Hallo Anja,
Het is misschien niet de bedoeling om feedback te geven op de start-to-coach opleiding level 1 dat ik een paar weken geleden startte.
Maar toch heb ik al een paar dagen het gevoel dat ik jou even wil informeren over mijn ervaringen.
In de eerste plaats kan ik alleen maar zeggen: WAAUW !!! wat een mooie cursus is dit! En ook de manier waarop je het aanbiedt : online, ingesproken, met syllabus… Echt enorm aangenaam om het in te plannen in het soms hectische leven. Het is juist die ‘vrijheid’ van inplannen en het niet ‘moeten’, maar ‘mogen’ dat ervoor zorgt dat ik er steeds naar uitkijk om een volgende module te beluisteren en ermee aan de slag te gaan.
Dus: Dikke Proficial!
Katleen Nys, Start-to-Coach 2020
De theorie die werd aangeboden via de Aplusacademy voor de Specialisatieopleiding was zeer helder, aangenaam gebracht en sterk onderbouwd. En de eerste kennismaking met de live sessies smaakt enkel naar meer! De benadering van Anja is persoonlijk en toch professioneel, gevoelsmatig en toch ook theoretisch sterk onderbouwd, gestructureerd maar met veel ruimte voor persoonlijke inbreng en feedback… Mede dankzij het feit dat Anja gelooft dat een goeie coach ook aandacht besteedt aan de eigen persoonlijke ontwikkeling, weet je dat de coaches die uit de Aplus-opleidingen komen uit eerste hand weten waar ze het over hebben, en samen met hun cliënten blijven groeien. Bedankt aan Anja en de medecursisten voor de leerrijke, en ook gewoon leuke, dag(en).
Goede mix van theorie en praktijk maar vooral veel praktijk en dat onderscheidt deze opleiding van andere opleidingen. Anja is een heel bekwame en aangename trainer en legt de focus op het constructieve en laat mensen groeien.
Laura Wagelmans, Start-to-Coach 2020
Heel praktijk gericht. Door direct in de coaching ‘gesmeten’ te worden, leer je ernorm en snel bij op korte termijn. Het was een zeer inspirerende opleiding, leerrijk en ik heb veel moed en goesting om ermee verder te gaan. Let’s go!
Paulien Coenaerts, Start-to-Coach 2020
De opleiding bij Anja (Apluscoaching) is meer dan een opleiding, het is een reis naar persoonlijke ontwikkeling en bewustwording waarin je weet waar je aan begint maar niet weet waar je eindigt.
Ik heb tijdens de basis opleiding en de beide experten opleiding de gezellige warme ontvangst van Anja en het inspirerend gezelschap van de andere deelnemers enorm gewaardeerd. Inhoudelijk steekt de opleiding heel sterk in elkaar. Ik kon direct aan de slag met de tools die ik heb meegekregen en ben mijn praktijk gestart. Ik hou van de no-nonsense stijl van Anja: ze zegt precies waar het op staat met een vleugje humor.
Ik raad deze opleiding werkelijk aan iedereen aan. Je krijgt de nodige diepgang en verwerft inzichten voor het leven, voor jezelf en als coach.
Valérie
Hoi Anja
Ik heb vorige week je boek besteld en heb het zojuist uitgelezen.
Wat een fijn boek! Er komen zoveel dingen in voor waar ik mij in kan vinden en waar ik nu wat mee kan gaan doen!
Had echt niet verwacht dat er een boek zou zijn waarin dingen beschreven worden die ik ook voel en meemaak.
Bedankt voor die mooie boek, heel fijn geschreven ook!
Ik ga hem nu aan mijn vriend geven om te lezen en hopelijk daarna aan zijn ex.
Groetjes Anne S.
Anne S., Boek 'Je wist waar je aan begon!?' - jan 2020

Anja is een zeer aangename en deskundige lesgever en een leerrijk programma. 4 opeenvolgende dagen waren zeer vermoeiend en intensief. Het was fijn dat de groep al achtergrond en know-how had door de online theorie. Aanrader!

