Opleiding Relatiecoach FB Ads landingspage2021-04-26T10:23:34+02:00

Specialisatie Opleiding Relatiecoach

Relaties & Gezinnen

Opleidingsfiche

VOOR
Coaches die expertise zoeken
Je wil starten als relatie coach

DUURTIJD
10u online theorie
3 dagen live opleiding
1 facultatieve examendag

KALENDER
2022: 27/05 – 3/06 – 24/06

PRIJS
Opleidingskost € 1 895*

*prijzen excl. 21 % BTW – incl. catering

Reserveer jouw opleiding hier

Verdiep jouw kennis op vlak van relaties & gezinnen en maak het verschil als relatie coach

In de opleiding Relatiecoach leer je mensen inzicht te verwerven in zichzelf, zodat ze ontdekken waarom ze reageren op bepaalde emoties. Je leert mensen ontdekken dat er patronen zijn waarin ze steeds vervallen en hoe ze hier mee om kunnen gaan. Via verschillende tools leer je om sterke en zwakke punten in een relatie helder te krijgen en om kernkwaliteiten en valkuilen uit te tekenen.

In onze opleiding Relatiecoach ligt de focus op diepgaande kennis en inzichten. Aan de hand van praktijkgerichte cases kan je de theorie aan de praktijk toetsen. Je ontdekt wat dit voor je eigen situatie en/of die van je (toekomstige) klanten betekent.

De theorie van deze opleiding leer je op ons online platform. Jij bepaalt als deelnemer het tempo van de online lessen. Jij bepaalt wanneer en waar je de theorie wil doornemen. Tijdens de live dagen gaan we dan onmiddellijk over naar de praktijk.

Dit programma is voor coaches:

  • die voor diepgang en duurzaamheid kiezen en die hun kennis willen uitbreiden.
  • die willen leren hoe je relatieproblemen oplossingsgericht aanpakt.
  • die zichzelf verder willen specialiseren en verdiepen in relatieproblematieken.

“What makes a relationship work is things in common, what makes it passionate is that things are very different.”

Tony Robbins

Maak Het Verschil Als Relatiecoach
Maak Het Verschil Als Relatiecoach

Relaties & Gezinnen – het programma

ONLINE PROGRAMMA – 10u

Scheiden is een emotioneel gebeuren terwijl er toch praktische afspraken gemaakt moeten worden over de toekomst. Het komt er dan op aan om samen de juiste keuzes te maken.

Opnames: Scheiding als feitelijk gegeven – De scheidingstijdlijn – Supporters – Het rouwproces – Scheidingstaken – Scheidingsmelding – 10 tips

Hoe wij relaties beleven, heeft te maken met onze eerste relaties, nl. deze met onze ouders. Een kind ontwikkelt een hechtingsstijl via de intieme band met zijn zorgfiguren en bepalen de latere relatievaardigheden.

Opnames: Introductie – Peilers & sleutelmomenten – Impact van de geboorte – Elementen in de hechttingsstijlen – De angstige – De afwijzend/vermijdende – De angstig vermijdende – De veilige – Dynamieken – Vastellen van de hechtingsstijl – Aanpak in coaching – Duivelse dialogen

Het meest bekende model voor conflictstijlen is dat van Thomas & Kilmann. Er zijn vijf conflictstijlen en geen enkele stijl is op voorhand goed of fout. Ieder mens zal een voorkeurstijl hebben (misschien zelfs meerdere). Wat zijn de conflictstijlen en hoe kan je conflicten laten escaleren of de-escaleren.

Opnames: Introductie – Definitie – Feiten – Denken – Voelen – Behoeften – Conflictstijlen – Conflict & invloed – Roos van Leary – Ruziemodellen – Relationele ethiek – Escalatieladder

Communiceren met de 5 talen van de liefde. Daarnaast leren we van Marchal Rosenberg dat elke mens bij alles wat hij/zij doet een (goede) intentie heeft.

