezer ook zelf in denkoefeningen en reflectie op de eigen situatie door de oefeningen in elk hoofdstuk.

De inzichten die verwerkt zijn in het boek hebben zowel haar eigen relatie als die van haar klanten geholpen om harmonie te vinden in hun gezinnen.  Het is haar bedoeling om mensen te helpen ook hun weg te vinden en de slaagkansen van hun nieuwe gezin te verhogen, in het belang van alle betrokken gezinsleden.

werkboek voor plusouders - in 7 stappen naar een gelukkig samengesteld gezin
Bestel hier jouw exemplaar

Vraag het aan Anja !?

Heb je vragen rond je relatie of gezin, vragen over je plaats in je samengestelde gezin, hoe om te gaan met je stiefkind, de relatie tussen je nieuwe partner en jouw kind(eren), je scheiding … stuur jouw vraag door en je ziet mijn antwoord erop misschien wel heel snel verschijnen.

plusouder coaching - verliefd op iemand anders in je leven

Verliefd op iemand nieuw in mijn leven, hoe gaan anderen reageren!?

Plusouder coaching - Driftbuien bij je kinderen ... ligt het misschien aan jezelf!?

Driftbuien bij kinderen …ligt het misschien aan mezelf!?

Plusouder coaching - Hoe kan ik mijn communicatie verbeteren!?

Hoe kan ik mijn communicatie verbeteren?

OOK EEN VRAAG VOOR ANJA? STUUR ZE HIER DOOR
Waar kan je ons vinden?
Blijf op de hoogte
Ontdek het team

Over Anja Pairoux

Anja Pairoux is erkend bemiddelaar, personal coach, MBTI-coach, trainer en auteur. Door verschillende opleidingen in België, Nederland en de USA, werd ze de eerste plusoudercoach in België en publiceerde in 2014 haar eerste boek “Je wist waar je aan begon!?”. Ze vertaalde haar expertise in anders samengestelde gezinnen naar de werkvloer waar ook teams uitgedaagd worden door hun verschillen.
Op basis van de Meyers-Briggs Type Indicator (MBTI) werkte ze unieke teambuilding concepten uit waardoor teams terug efficiënter kunnen samenwerken. In het kader van de Work-Life Index helpt ze gezin en werkvloer in harmonie te brengen: doordat je de betrokkenheid van je gezin naar je werksituatie verhoogt, ga je jezelf ontlasten en daardoor je effectiviteit op de werkvloer terugvinden. Je hebt bijvoorbeeld geen energieverlies meer door schuldgevoel.
Anja haar missie bestaat erin om mensen (terug) in verbinding te brengen door in te zetten op de kracht van het individu. Wanneer elk individu in een groep ten volle zichzelf mag zijn en blijven, zal dit niet alleen het individu, maar ook de groep ten goede komen en versterken.

This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.

This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.