Sylvia Henny, Start-to-Coach 2019

Kwaliteit en inhoud van de opleiding was uitstekend. Anja is een motiverende, inspirerende en professionele trainer. De opleiding was inspirerend, soms confronterend maar gaf me honger naar meer. Een aanrader voor iedereen die wil starten als coach. Tot binnenkort Anja.

Griet Van Buggenhout, Start-to-Coach 2019

Voor een goede basis-coaching opleiding ben je hier aan het juiste adres. Anja is voor mij een zeer inspireerde teacher.
Zij deelt al haar kennis en voelt aan wat jij en de groep nodig heeft. Voor mij was deze opleiding elke cent waard en meer.
Bedankt Anja

Amy Indjai, Rouw Coach, - Start-to-Coach 2019

De Start-to-Coach opleiding onderscheidt zich van andere coach opleidingen in haar efficiëntie. De theorie leer je op je eigen tempo en herhaal je zo veel je wilt. Tijdens de life-dagen wordt er diepgang gecreëerd bij jezelf als coach en verbreed je je kunnen. Dit alles hangt vast aan een duidelijk en toepasbaar coachingsmodel. Dat coachingsmodel geeft je een stevige houvast tijdens je coachingsgesprekken.
De persoonlijke en authentieke aanpak van Anja en Patsy maken het geheel een verrijkende en boeiende ervaring voor iedereen die wil groeien in het coachen.

De Start-to-Coach opleiding heeft een zeer persoonlijke aanpak, bijna een privé begeleiding o.a. door de kleine groep waarin gewerkt wordt. Het is een meerwaarde dat de theorie onbeperkt kan beluisterd worden. De opleiding heeft diepgang en zet je aan tot stappen te ondernemen in het worden van je eigen unieke coach-zijn!

Anja is een heel rustige trainer met de juiste dosis energie waar je op een aangename manier kan bijleren en jezelf ontplooien. Op een korte tijdspanne heb je veel bijgeleerd en gevoeld, zowel op privé-vlak als professioneel. Trainingen gaan door in een professioneel kader waar je toch jezelf kan zijn met ruimte voor eigen inbreng. Zowel theorie als praktijk komen aan bod.

Anja is zeer bekwaam en aangenaam om mee te werken. Uitvoerig intake gesprek waarin alle mogelijkheden en doelstellingen duidelijk besproken worden. Het traject wordt gepland en de tijdlijn wordt correct aangehouden,doelen worden bereikt zoals afgesproken. Anja is steeds bereikbaar bij vragen tussendoor. Zeer empatisch en kordaat wanneer de situatie daarom vraagt. Ze stelt je in staat je grenzen te definieren en daarna te verleggen.

KV, anoniem, ***** via KMO portefeuille, mei 2018

Toen ik mijn man leerde kennen kreeg ik er een stiefzoontje bij.  Helemaal van een leien dakje liepen de contacten niet en hoewel ik zelf dacht/hoopte dat de jaren en een eigen gezin wel beterschap zouden brengen was het tegendeel waar.  Tijdens mijn tweede zwangerschap waren er zoveel spanningen met mijn partner en stiefzoon en wist ik dat het zo niet meer verder kon.  Zo ben ik met Anja aan het plusoudercoaching traject begonnen.

Het was een zeer boeiend traject waarbij de dingen door haar in een bredere context werden geplaatst en ik tot een heel aantal inzichten ben gekomen.

Daar bovenop kreeg ik elke sessie concrete voorbeelden en handige tips.  Het is wel duidelijk dat Anja ervaringsdeskundige is en weet waarover ze spreekt.

Mijn traject is intussen afgerond.  Ik had nooit durven hopen dat ik op zo’n korte tijd zoveel zou groeien.  Mijn partner en ik staan nu op eenzelfde lijn, de relatie met mijn stiefzoon is intussen genormaliseerd en ik sta nu zelf veel steviger in mijn schoenen.  Ik heb mijn plaatsje gevonden binnen ons gezin, dat intussen zijn rust heeft teruggevonden.

Ik ben ontzettend blij dat ik de stap heb genomen en bij Anja terecht ben gekomen… ze heeft een fantastische job gedaan!  Bedankt Anja!

