OPLEIDINGEN2019-10-25T12:00:19+02:00

Professionele Coach Opleidingen

De professionele coach opleiding van Aplusacademy – Start-to-Coach – is een coach opleiding waarin het niet de bedoeling is om jou in een harnas van technieken te dwingen, maar wel om jou een zeer sterk basismodel als fundament mee te geven.

Met de basis die we trainen op de Start-to-Coach opleiding, kan je vervolgens vanuit jouw authenticiteit verder bouwen aan de specialisatie die jij zelf wil uitgaan. Of je nu burn-out coach, stress coach, gezins- en relatiecoaching verkiest of je wil werken rond work-life balance, perfectionisme, loopbaanbegeleiding of natuurcoaching, onze coach opleiding is voor jou een ideale basis.

Wij zien coaching als een levenshouding, iets wat je in je dagdagelijkse omgang met anderen toepast om het beste uit jezelf en je omgeving te halen. Coaching is een basisinterventie voor de prestatieverbetering van een individu, een team of een organisatie.

Life Coach … iets voor jou?

Het model waarmee we werken is het TGOROW-model van Christian Simpson. Dit coaching model heeft zijn effectiviteit al bewezen in verschillende domeinen. Of het nu om burn-out coaching, stress coaching, life coaching, gezins- en relatiecoaching, perfectionisme coaching, loopbaanbegeleiding of natuurcoaching gaat … we weten uit eigen ervaring dat dit model werkt. Het is zelfs een goeie basisstructuur om in te zetten als je het plan zou hebben om coaching te combineren met bemiddeling.

Een belangrijke voorwaarde daarbij is dat je in eerste instantie zelf wil groeien. Onze coach opleiding gaat namelijk voor een belangrijk stuk ook over je eigen groei, want dit hoort bij jouw basishouding in coaching. Een professionele coach is een persoon die in eerste instantie zelf wil groeien. Iemand die beseft dat je alleen maar groei en verandering bij anderen kan bereiken als je eerst op jezelf inzet. Mensen die hun leven in handen pakken en bereid zijn aan zichzelf te werken.

 • Wil je op een authentieke manier coachen?
 • Wil je mensen leren coachen op een effectieve, diepgaande manier?
 • Wil je mensen helpen om hun doelen te bereiken en hen effectief helpen groeien?
 • Dan is de Start-to-Coach opleiding iets voor jou.

Onze visie

Bij Aplusacademy bieden we professionele coach opleidingen waarmee we deelnemers opleiden en ontwikkelen tot volwaardige, professionele coaches.

Lees meer over onze visie op coaching.

Wat zeggen de deelnemers van de opleiding Start-to-Coach?

De Start-to-Coach opleiding onderscheidt zich van andere coach opleidingen in haar efficiëntie. De theorie leer je op je eigen tempo en herhaal je zo veel je wilt. Tijdens de life-dagen wordt er diepgang gecreëerd bij jezelf als coach en verbreed je je kunnen. Dit alles hangt vast aan een duidelijk en toepasbaar coachingsmodel. Dat coachingsmodel geeft je een stevige houvast tijdens je coachingsgesprekken.
De persoonlijke en authentieke aanpak van Anja en Patsy maken het geheel een verrijkende en boeiende ervaring voor iedereen die wil groeien in het coachen.

Sarah Thomas, T3 in Balance

De Start-to-Coach opleiding heeft een zeer persoonlijke aanpak, bijna een privé begeleiding o.a. door de kleine groep waarin gewerkt wordt. Het is een meerwaarde dat de theorie onbeperkt kan beluisterd worden. De opleiding heeft diepgang en zet je aan tot stappen te ondernemen in het worden van je eigen unieke coach-zijn!

Geertrui Dobbeleir, InsideOut Coaching

Anja is een heel rustige trainer met de juiste dosis energie waar je op een aangename manier kan bijleren en jezelf ontplooien. Op een korte tijdspanne heb je veel bijgeleerd en gevoeld, zowel op privé-vlak als professioneel. Trainingen gaan door in een professioneel kader waar je toch jezelf kan zijn met ruimte voor eigen inbreng. Zowel theorie als praktijk komen aan bod in de Start-to-Coach opleiding.

