Specialisatie – Opleiding Relatie Coach
Relaties & Gezinnen
Relaties & Gezinnen – het programma
ONLINE PROGRAMMA – 10u
Opnames: Scheiding als feitelijk gegeven – De scheidingstijdlijn – Supporters – Het rouwproces – Scheidingstaken – Scheidingsmelding – 10 tips
Opnames: Introductie – Peilers & sleutelmomenten – Impact van de geboorte – Elementen in de hechttingsstijlen – De angstige – De afwijzend/vermijdende – De angstig vermijdende – De veilige – Dynamieken – Vastellen van de hechtingsstijl – Aanpak in coaching – Duivelse dialogen
Opnames: Introductie – Definitie – Feiten – Denken – Voelen – Behoeften – Conflictstijlen – Conflict & invloed – Roos van Leary – Ruziemodellen – Relationele ethiek – Escalatieladder
Communiceren met de 5 talen van de liefde. Daarnaast leren we van Marchal Rosenberg dat elke mens bij alles wat hij/zij doet een (goede) intentie heeft.
Opnames: Introductie – Liefdestalen opgesomd – Positieve woorden – Tijd & aandacht – Cadeautjes – Service – Fysieke aanraking – Conclusie
Opnames: Geweldloze communicatie – Empathie – Structuur als basis – Stap 1: waarneming – Stap 2: gevoel – Stap 3 & 4: behoefte & verzoek – 4 levels van communciatie
Welke zijn de 5 systemische wetmatigheden en hoe uiten ze zich in je leven? Welk effect heeft bv. de plaats die je aan de eettafel inneemt op je basisgevoel en basisnoden binnen je gezin?
Opnames: Introductie – Olifant – Leeuw – Luipaard – Buffel – Neushoorn
Opnames: Introductie – Vooroorlogse generatie – Stille generatie – Protestgeneratie – Stille generatie en protestgeneratie – behoeften en scheiding – Pragmantische generatie – Introductie loyaliteiten – Verticale loyaliteit – Horizontale loyaliteit – Diagonale loyaliteit – Loyaliteitsconflicten – Onzichtbare loyaliteit – Gespleten loyaliteit – Parentificatie – Conclusie loyaliteiten
LIVE PROGRAMMA – 3 dagen
Doordat mensen inzicht krijgen in de persoonlijkheid van zichzelf en anderen, met behulp van MBTI, ontstaat er begrip en waardering voor de verschillen tussen persoonlijkheidstypen.
Kernkwaliteiten en kernkwadranten in kaart te brengen is een veelgebruikte, heldere en toegankelijke methode om conflicten met anderen te analyseren.
Welke zijn de 5 systemische wetmatigheden en hoe uiten ze zich in je leven? Welk effect heeft bv. de plaats die je aan de eettafel inneemt op je basisgevoel en basisnoden binnen je gezin?
Tijdens deze live dagen zetten we de theorie om in de praktijk aan de hand van concrete cases, voorbeelden en vragen van de deelnemers.
De volgende live trainingen (3 live dagen) starten op vrijdag 23 april 2021 en op vrijdag 22 oktober 2021.
Na de opleiding heb je alles in handen om met de opgedane theorie en praktijkoefeningen aan de slag te gaan. Als je deelneemt aan de examendag en je slaagt voor deze eindproef ontvang je een certificaat van de Aplusacademy voor deze opleiding.
Heb je nog vragen over deze opleiding? Neem dan even contact op met Anja.
Jouw trainer
Jouw trainer voor deze opleiding is Anja Pairoux. Anja is erkend bemiddelaar, life coach, MBTI-coach, trainer en auteur. Ze volgde verschillende opleidingen in België, Nederland en de USA.
Anja profileerde zich als de eerste plusoudercoach in België en publiceerde in 2014 haar boek ‘Je wist waar je aan begon!?’. Ze is de referentie in België als het gaat over samengestelde gezinnen.