Katrien V., Personal Coaching traject 2016

Toen ik in het voorjaar van 2016 via-via terecht kwam bij Anja, had ik er al een behoorlijk lange zoektocht naar gepaste ‘hulp’ opzitten, langs mindfulnesstraining, psychologen en de huisarts. Op dat moment was ik net mama geworden van een prachtige dochter, maar toch leek mijn leven op een dieptepunt beland te zijn. Mijn relatie stond op springen, de verstandhouding en interactie met mijn 3 stiefpubers was beneden alle peil en tot een minimum herleid, en ik kon nauwelijks genieten van mijn dochtertje. Alle opgestapelde spanning dreigde tot uitbarsting te komen. Gelukkig zette ik dankzij mijn lieve vroedvrouw (niet toevallig zelf ook stiefmoeder) en mijn partner (die over quasi eindeloos geduld beschikt) de stap naar Anja, en dat heb ik me nog geen seconde beklaagd.

Dankzij haar nuchtere, bijna analytische en no-nonsense aanpak kreeg ik vrij snel zicht op de patronen waarin ik ‘gevangen’ zat, en op de kenmerken en noden van mijn eigen persoonlijkheid. Die inzichten leerden me met meer mildheid naar ons nieuw samengesteld gezin te kijken, en mijn eigen rol daarin. Beetje bij beetje zorgde dit voor nieuwe zuurstof in huis, en kwam er een bescheiden positief spiraaltje op gang. Anja’s concrete tips en hulpmiddelen zorgden elke keer voor een nieuwe boost. Hoe wanhopig ik bij haar ook binnenstapte, na élk bezoek stapte ik vol vertrouwen en goede moed weer buiten. Geen idee hoe ze dat deed, maar alleen al daarvoor verdient ze een standbeeld… Ondertussen zijn we ruim een half jaar verder, en is de verstandhouding met mijn stiefkinderen fel verbeterd. Ook zijzelf en mijn partner bevestigen dit.

Tot slot nog dit: niets gaat vanzelf, er is geen wondermiddel waardoor een nieuw samengesteld gezin plots een gezellige thuis wordt waar iedereen zichzelf kan zijn. Verwacht geen instant oplossingen of truukjes. Ik ben ervan overtuigd dat je maar uit een coachingtraject kan halen wat je er zelf insteekt. Ook ik vecht nog dagelijks tegen mijn ingebakken patronen, en heb me nog steeds niet helemaal verzoend met mijn leven als stiefmoeder. Maar dankzij Anja is het tij in ons gezin gekeerd, en kijk ik weer positief naar de toekomst. Het stiefcoachingtraject vraagt een serieuze investering van tijd, geld en eigen inzet, maar dat is het in ons geval allemaal meer dan waard geweest!

Femke, 35 jaar, mama van 1 dochtertje (1 j) en plusmama van 2 stiefdochters (18 en 17) en 1 stiefzoon (15), Personal Coaching traject 2016

Lieve Anja,

ik wil je bedanken voor de vele sessies waarin je me inspireerde, kracht gaf.  De vele tools die ik kon uitproberen en met succes!  Ik wil je bedanken om de super positieve vibes die er hingen en voor het oppeppen wanneer nodig was.  Je hebt mij krachtiger gemaakt, zowel als mee-mama, maar ook als ‘Sarah’ !

Je inzichten en tips zijn enorm inzetbaar in verschillende situaties -> wat een zaligheid

Het was meer dan de moeite waard!

1000 x thanks

Sarah V., Brasschaat, Personal Coaching traject 2016

Beste Anja

Ik zou je willen danken voor je herkenbare verhaal.  Zo fijn om te weten dat ik niet alleen ben met mijn gevoelens en gedachten.

Als ik het moeilijk heb neem ik je boek erbij, het is een houvast om terug harmonie en rust in mijn hoofd te krijgen. Ik kijk alvast uit naar je volgende boek waarin je de uitdagingen van het puberen van stiefkinderen aanhaalt. 

Ellen, Lezeres boek 'Je wist waar je aan begon!?'

Elke training bij Anja smaakt naar meer. Het zijn steeds boeiende thema’s en elke keer ga ik naar huis met een nieuw inzicht, een nieuwe eye-opener. Ze laat je kennis maken met tools en technieken, die ze met haar persoonlijke touch, nog waardevoller maakt. Ze is niet alleen een top coach, maar ook een unieke teacher. Ik kijk er elke keer zo naar uit en mijn verwachtingen zijn dus altijd hooggespannen!