Voor een goede basis-coaching opleiding ben je hier aan het juiste adres. Anja is voor mij een zeer inspireerde teacher.
Zij deelt al haar kennis en voelt aan wat jij en de groep nodig heeft. Voor mij was de Start-to-Coach opleiding elke cent waard en meer.

Bedankt Anja

Amy Indjai, Rouw Coach

Kwaliteit en inhoud van de Start-to-Coach opleiding was uitstekend. Anja is een motiverende, inspirerende en professionele trainer. De opleiding was inspirerend, soms confronterend maar gaf me honger naar meer. Een aanrader voor iedereen die wil starten als coach. Tot binnenkort Anja.

Griet Van Buggenhout

Anja is een zeer aangename en deskundige lesgever en een leerrijk programma. 4 opeenvolgende dagen waren zeer vermoeiend en intensief. Het was fijn dat de groep al achtergrond en know-how had door de online theorie. Start-to-Coach opleiding is een echte aanrader!

Sylvia Henny

Zeer goede opleiding! Absoluut aan te raden aan iedereen die er aan denkt om te starten als coach. Inhoudelijk is de Start-to-Coach opleiding echt interessant en de life dagen worden door Anja op een zeer betrokken de deskundige wijze gegeven.

Gert Huysmans

gratis e-book

LIFE
COACHING

ONTDEK JE TALENT
ALS COACH

In dit e-Book laten we je al eens binnenkijken in de coachingwereld.

 • Wat wordt er van jou verwacht als je in een opleiding stapt?
 • Hoe weet je of je op de juiste plek bent?
 • Wat is coachen alvast niet en wat is het dan wel?
 • De basishouding van een goede Life Coach
 • Het werkterrein van een coach en afbakening daarvan
 • De verschillende coachingmodellen en het model dat wij gebruiken

We bieden je een antwoord op die eerste vragen en nemen je mee in enkele verhalen om je te laten proeven van het leven als Life Coach.

Life Coach: het beroep van de toekomst

Life Coach of Life Coaching is een beroep van de toekomst waar wij ten volle op willen inzetten. Met de Aplusacademy bieden we professionele coach opleidingen waarmee we deelnemers  opleiden en ontwikkelen tot volwaardige, professionele coaches.

Een professionele Life Coach is een persoon die in eerste instantie zelf wil groeien. Iemand die beseft dat je alleen maar groei en verandering bij anderen kan bereiken als je eerst op jezelf inzet. Mensen die hun leven in handen pakken en bereid zijn aan zichzelf te werken. Walk the Talk.

Life Coaching is peilen naar de oorsprong

Als Life Coach ga je niet te snel over naar oplossingen. Durven doorvragen en peilen naar de oorsprong van de problemen laat toe om samen het conflict beter te ontrafelen.

Life Coaching is niet hetzelfde als consulting of therapie. Elke discipline is verschillend en heeft een andere benadering. Een Life Coach ligt de focus op de toekomst, op de zaken die de coachee gaat realiseren.

 • Focus op de toekomst, geen analyse van het verleden.
 • Een Life Coach stelt gerichte vragen en geeft geen advies.
 • Een Life Coach is zoals een GPS en leidt de klant naar zijn doelen.
 • Bij Lfie Coaching ligt de focus op de toekomst en hoe de klant zichzelf daarin ziet.
 • Als Life Coach vertrek je vanuit de waarden, kwaliteiten en talenten van de klant.

Lees meer over onze visie op coaching.

Start-to-Coach

Voor wie?

Ligt jouw hart bij mensen?  Voel je dat mensen als vanzelf naar jou toekomen en hun ziel voor jou blootleggen?  Trekt het je aan om mensen in hun krachten te kunnen zetten?  Wil je iets doen met die diepgewortelde interesse in jou om mensen te helpen groeien?

Hier is de plek waar je mensen leert coachen op een effectieve, diepgaande manier.  We leren je op een gestructureerde en resultaatgerichte manier coachen.

Wat leer je? 

In deze 4 daagse professionele coach opleiding leer je de basisvaardigheden en wetmatigheden die je als Life Coach absoluut in je rugzak moet hebben.  Dankzij het heel effectieve en gestructureerde coaching model dat we hanteren, kan jij straks binnen elk domein je eerste ervaringen als Life Coach opdoen.  Je kan vervolgens je expertise en kennisdomein uitbreiden volgens je eigen wensen, maar je fundament daarvoor wordt in deze Start-to-Coach opleiding gelegd.