Vanuit haar praktijkervaring als coach bij samengestelde gezinnen voelde Anja de bijkomende noodzaak aan om ook als bemiddelaar te kunnen tussenkomen. In 2014 behaalde ze dan ook een certificaat voor specialisatie in familiale bemiddeling en vervolgens in 2015 haar certificaat tot erkend bemiddelaar.
Specialisatie Relaties & Gezinnen – praktisch
De theoretische thema’s zijn online beschikbaar op het online platform van aplusacademy. Jij bepaalt als deelnemer het tempo van de online lessen. Jij bepaalt wanneer en waar je de theorie wil doornemen. Deze lessen blijven ook na je opleiding steeds beschikbaar, zodat je steeds je kennis kan opfrissen.
De thema’s van deze opleiding die online beschikbaar zijn: Scheidingsproces – Hechtingsstijlen + duivelse dialogen – Verbindende communicatie en de 5 liefdestalen – Conflictstijlen – Systemische Wetmatigheden.
De live-dagen van de opleiding gaan door op 3 vrijdagen, telkens van 9u30 tot 16u – in Aartselaar of Boom.
Reeks 1: 23 april – 30 april en 7 mei 2021
Reeks 2: 22 oktober – 29 oktober en 12 november 2021
Doelstellingen van de opleiding relatie coach
Met onze Specialisatie programma’s willen we jou opleiden tot een effectieve coach die diepgang zoekt in zichzelf en bij de coachee.
Met deze specialisatie opleiding breng je jouw expertise en capaciteiten naar een hoger niveau waardoor jij als relatie coach of bemiddelaar nog beter wordt in je dienstverlening.
Onze visie
Bij Aplusacademy bieden we professionele coach opleidingen waarmee we deelnemers opleiden en ontwikkelen tot volwaardige, professionele coaches.
Lees meer over onze visie op coaching.
Wat zeggen de deelnemers van de Aplusacademy opleidingen?
De theorie die werd aangeboden via de Aplusacademy voor de Specialisatieopleiding was zeer helder, aangenaam gebracht en sterk onderbouwd. En de eerste kennismaking met de live sessies smaakt enkel naar meer! De benadering van Anja is persoonlijk en toch professioneel, gevoelsmatig en toch ook theoretisch sterk onderbouwd, gestructureerd maar met veel ruimte voor persoonlijke inbreng en feedback… Mede dankzij het feit dat Anja gelooft dat een goeie coach ook aandacht besteedt aan de eigen persoonlijke ontwikkeling, weet je dat de coaches die uit de Aplus-opleidingen komen uit eerste hand weten waar ze het over hebben, en samen met hun cliënten blijven groeien. Bedankt aan Anja en de medecursisten voor de leerrijke, en ook gewoon leuke, dag.
gratis e-book
LIFE
COACHING
ONTDEK EEN CARRIERE DIE
VOLDOENING GEEFT
In dit e-Book laten we je al eens binnenkijken in de coachingwereld.
- Wat wordt er van jou verwacht als je in een coach opleiding stapt?
- Hoe weet je of je op de juiste plek bent?
- Wat is coachen alvast niet en wat is het dan wel?
- De basishouding van een goede coach
- Het werkterrein van een coach en afbakening daarvan
- De verschillende coachingmodellen en het model dat wij gebruiken
We bieden je een antwoord op die eerste vragen en nemen je mee in enkele verhalen om je te laten proeven van het leven als coach.
Hoe word je een succesvolle life coach?
Coaching gaat over het verbinden met mensen en hen inspireren om te groeien en de beste versie van zichzelf te worden. Jouw succes als coach hangt af van jouw vermogen om te luisteren, te begrijpen en de gevoelens van jouw klanten te delen.
Als jij een bloeiende coaching business wilt creëren, moet je een sterk leidersfiguur worden op een specifiek gebied en jouw expertise delen. Dit is de beste manier om de mensen aan te trekken, te ondersteunen en te betrekken die jij wilt helpen.
Het beste advies dat ik je kan geven om een succesvolle life coach te worden, is je geloofwaardigheid en je vermogen om anderen te dienen en te ontwikkelen. Hoe je dat juist doet, leg ik je uit in deze video.