Patsy V, Leuven, deelnemer Knowing Me en Knowing You opleidingen 2015-2016

Al jaren was ik bezig met coaching en persoonlijke ontwikkeling. Training na training leerde ik nieuwe technieken, vragen en methodes.
Nice, maar toch… miste er iets. Ondertussen weet ik dat dat Anja was :-) Bij Anja ga je naar de kern. Verder dan vraagstelling, verder dan coaching. Het gaat om meer dan dat. Anja gaf me inzichten die ik in al mijn coachings toepas. Terwijl er vroeger al eens een “impasse” kon zijn, zet ik nu veel vlugger stappen. Mijn coachees zijn dankbaar. En ik ook. Anja is een ster in het zien van verbanden, ze is open, eerlijk en (opr)echt. Precies zoals een teacher moet zijn. Bedankt Anja!

Rilla L, Leuven, deelnemer Knowing Me - Knowing You opleidingen 2015-2016

Toen ik mijn keuze maakte om als specialisatie de trainingen van aplus coaching te volgen, had ik er in het begin absoluut geen voeling mee. Maar ik weet ook dat in je grootste weerstand dikwijls de mooiste groeikansen liggen, en dat heeft me de stap laten zetten om mij in te schrijven. Gelukkig !!! Vanaf training 1 is er een wereld voor me open gegaan. Voor mijn eigen persoonlijke ontwikkeling omdat zelfreflectie een basisvoorwaarde is om in een materie te kunnen staan, en zeker en vast ook voor mijn praktijk ! Er zijn me fantastische tools en heel veel kennis al aangereikt en ik popel om dit in de praktijk om te zetten. Daarbij is Anja een absolute meerwaarde !! Haar absoluut enorme kennis, haar praktische ervaring en de manier waarop ze de dingen weet over te brengen, maken deze trainingen telkens tot een superervaring !

Heidi P, Hasselt, deelnemer Knowing Me - Knowing You opleidingen 2015-2016

De trainingen van Anja zijn een echte aanrader! Je leert er als coach echt naar de kern van het probleem te gaan , maar je eigen proces wordt ook serieus aangepakt en je ziet en voelt de positieve verschillen in je dagelijks leven en bij je klanten! Ik zou zeggen waar wacht je nog op?

Carolien F, Hamme-Zogge, deelnemer Knowing Me - Knowing You opleidingen 2015-2016

Wat ben ik blij om deel te mogen uitmaken van de AuthentIK opleiding!
Anja is een fantastische teacher omdat ze een ongelooflijke rugzak vol ervaringen en opleidingen heeft waar ze uit kan putten.
Doordat ze als teacher zelf nog in de praktijk staat en mensen coacht, weet ze waarover ze spreekt en weet ze als geen ander om theorie en praktijk met elkaar te laten matchen.
Als coach in opleiding is het van groot belang om datgene wat je leert ook toe te passen op jezelf. De teachings rond de kernkwadranten en het werken met tekeningen waren op dat vlak bij mij echte voltreffers. Onze nieuwsgierigheid wordt bij jou geprikkeld om met plezier levenslang te leren. Dank je wel!

Debbie V., deelnemer Knowing Me - Knowing You opleidingen 2015-2016
Ik geef het toe, ik verschoot toen ik Anja’s prijs hoorde.
Deze vrouw moest of veel lef hebben of kei goed zijn.
Mits ik deze referentie schrijf, kan ik je zeggen dat je waarde krijgt voor je geld.
Ik dacht dat het een project was van lange adem om mijn relatie terug goed te krijgen en om de daadkracht te ontwikkelen, daar waar ik mezelf de soep in draaide.
De angst was er natuurlijk toen ik hoorde dat er maar 10 sessies waren.
Hoe ging ik dit allemaal klaarspelen op zo’n korte tijd.
Ik kan u zeggen dat het gelukt is.
En ik weet dat de prijs, die ik zou betalen mocht ik niet de stap hebben gezet, veel hoger zou geweest zijn.
Silvie, 21 jaar, Relatiecoaching cliënt zomer 2015
Lieve Anja,

Graag wil je bedanken voor het schrijven van je boek. Zelf ervaar ik veel herkenning en werd ik mij ervan bewust dat, ondanks dat ik mezelf voor de relatie dezelfde lessen eigen had gemaakt (ik gebruik zelf ook letterlijk het voorbeeld van t zuurstof masker in het vliegtuig), ik in deze valkuil van lijden was gestapt.