Word Expert

Voor wie?

Wil je je kennis als coach uitbreiden om mensen te helpen op vlak van hun relaties en gezin?  Of misschien wil je wel kennis opdoen om je eigen relatie en/of gezin naar een hoger niveau te tillen?

In deze coach opleidingen ligt de focus op diepgaande kennis en inzichten. Aan de hand van praktijkgerichte cases kan je de theorie aan de praktijk toetsen.  Je ontdekt wat dit voor je eigen situatie en/of die van je (toekomstige) klanten betekent.  Als coach, begeleider of bemiddelaar breng je je expertise en capaciteiten naar een volgend level waardoor jij nog beter wordt in je dienstverlening.

2 modules

Je kan je specialiseren in 2 modules.  Jij maakt de puzzel volgens je eigen interesse en behoefte.

Relaties en gezinnen:

 • Hechtingsstijlen & Duivelse Dialogen
 • Systemische Wetmatigheden
 • Verbindende Communicatie & Liefdestalen
 • Kernkwadranten en Conflicten
 • Persoonlijkheidsstijlen (MBTI)

Samengestelde gezinnen:

 • Je leert gezinnen vanuit een andere bril bekijken.
 • Je leert ook om buiten het maatschappelijk gewenste plaatje te denken.

Veel gestelde vragen over onze coach opleiding

Is de Start-to-Coach opleiding iets voor mij?2019-10-15T16:15:10+02:00

Met de Start to Coach opleiding krijg je een zeer sterk basismodel als fundament mee. Met onze coach opleiding kan je vervolgens vanuit jouw authenticiteit verder bouwen aan de specialisatie die jij zelf wil uitgaan. Of je nu burn-out coach, stress coach, gezins- en relatiecoaching verkiest of je wil werken rond work-life balance, perfectionisme, loopbaanbegeleiding of natuurcoaching,

Gedurende hoeveel tijd blijft de online theorie beschikbaar?2019-06-21T13:29:39+02:00
Eens je hebt ingeschreven in de opleiding, blijft de online theorie onbeperkt beschikbaar. Dat betekent dat je dus ook na deelname aan de live dagen toegang blijft behouden tot het theoretische gedeelte. Een grote meerwaarde omdat je op die manier je kennis kan opfrissen en jezelf in een juiste vibe kan zetten wanneer je met je eerste klanten aan het werken gaat.
Hoeveel deelnemers zitten er gemiddeld in de groepen?2019-06-21T12:26:38+02:00

We waken erover dat het aantal deelnemers beperkt blijft tot circa 8 deelnemers. Dit doen we heel bewust omdat we individuele aandacht en diepgang belangrijk vinden. De kleine groep geeft ook een heel veilig kader waarin iedereen zich ten volle kan blootstellen wat alleen maar gunstig is voor je groeiproces.

Waar vind ik de data en prijzen voor de opleiding?2019-06-21T13:39:34+02:00

Alle praktische details zijn terug te vinden op de website: www.apluscoaching.be/start-to-coach

Hoe kan ik inschrijven?2019-06-21T13:30:30+02:00

Inschrijven kan je via het Start-to-Coach inschrijvingsformulier. De link vind je hieronder of op de Start-to-Coach pagina naast de geplande data. Na je inschrijving krijg je toegang tot het Online Coaching Platform. Hier kan jij het theoretische gedeelte van de opleiding volgen wanneer, waar en hoe je zelf wil.

Inschrijven voor de Start-to-Coach opleiding: reserveer hier

Wat is het coachingmodel dat we aangeleerd krijgen?2019-06-21T13:29:08+02:00

Wij werken met het TGOROW-model omdat dit zijn nut heeft bewezen en toepasbaar is binnen àlle domeinen. Een anekdote maakt dit duidelijk: Anja Pairoux was zelf al enkele jaren als coach aan de slag met het TGOROW-model toen ze besloot om een specialisatie in bemiddeling te gaan volgen. Ze sloeg de basisopleiding tot bemiddelaar over. Op haar eerste dag in de specialisatie-opleiding ging de groep vrij onmiddellijk in een rollenspel. De opdracht was simpel: de deelnemers moesten een case neerzetten dat rond een familiaal conflict draaide. Anja moest direct als bemiddelaar optreden en voelde zich enorm onzeker, want ze kende het bemiddelingsmodel niet waarover in de opleiding gesproken werd. Met een lichte paniek stapte ze in de oefening en sprak zichzelf toe “TGOROW, Anja, dat is het enige dat je nu hebt, dus TGOROW!” … Het resultaat na deze oefening was dat Anja van de trainster te horen kreeg dat ze een heel goede case had neergezet. Er kwam zelfs het compliment bij dat ze een natuurtalent was. Anja wist dat ze dit compliment te danken had aan het TGOROW-model en was vanaf dan nog meer overtuigd van de enorme waarde van dit model.