 

Opnames: Introductie – Liefdestalen opgesomd – Positieve woorden – Tijd & aandacht – Cadeautjes – Service – Fysieke aanraking – Conclusie

Volgens Dr. Gary Chapman is het geheim van een goede relatie dat je in staat bent om je liefde te betuigen aan je partner op een manier die je partner begrijpt. Of communiceren met de 5 talen van de liefde. Daarnaast leren we van Marchal Rosenberg dat elke mens bij alles wat hij/zij doet een (goede) intentie heeft.


Opnames: Geweldloze communicatie – Empathie – Structuur als basis – Stap 1: waarneming – Stap 2: gevoel – Stap 3 & 4: behoefte & verzoek – 4 levels van communciatie

Welke zijn de 5 systemische wetmatigheden en hoe uiten ze zich in je leven? Welk effect heeft bv. de plaats die je aan de eettafel inneemt op je basisgevoel en basisnoden binnen je gezin?

Opnames: Introductie – Olifant – Leeuw – Luipaard – Buffel – Neushoorn

Opnames: Introductie – Vooroorlogse generatie – Stille generatie – Protestgeneratie – Stille generatie en protestgeneratie – behoeften en scheiding – Pragmantische generatie – Introductie loyaliteiten – Verticale loyaliteit – Horizontale loyaliteit – Diagonale loyaliteit – Loyaliteitsconflicten – Onzichtbare loyaliteit – Gespleten loyaliteit – Parentificatie – Conclusie loyaliteiten

LIVE PROGRAMMA – 3 dagen

Doordat mensen inzicht krijgen in de persoonlijkheid van zichzelf en anderen, met behulp van MBTI, ontstaat er begrip en waardering voor de verschillen tussen persoonlijkheidstypen.

Kernkwaliteiten en kernkwadranten in kaart te brengen is een veelgebruikte, heldere en toegankelijke methode om conflicten met anderen te analyseren.

Welke zijn de 5 systemische wetmatigheden en hoe uiten ze zich in je leven? Welk effect heeft bv. de plaats die je aan de eettafel inneemt op je basisgevoel en basisnoden binnen je gezin?

Tijdens deze live dagen zetten we de theorie om in de praktijk aan de hand van concrete cases, voorbeelden en vragen van de deelnemers.

De volgende live trainingen (3 live dagen) starten op vrijdag 23 april 2021 en op vrijdag 22 oktober 2021.

Na de opleiding heb je alles in handen om met de opgedane theorie en praktijkoefeningen aan de slag te gaan. Als je deelneemt aan de examendag en je slaagt voor deze eindproef ontvang je een certificaat van de Aplusacademy voor deze opleiding.

Heb je nog vragen over deze opleiding? Neem dan even contact op met Anja.

Jouw trainer

Jouw trainer voor deze opleiding is Anja Pairoux. Anja is erkend bemiddelaar, life coach, MBTI-coach, trainer en auteur. Ze volgde verschillende opleidingen in België, Nederland en de USA.

Anja profileerde zich als de eerste plusoudercoach in België en publiceerde in 2014 haar boek ‘Je wist waar je aan begon!?’. Ze is de referentie in België als het gaat over samengestelde gezinnen.

Vanuit haar praktijkervaring als coach bij samengestelde gezinnen voelde Anja de bijkomende noodzaak aan om ook als bemiddelaar te kunnen tussenkomen. In 2014 behaalde ze dan ook een certificaat voor specialisatie in familiale bemiddeling en vervolgens in 2015 haar certificaat tot erkend bemiddelaar.

Maak Het Verschil Als Relatiecoach
Maak Het Verschil Als Relatiecoach

Specialisatie Relaties & Gezinnen – praktisch

De theoretische thema’s zijn online beschikbaar op het online platform van aplusacademy. Jij bepaalt als deelnemer het tempo van de online lessen. Jij bepaalt wanneer en waar je de theorie wil doornemen. Deze lessen blijven ook na je opleiding steeds beschikbaar, zodat je steeds je kennis kan opfrissen.

De thema’s van deze opleiding die online beschikbaar zijn: Scheidingsproces – Hechtingsstijlen + duivelse dialogen – Verbindende communicatie en de 5 liefdestalen – Conflictstijlen – Systemische Wetmatigheden.