Daarnaast heeft mijn partner je boek ook gelezen en maakt het voor hem veel duidelijk. Allereerst dat mijn gevoelens voor zijn zoon nooit die kunnen worden wat hij hoopt die van zijn echte moeder en begrijpt hij mijn frustratie en dat het voor mij niet voelt als voor hem. Dank je wel!
En fijn te zien dat je tevens geweldloze communicatie hierin integreert, dat maakt het mij makkelijker hetzelfde te doen.
Ik ben begonnen de vragen te beantwoorden en zie mogelijkheden om de ruzies uit onze relatie weg te nemen, dit maakt me erg blij en geeft me mijn ‘kracht’ terug.

Nogmaals hartelijk dank!

Mariska, Rotterdam
Bedankt goede coach!
Ik heb zojuist de oefening gedaan rond perceptie en kom tot de ontdekking dat ik een zeer ouderwetse kijk heb over de maatschappij, over hoe mannen eigenlijk de money makers moeten zijn en de vrouwen meer voor de kinderen moeten zorgen.
Dus bij mijn zoon is dat anders en hij leert mij ook soepeler te worden wat dat betreft. Hij zorgt goed voor zijn gezin en ook voor de financiën, alleen niet op de manier zoals ik het geleerd heb!

Ik ga nog verder in mezelf exploreren, maar wou je dit toch al meegeven, zodat je weet dat je hulp van enorm groot belang is voor mij, maar ook zeker voor de anderen in mijn familie.

Ik ben je heel dankbaar.

Referenties | ApluscoachingM, moeder en grootmoeder van gescheiden en samengestelde gezinnen, Personal coaching cliënt sinds 2013
Anja is een echte krak in haar vak!
Ze kan zich goed inleven in de situatie, maar toch nodige afstand bewaren om echt te kijken wat er juist aan de hand is. Ze geeft handvaten om niet te overmand te worden in een situatie. Je leert van de nieuwe inzichten, die je dan ook kan toepassen, net omdat je je sterker en zelfzekerder voelt.

Laat je niet afschrikken door de prijs, want Anja is écht wel prijs-kwaliteit waardig! Je krijgt zoveel meer terug!

Er wordt niet naar de mond gepraat, maar met frisse inzichten gewerkt. Dat was ook nieuw voor mij, heerlijk!!
Een absolute aanrader!

Referenties | ApluscoachingLinsey, Trouwe personal coaching cliënt sinds 2013
Na weer eens een zoveelste relatie te hebben verbroken, waar ik weer eens enorm veel energie had ingestoken, was ik eigenlijk een hoopje ellende. ’t Leek of het niet voor me was weggelegd. ” Ik was te moeilijk om mee samen te leven”, “Ik zat te complex in elkaar”, zijn zaken die ik vaak gehoord heb. ’t Was alsof ik niet geschikt was om iets moois mee op te bouwen.
Ik schreef me in voor de mastermind “Leve de liefde”. Eigenlijk geloofde ik er niet in dat het iets van verandering zou brengen..

Na enkele sessies zag ik mijn ex-vriend terug, op dat ogenblik voelde ik dat ik sterker was geworden. Ik begon stilaan te geloven in de kracht van de mastermind. Nog voor de mastermind was afgelopen heb ik me ingeschreven voor een persoonlijk traject, omdat er misschien toch wel zaken waren die ik anders diende aan te pakken in de toekomst. Ondertussen treurde ik nog om het verlies van mijn laatste liefde.
Stap voor stap heb ik samen met mijn coach mijn rugzak leeggemaakt: de overtuigingen, de patronen, en mijn belevingen van dit alles werden onder de loep genomen. Stilaan werd het duidelijk. Ik kreeg een klaarder beeld van mezelf. Ik leerde kijken naar de toekomst en hoe ik de zaken zelf kan veranderen. Er werd gesleuteld aan mijn eigenwaarde, aan mijn zelfvertrouwen, aan mijn zelfbeeld. Ik voelde me sterker worden als persoon, beetje bij beetje brak ik uit mijn cocon.