Wordt er een certificaat uitgereikt na de opleiding?2019-06-21T13:35:29+02:00
Je kan na de opleiding deelnemen aan een examen. Dit is facultatief, dus niet verplicht. Na het examen ontvang je een certificaat.
Wie kan gebruik maken van KMO portefeuille voor deze opleiding?2019-06-21T13:28:45+02:00

Iedereen die een BTW-nummer of ondernemingsnummer heeft, kan gebruikmaken van KMO portefeuille. Dus zelfs als je zelfstandige in bijberoep bent, heb je recht op een subsidie. Gedetailleerde uitleg vind je op www.vlaio.be

Anja Pairoux
Anja Pairoux
Anja Pairoux is erkend bemiddelaar, life coach, MBTI-coach, trainer en auteur. Door verschillende opleidingen in België, Nederland en de USA, werd ze life coach. Anja profileerde zich als de eerste plusoudercoach in België en publiceerde in 2014 haar boek ‘Je wist waar je aan begon!?’.

Zij volgde in 2011 een life coach training en vervolledigde deze training met het ‘Leadership’ certificaat aan de John Maxwell academy (VS) in 2014. In 2013 volgde Anja een opleiding tot Stiefplan-coach en werd de eerste gecertifieerde Stiefplan-coach in België.

n 2016 vulde Anja haar curriculum aan als MBTI-certified coach. Ze ondervond in haar praktijk dat het mensen écht helpt om concreet te ontdekken waarin ze verschillen en hoe ze deze verschillen kunnen ombuigen naar complementaire relaties.

Anja haar missie bestaat erin om mensen (terug) in verbinding te brengen door in te zetten op de kracht van het individu. Wanneer elk individu in een groep ten volle zichzelf mag zijn en blijven, zal dit niet alleen het individu, maar ook de groep ten goede komen en versterken.

Patsy Vanleeuwe
Patsy Vanleeuwe
Patsy is een gedreven, enthousiaste en positieve vrouw. Ze heeft 2 lieve zonen, die zij opvoedt in harmonieus co-ouderschap. Daarnaast is ze ook plusmama van 3 toffe jongens.

Patsy leerde Anja kennen toen het wat moeilijker ging in haar leven: ze had geen professionele uitdagingen meer, was de dood van haar papa nog aan het verwerken en in haar nieuw samengesteld gezin liep het voor geen meter. Ze voelde zich ongelukkig en straalde dat af op haar omgeving.

Patsy besloot om de Master Mind training te volgen bij Anja en zo leerde ze stapje voor stapje hoe ze zichzelf kon ontplooien en daardoor het geluk in haar gezin kon laten groeien. En dat heeft zijn vruchten afgeworpen! Meer nog, intussen coacht Patsy zelf mensen die het even wat moeilijker hebben. Ze begeleidt mensen die vooruit willen komen in het leven, die openstaan voor verbetering en die alleen maar het beste willen voor zichzelf en hun gezin.

Als ervaringsdeskundige begrijpt Patsy heel goed hoe uitdagend het leven soms kan zijn in een relatie en een gezin. Maar ze weet ook heel goed hoe je het kan omdraaien. Alles begint bij jezelf en met een eerste stap!

Apluscoaching is een door de Vlaamse Overheid erkende dienstverlener in het kader van de maatregel KMO-Portefeuille. Hierdoor kunnen kleine en middelgrote ondernemingen die opleiding aankopen bij apluscoaching 40% van het inschrijvingsgeld recupereren door deze subsidiemaatregel van de Vlaamse Overheid!

Ons erkenningsnummer voor opleidingen is DV.O220026. Het erkeningsnummer voor advies is DV.A220027.

Aplus projecten