Online Coaching Plan

Onzekerheid in je nieuw samengestelde gezin, frustraties over externe stoorzenders, zorgen om de plaats die jij krijgt in dit gezin. Met het Online Coaching Plan voor plusouders leer je omgaan met de hindernissen waar een samengesteld gezin ongetwijfeld mee te maken krijgt.

Ontdek hoe bevrijdend het voelt om je niet langer machteloos te hoeven voelen en je eigen plaats te kunnen innemen. Elk samengesteld gezin is anders. Anders in samenstelling, anders in voorgeschiedenis, anders door elk individu dat er onderdeel van uitmaakt. Maar er is een rode draad die voor alle samengestelde gezinnen dezelfde is. Deze effectieve online training is gebaseerd op de jarenlange ervaring van plusoudercoaches Anja Pairoux en Patsy Vanleeuwe. Zij bundelden de steeds terugkerende thema’s tot deze online training waarin de belangrijkste kennis en inzichten gedeeld worden.

Wat leer je?

 • het negatieve gedrag van anderen dankbaar je gebruiken om er zelf beter van te worden
 • hoe je kan omgaan met ruzies, wat jij nodig hebt en voelt
 • dat door jouw manier van denken, jij de situaties anders kan aanpakken

Wat krijg je?

 • 10 online sessies of wekelijks een webinar van 30 à 60 minuten
 • schrijf- en doe opdrachten – met online begeleiding door jouw coach
 • zelfinzichten aan de hand van je ‘coaching schrift’

Coach jezelf in 10 weken
naar een gelukkig nieuw gezin.

Het online coaching plan kan je helemaal op jouw tempo doorlopen. Je haalt echter het meest uit deze training als je na elke les een pauze inlast van minstens 1 week. Zo kan je de oefeningen doorlopen en het proces van reflectie en inzichten open zetten.

Dit zijn de topics van het Online Coaching Plan

1. Wat is jouw doel?
We weten goed wat we niet willen. Maar wat wil je dan wel? Stap voor stap definiëren we jouw doel. Je leert heel duidelijk te bepalen waar jij naartoe wil, hoe jij je toekomst ziet.

2. Gevoelens… wat is dat? Wat voel ik?
Plusouders hebben hun gevoelens, maar kunnen er nergens mee terecht, omdat ze op onbegrip botsen. Jouw gevoelens mogen er zijn.

3. Zeggen wat je doet, doen wat je zegt?
Hou je van eerlijkheid? Wees dan ook eerlijk naar jezelf en naar anderen. Handel je vanuit plichtsgevoel ‘omdat het toch van jou verwacht wordt’? Of doe je wat je doet omdat je het écht zo wil?

4. Aandacht geven aan positieve energie.
Waar gaat je aandacht naar toe? Hoe moet je omgaan met stoorzenders?

5. Omgaan met fout gedrag.
De kernkwadranten als hulpmiddel bij omgaan met fout gedrag van anderen.

6. Hoe zit ons denken in elkaar?
Waarom reageer ik zoals ik reageer? Hier krijg je inzicht in jezelf.

7. Hoe omgaan met ruzies?
Wat doet conflict met jou? Hoe moet je het gesprek aangaan?

8. Opvoedregels vs gedragsregels
We moeten in samengestelde gezinnen een duidelijk onderscheid maken tussen opvoeding en huisregels. En vervolgens hierrond duidelijke afspraken maken. Dat helpt om conflicten te vermijden.

9. Wie ben ik?
Alles start met jezelf te blijven, in alle omstandigheden! En laat dat nu net het moeilijkste zijn in samengestelde gezinnen waar zovele anderen het beter denken te weten en jou komen zeggen wat jij moet denken, voelen en doen. Goed weten wie je bent en wat jij kan bijdragen in het gezin, helpt om in je krachten te blijven staan.

10. Zelfreflectie
Tips om tot zelfreflectie te komen, als tool om jouw groeiproces te sturen.

Praktisch

De prijs voor deze opleiding bedraagt € 195 incl. BTW

Na je inschrijving en betaling krijg je toegang tot het online coaching platform van Apluscoaching. Hier staan alle opnames van het theoretische gedeelte binnen de opleiding.  Deze opnames blijven steeds ter beschikking staan zodat je ze oneindig kan beluisteren.

Ondervind je wat weerstand in je leerproces of merk je dat het moeilijk is om je eigen blinde vlekken vast te pakken, dan kan je opteren om je persoonlijk te laten begeleiden door Anja Pairoux. Je boekt dan 2u Skype coaching die je in 1 keer of in 2 x 1u kan opnemen. De toelage hiervoor bedraagt € 250 excl. BTW. Om deze extra begeleiding te vragen, stuur je een mail aan [email protected].

Wanneer je dit engagement aangaat, mag je verwachten dat jij een merkelijke positieve evolutie richting je doel maakt.

Je wist waar je aan begon toen je een relatie begon met een partner die al een kind had. De rest van het verhaal had je echt niet kunnen voorspellen. Geen enkele stiefouder kan trouwens voorspellen wat gaat komen. Je wist niet dat:

 • je zo bang zou zijn om afgewezen te worden door zijn kids en daardoor ook je partner kon verliezen;

 • er jaren later nog altijd een strijd tussen ex-partners zou blijven bestaan;

 • je partner ook met angsten te kampen zou hebben, de angst om zijn/haar kind te verliezen, de angst dat jullie relatie geen slaag¬kans zou hebben;

 • je je zo alleen zou voelen in je rollercoaster van gevoelens;

 • je zulke schuldgevoelens zou hebben om wat je voelt;

 

Je wist dus niet half waar je aan begon, maar je weet wel dat je vanaf hier een manier moest zoeken om ermee om te gaan.

Wat ik je vooral wil meegeven, is dat het ook anders kan. Ik heb ervaren hoe het niet moet en wat ik zelf niet wilde, maar ik weet ondertussen ook hoe het wel kan zijn.

Plusoudercoaching

Wat mag je verwachten!?

Eerst en vooral leren we elkaar kennen tijdens een intakegesprek. Je vult het contactformulier in en dan neem ik eerst kort contact met je op per telefoon of mail. Ik verneem van jou graag wat je wil bespeken.

 • Waar jij zoal tegenaan loopt?
 • Welke frustraties er spelen in jouw relatie/gezin?
 • Wat je graag zou willen oplossen?
 • Waar je graag naar toe wil met je nieuwe gezin?

Na dit gesprek maken we een afspraak voor een intakegesprek. Dit intakegesprek staat in het teken van jouw uitdagingen en doelstellingen. Als het klikt, stel ik samen met jou een persoonlijk coaching traject op en leggen we vervolgens de eerste afspraak vast.

Een intakegesprek duurt 2 u. en kost je € 250 (incl. BTW).

Ik sta voor een onbevooroordeelde, discrete en gemoedelijke manier van werken.