En het resultaat is verbluffend.

Nooit had ik gedacht dat ik zo ver zou geraken op zo’n korte tijd. Ik beleef de verandering elke dag, ik geniet van het leven meer dan ooit. “Voluit leven” waren woorden die ik tevoren kende, maar ik heb ze nooit echt geleefd en beleefd. Nu wel. Ik leg mezelf geen limieten meer op, ik haal mezelf niet meer naar beneden en ik ga ervoor. Ik leef zonder balast. En ik heb de beste liefde van de hele wereld leren kennen: de liefde voor mezelf!

Referenties | ApluscoachingVicky, 30 jaar en happy single, Deelneemster Master Mind Leve de liefde en personal coaching traject, najaar 2013
“ Ik ben mama van twee kindjes én plusmama van twee kinderen uit mijn partners vorig huwelijk. Eén week op twee zijn we een groot gezin met 4 kinderen.

Jarenlang ging het redelijk goed, waren er wel wat ergernissen, maar niks onoverkomelijks. Tot ik plots zelf twee kindjes had en mij meer en meer schuldig begon te voelen over de aandacht die ik die ene week niet aan mijn kinderen kon geven.

Ik had het gevoel dat alles op mijn schouders terecht kwam. Ik deed ook zo hard mijn best om aan de buitenwereld te bewijzen dat wij het “perfecte” samengestelde gezin waren.

Ik was de “mama” in het gezin, dus ík moest zorgen dat alles op wieltjes liep. Ik zorgde meestal dat ik het huiswerk van mijn stiefkinderen verbeterde, dat ze dagelijks gebracht en gehaald werden van het zomerkamp. Ik was degene die zelfs de stiefkinderen berispte en indien nodig strafte. Mijn partner bekeek het meestal van achter de zijlijn. Ik voelde mij helemaal niet meer goed in die rol en zag de relatie niet meer zitten na eindeloze discussies die niks opleverden.

Ik was ten einde raad en was zelfs bereid om mijn huwelijk op te geven want “hier had ik echt niet voor gekozen!”Ten einde raad begon ik te googelen en kwam ik op de website van Anja terecht.Voor mij was dit de laatste strohalm, ik had dan alles geprobeerd om onze relatie te redden… Het feit dat Anja zelf plusmama is en dus weet waarover zij praat, trok mij over de streep ook al moest ik voor de coaching dan anderhalf uur rijden.

Tijdens de gesprekken met Anja heb ik geleerd om anders in het gezin te staan. Ik heb geleerd om anders met “crisis”situaties om te gaan en kreeg veel tips die ik nog steeds toepas. Anja begreep mij ook echt, herkende ook veel zaken. Oef, ik was niet de enige!

Ook mijn partner is door de coaching veranderd (ook al is hij maar één keer meegekomen) en heeft een andere plaats in het gezin ingenomen waardoor alles voor mij draaglijker wordt. Aan het einde van de rit zijn we er als partners en als gezin veel sterker uitgekomen. Ja, zeker dankzij Anja en natuurlijk ook dankzij onze wil om onze relatie te redden.

Bedankt Anja!!”

Referenties | ApluscoachingMieke, 34 jaar, mama van 2 kinderen en plusmama van 2 kindjes, Deelneemster personal coaching voor stiefouders september 2013
Voor mij is personal coaching een échte meerwaarde in mijn leven! Ik heb jaren naar psychologen gelopen omdat ik niet wist hoe ik concreet dingen moest aanpakken, ik kon er mijn emotionele bui kwijt maar echte oplossingen vond ik daar niet of werd er ook niet toe aangemoedigd, ik kabbelde maar wat voort in mijn leven, zoals de rest in de maatschappij, als 13 in een dozijn.
Mijn échte droom of mijn échte verlangens in het leven had ik ergens ver verborgen, onderdrukt en leefde hoe de rest het verwachtte. Tot ik via via kennis maakte met personal coaching. Ik ging toch een beetje aarzelend op vrijblijvend intakegesprek en vertrok nadien met wel 100 vragen meer! Op één of andere manier was ‘de deur naar die verlangens opengezet’ voelde heel raar en tegelijkertijd heel prikkelend aan, bijna als vlinders in de buik. Ik voelde, hier moest ik meer mee doen. Ik heb getwijfeld over de prijs maar ben er toch voor gegaan en het is die prijs waard! Je wordt aangemoedigd en positief uitgedaagd, je krijgt echte denk-oefeningen, je ogen worden geopend.