Veel gestelde vragen over onze coach opleidingen
Onze coach opleiding kan je indelen en volgen volgens je eigen tempo. Level 1 is het theoretische gedeelte en staat volledig online. Je kan dit level waar je wil en wanneer je wil studeren. Tijdens de live-dagen van Level 2 leer je de basisvaardigheden, het intake gesprek en je coaching vaardigheden in de praktijk omzetten. In Level 3 ligt de focus op het opstarten van je coaching praktijk. Je kiest dus tot welk level jij nood hebt aan opleiding.
Schrijf je hier in op de Start-to-Coach opleiding.
Met de Start to Coach opleiding krijg je een zeer sterk basismodel als fundament mee. Met onze coach opleiding kan je vervolgens vanuit jouw authenticiteit verder bouwen aan de specialisatie die jij zelf wil uitgaan. Of je nu burn-out coach, stress coach, gezins- en relatiecoaching verkiest of je wil werken rond work-life balance, perfectionisme, loopbaanbegeleiding of natuurcoaching,
Lees ook mijn artikel: Wat is Coaching?
We waken erover dat het aantal deelnemers beperkt blijft tot circa 8 deelnemers. Dit doen we heel bewust omdat we individuele aandacht en diepgang belangrijk vinden. De kleine groep geeft ook een heel veilig kader waarin iedereen zich ten volle kan blootstellen wat alleen maar gunstig is voor je groeiproces.
Alle praktische details zijn terug te vinden op de website: www.apluscoaching.be/start-to-coach
Inschrijven kan je via het Start-to-Coach inschrijvingsformulier. De link vind je hieronder of op de Start-to-Coach pagina naast de geplande data. Na je inschrijving krijg je toegang tot het Online Coaching Platform. Hier kan jij het theoretische gedeelte van de opleiding volgen wanneer, waar en hoe je zelf wil.
Inschrijven voor de Start-to-Coach opleiding: reserveer hier
Het coaching model waar wij mee werken is het TGOROW-model omdat dit zijn nut heeft bewezen en toepasbaar is binnen àlle domeinen. Een anekdote maakt dit duidelijk: Anja Pairoux was zelf al enkele jaren als coach aan de slag met het TGOROW-model toen ze besloot om een specialisatie in bemiddeling te gaan volgen. Ze sloeg de basisopleiding tot bemiddelaar over. Op haar eerste dag in de specialisatie-opleiding ging de groep vrij onmiddellijk in een rollenspel. De opdracht was simpel: de deelnemers moesten een case neerzetten dat rond een familiaal conflict draaide. Anja moest direct als bemiddelaar optreden en voelde zich enorm onzeker, want ze kende het bemiddelingsmodel niet waarover in de opleiding gesproken werd. Met een lichte paniek stapte ze in de oefening en sprak zichzelf toe “TGOROW, Anja, dat is het enige dat je nu hebt, dus TGOROW!” … Het resultaat na deze oefening was dat Anja van de trainster te horen kreeg dat ze een heel goede case had neergezet. Er kwam zelfs het compliment bij dat ze een natuurtalent was. Anja wist dat ze dit compliment te danken had aan het TGOROW-model en was vanaf dan nog meer overtuigd van de enorme waarde van dit model.
Lees er meer over in mijn artikel Coachende Vaardigheden
Iedereen die een BTW-nummer of ondernemingsnummer heeft, kan gebruikmaken van KMO portefeuille. Dus zelfs als je zelfstandige in bijberoep bent, heb je recht op een subsidie.
De kmo-portefeuille is een subsidiemaatregel waardoor jij – als ondernemer – financiële steun krijgt voor de aankoop van diensten die de kwaliteit van je onderneming verbeteren. Een kleine onderneming die investeert in deze opleiding kan 30% steun genieten via de kmo-portefeuille. Je ontvangt maximaal € 7.500 steun per jaar. Een middelgrote onderneming kan 20% steun genieten.
Meer weten: https://www.vlaio.be/nl/subsidies-financiering/kmo-portefeuille