De live-dagen van de opleiding gaan door op 3 vrijdagen, telkens van 9u30 tot 16u – in Aartselaar of Boom.

Reeks 1: 23 april – 30 april en 7 mei 2021
Reeks 2: 22 oktober – 29 oktober en 12 november 2021

Doelstellingen van de opleiding relatie coach

Met onze Specialisatie programma’s willen we jou opleiden tot een effectieve coach die diepgang zoekt in zichzelf en bij de coachee.

Met deze specialisatie opleiding breng je jouw expertise en capaciteiten naar een hoger niveau waardoor jij als relatie coach of bemiddelaar nog beter wordt in je dienstverlening.

Maak Het Verschil Als Relatiecoach
Maak Het Verschil Als Relatiecoach

Onze visie

Bij Aplusacademy bieden we professionele coaching opleidingen waarmee we deelnemers opleiden en ontwikkelen tot volwaardige, professionele coaches.

Lees meer over onze visie op coaching.

Wat zeggen de deelnemers van de Aplusacademy coaching opleidingen?

De theorie die werd aangeboden via de Aplusacademy voor de Specialisatieopleiding was zeer helder, aangenaam gebracht en sterk onderbouwd. En de eerste kennismaking met de live sessies smaakt enkel naar meer! De benadering van Anja is persoonlijk en toch professioneel, gevoelsmatig en toch ook theoretisch sterk onderbouwd, gestructureerd maar met veel ruimte voor persoonlijke inbreng en feedback… Mede dankzij het feit dat Anja gelooft dat een goeie coach ook aandacht besteedt aan de eigen persoonlijke ontwikkeling, weet je dat de coaches die uit de Aplus-opleidingen komen uit eerste hand weten waar ze het over hebben, en samen met hun cliënten blijven groeien. Bedankt aan Anja en de medecursisten voor de leerrijke, en ook gewoon leuke, dag.

Bekijk andere reviews

4,9 36 reviews

gratis e-book

LIFE
COACHING

ONTDEK EEN CARRIERE DIE
VOLDOENING GEEFT

In dit e-Book laten we je al eens binnenkijken in de coachingwereld.

  • Wat wordt er van jou verwacht als je in een coach opleiding stapt?
  • Hoe weet je of je op de juiste plek bent?
  • Wat is coachen alvast niet en wat is het dan wel?
  • De basishouding van een goede coach
  • Het werkterrein van een coach en afbakening daarvan
  • De verschillende coachingmodellen en het model dat wij gebruiken

We bieden je een antwoord op die eerste vragen en nemen je mee in enkele verhalen om je te laten proeven van het leven als coach.

DOWNLOAD HIER JOUW EXEMPLAAR
Start-To-Coach

Hoe word je een succesvolle life coach?

Coaching gaat over het verbinden met mensen en hen inspireren om te groeien en de beste versie van zichzelf te worden. Jouw succes als coach hangt af van jouw vermogen om te luisteren, te begrijpen en de gevoelens van jouw klanten te delen.

Als jij een bloeiende coaching business wilt creëren, moet je een sterk leidersfiguur worden op een specifiek gebied en jouw expertise delen. Dit is de beste manier om de mensen aan te trekken, te ondersteunen en te betrekken die jij wilt helpen.

Het beste advies dat ik je kan geven om een ​​succesvolle life coach te worden, is je geloofwaardigheid en je vermogen om anderen te dienen en te ontwikkelen. Hoe je dat juist doet, leg ik je uit in deze video.

Veel gestelde vragen over onze coaching opleidingen

Wordt er een certificaat uitgereikt na de coach opleiding?2021-09-01T20:02:40+02:00
Na Level 2 van de Start-to-Coach opleiding volgt een facultatief examen. Jij kiest zelf of je wil deelnemen aan het Start-to-Coach examen. Als je geslaagd bent met het examen, ontvang je een Aplus certified member attest. Lees ook mijn blog: Hebben coaches een ICF certificaat nodig