Dankzij Anja en haar personal coaching en mezelf volg ik nu mijn droom, mijn verlangen. Ik ben terug gaan studeren en heb er meer dan ooit zin in, dit voelt als herboren! Het valt zelfs mijn omgeving op hoe ik nu leef! Er een beter kado aan jezelf bestaat niet!

Referenties | ApluscoachingLL (anoniem), personal coaching traject (maart 2013)
Onze verwachtingen over deze sessies was voor ons: we zullen wel zien wat Anja ons gaat bijbrengen, want het uitleggen is gemakkelijker dan het effectief in de praktijk omzetten.
Over elk probleem werd er gepraat, hoe klein of hoe groot het ook was. En de tips die we kregen waren zeker bruikbaar. Daarmee bedoelen we, we hebben geleerd om niet altijd negatief te spreken. Je kan de kinderen de vraag stellen of zij dat leuk vinden en waarom ze zulke zaken doen, en niet direct boos op hen worden.
Hierbij enkele voorbeelden:

– wij zijn plus-mama en plus-papa en niet stiefmama en stiefpapa
– wij volgen coaching en geen therapie
– onze kinderen noemen we onze plus-kinderen en niet onze stiefkinderen

Wij zouden aan iedereen die in een nieuw samengesteld gezin leeft als plus-ouder de raad willen meegeven om deze sessies te volgen. De sessies zijn helemaal niet saai, er zit interactie in, emotionele momenten en noem maar op. En als je goed luistert krijg je veel bruikbare tips en oplossingen mee.

Referenties | Apluscoaching Dominique Torfs en Luc T'Sijen (8/08/2012) Zowel Dominique als Luc hebben elk 2 kinderen en zijn plusouder van elkaars kinderen, Deelnemers van de Workshop Plusouders van 25/04/2012
Verhalen en ervaringen horen en tips krijgen van andere plusouders. Dat waren mijn verwachtingen toen ik me inschreef voor een coaching workshop bij Anja.

Hele gemoedelijke coaching met nog een ander koppel die beiden plusouders zijn. Zonder vooroordelen en commentaar konden we vertellen wat ons bezighield. Een aanrader voor al wie zich wil voorbereiden op het ‘plusouder’ zijn.

Referenties | ApluscoachingBosman Anke, 30 jaar, plusmama van 2 zoontjes (2/08/2012), Deelneemster van de Workshop Plusouders van 25/04/2012
Hallo, mijn naam is Nancy, vermits ik zowel in mijn beroepsleven als privéleven met enorme uitdagingen zat ben ik via doorverwijzing in de mastermind groep van Anja Pairoux terecht gekomen.

Zo heb ik de beslissing genomen om persoonlijke sessies bij haar te boeken. We bespraken telkens het onderwerp waarover ik wou praten of een probleem mee had. Door haar professioneel inzicht heeft ze me op bepaalde wijze zelf de stappen laten zetten waardoor ik in een recordtempo heel grote sprongen voorwaarts maakte in mijn leven. Door zelf te bepalen wat je in je leven wenst, de manier waarop je kijkt naar dingen en de mensen om je heen.

Het toepassen en je eigen inzet zijn hierin ontzettend van belang. De beloning van het groeiproces dat je doormaakt is een fantastisch gevoel!!
Anja, dank je wel voor de fijne samenwerking, je gaf me zulke rugzak waardevolle informatie mee,

waardoor ik telkens heel ontspannen jou deur verliet en met volle moed elke stap zelf zette.

DANK JE WEL!

Referenties | ApluscoachingNancy, Deelneemster Mastermindsessie maart 2012 en personal coaching traject