Online Coaching Plan

Onzekerheid in je nieuw samengestelde gezin, frustraties over externe stoorzenders, zorgen om de plaats die jij krijgt in dit gezin. Met het Online Coaching Plan voor plusouders leer je omgaan met de hindernissen waar een samengesteld gezin ongetwijfeld mee te maken krijgt.

Ontdek hoe bevrijdend het voelt om je niet langer machteloos te hoeven voelen en je eigen plaats te kunnen innemen. Elk samengesteld gezin is anders. Anders in samenstelling, anders in voorgeschiedenis, anders door elk individu dat er onderdeel van uitmaakt. Maar er is een rode draad die voor alle samengestelde gezinnen dezelfde is. Deze effectieve online training is gebaseerd op de jarenlange ervaring van plusoudercoaches Anja Pairoux en Patsy Vanleeuwe. Zij bundelden de steeds terugkerende thema’s tot deze online training waarin de belangrijkste kennis en inzichten gedeeld worden.

Wat leer je?

In deze training leer je:

  • het negatieve gedrag van anderen dankbaar je gebruiken om er zelf beter van te worden
  • hoe je kan omgaan met ruzies, wat jij nodig hebt en voelt
  • dat door jouw manier van denken, jij de situaties anders kan aanpakken

Wat krijg je?

  • 10 online sessies of wekelijks een webinar van 30 à 60 minuten
  • schrijf- en doe opdrachten – met online begeleiding door jouw coach
  • zelfinzichten aan de hand van je ‘coaching schrift’

Coach jezelf in 10 weken
naar een gelukkig nieuw gezin.

Het online coaching plan kan je helemaal op jouw tempo doorlopen. Je haalt echter het meest uit deze training als je na elke les een pauze inlast van minstens 1 week. Zo kan je de oefeningen doorlopen en het proces van reflectie en inzichten open zetten.

Dit zijn de topics van het Online Coaching Plan

1. Wat is jouw doel?
We weten goed wat we niet willen. Maar wat wil je dan wel? Stap voor stap definiëren we jouw doel. Je leert heel duidelijk te bepalen waar jij naartoe wil, hoe jij je toekomst ziet.

2. Gevoelens… wat is dat? Wat voel ik?
Plusouders hebben hun gevoelens, maar kunnen er nergens mee terecht, omdat ze op onbegrip botsen. Jouw gevoelens mogen er zijn.

3. Zeggen wat je doet, doen wat je zegt?
Hou je van eerlijkheid? Wees dan ook eerlijk naar jezelf en naar anderen. Handel je vanuit plichtsgevoel ‘omdat het toch van jou verwacht wordt’? Of doe je wat je doet omdat je het écht zo wil?

4. Aandacht geven aan positieve energie.
Waar gaat je aandacht naar toe? Hoe moet je omgaan met stoorzenders?

5. Omgaan met fout gedrag.
De kernkwadranten als hulpmiddel bij omgaan met fout gedrag van anderen.

6. Hoe zit ons denken in elkaar?
Waarom reageer ik zoals ik reageer? Hier krijg je inzicht in jezelf.

7. Hoe omgaan met ruzies?
Wat doet conflict met jou? Hoe moet je het gesprek aangaan?

8. Opvoedregels vs gedragsregels
We moeten in samengestelde gezinnen een duidelijk onderscheid maken tussen opvoeding en huisregels. En vervolgens hierrond duidelijke afspraken maken. Dat helpt om conflicten te vermijden.

9. Wie ben ik?
Alles start met jezelf te blijven, in alle omstandigheden! En laat dat nu net het moeilijkste zijn in samengestelde gezinnen waar zovele anderen het beter denken te weten en jou komen zeggen wat jij moet denken, voelen en doen. Goed weten wie je bent en wat jij kan bijdragen in het gezin, helpt om in je krachten te blijven staan.

10. Zelfreflectie
Tips om tot zelfreflectie te komen, als tool om jouw groeiproces te sturen.

Praktisch

De prijs voor deze opleiding bedraagt € 195 excl. BTW.

Na je inschrijving en betaling krijg je toegang tot het online coaching platform van apluscoaching. Hier staan alle opnames van het theoretische gedeelte binnen de opleiding.  Deze opnames blijven steeds ter beschikking staan zodat je ze oneindig kan beluisteren.

Ondervind je wat weerstand in je leerproces of merk je dat het moeilijk is om je eigen blinde vlekken vast te pakken, dan kan je opteren om je persoonlijk te laten begeleiden door Anja Pairoux. Je boekt dan 2u Skype coaching die je in 1 keer of in 2 x 1u kan opnemen. De toelage hiervoor bedraagt € 250 excl. BTW. Om deze extra begeleiding te vragen, stuur je een mail aan anja@apluscoaching.be.

Reserveer hier jouw coaching plan

Wanneer je dit engagement aangaat, mag je verwachten dat jij een merkelijke positieve evolutie richting je doel maakt.

19 plusouderconsulenten over heel Vlaanderen

Anja Pairoux van Apluscoaching heeft samen met de Pareto Group – initiatiefnemers van De ScheidingsConsulenten – een netwerk van plusouderconsulenten opgeleid.

Niemand kiest ervoor om plusouder te worden. Dat plan maak je niet, dat overkomt je. Want de liefde is groot, en de pluskinderen kan je niet wegcijferen. Maar plusouders zitten met veel vragen en worden soms geconfronteerd met het onbespreekbare: “Hoe kan ik zeggen dat ik zijn/haar kinderen niet zo graag zie als mijn kind?”, ‘Hoe kan ik zeggen dat de moeder/vader van zijn/haar kinderen te veel invloed heeft in ons gezin”.

Om dit bespreekbaar te maken is de website www.plusouderconsulenten.be opgestart. Hier vinden plusouders al erkenning en herkenning voor hun veelal ongekende en dus onbeminde problemen.

Daarnaast kunnen plusouders via de website een GPS-traject opstarten met een plusouderconsulent. Dit begint met een eerste intake gesprek bij de plusouderconsulent in hun regio.

Plusouder GPS-traject

In 7 stappen naar een gelukkiger samengesteld gezin

Het plusouder GPS-traject: 100% begeleiding tegen een vaste prijs.

Lees meer
Waar kan je ons vinden?
Blijf op de hoogte
ANJA PAIROUX