Specialisatie Opleidingen voor Coaches

Word Expert

Wil je je kennis uitbreiden om mensen te helpen op vlak van hun relaties en gezin?  Wil je je expertise verdiepen op het domein van samengestelde gezinnen?

In deze coach opleidingen ligt de focus op diepgaande kennis en inzichten.  Aan de hand van praktijkgerichte cases kan je de theorie aan de praktijk toetsen.  Je ontdekt wat dit voor je eigen situatie en/of die van je (toekomstige) klanten betekent.

Als coach, begeleider of bemiddelaar breng je je expertise en capaciteiten naar een volgend level waardoor jij nog beter wordt in je dienstverlening.

2 modules

Bij Aplusacademy kan je 2 modules volgens.  Jij maakt de puzzel volgens je eigen interesse en behoefte.

 • Wil je alle 2 de modules volgen?  Super, we kijken er alvast naar uit om het hele pad met jou af te leggen.  Je krijgt een voordeeltarief voor deze package deal.
 • Maak je liever je eigen selectie volgens je noden en/of budget?  Ook dat is mogelijk, jij maakt je eigen puzzel en combineert zoals jij dat zelf wil.  Er is geen noodzakelijke volgorde om de modules te volgen.  Je bepaalt zelf je volgorde, ritme en budget.

Ontdek de 2 modules hieronder.

Module 1

Relaties & Gezinnen

Programma

 • Hechtingsstijlen + duivelse dialogen:
  Hoe wij relaties beleven, heeft te maken met onze eerste relaties, nl. deze met onze ouders. Een kind ontwikkelt een hechtingsstijl via de intieme band met zijn zorgfiguren en bepalen de latere relatievaardigheden.
 • Systemische Wetmatigheden:
  Welke zijn de 5 systemische wetmatigheden en hoe uiten ze zich in je leven? Welk effect heeft bv. de plaats die je aan de eettafel inneemt op je basisgevoel en basisnoden binnen je gezin?
 • Verbindende communicatie en liefdestalen:
  Volgens Dr. Gary Chapman is het geheim van een goede relatie dat je in staat bent om je liefde te betuigen aan je partner op een manier die je partner begrijpt. Of communiceren met de 5 talen van de liefde. Daarnaast leren we van Marchal Rosenberg dat elke mens bij alles wat hij/zij doet een (goede) intentie heeft.
 • Kernkwadranten en conflict:
  Kernkwaliteiten en kernkwadranten in kaart te brengen is een veelgebruikte, heldere en toegankelijke methode om conflicten met anderen te analyseren.
 • Persoonlijkheidsstijlen (MBTI):
  Doordat mensen inzicht krijgen in de persoonlijkheid van zichzelf en anderen, met behulp van MBTI, ontstaat er begrip en waardering voor de verschillen tussen persoonlijkheidstypen.

Praktisch

Deze opleiding gaat door op 5 vrijdagen – telkens van 9u30 tot 16u – in Aartselaar.

Geplande data:

Q1 2019: 17/05 – 24/05 – 14/06 – 21/06 – 05/07  VOLZET

Q4 2019: 15/11 – 22/11 – 13/12 -20/12 – 10/01/2020

De prijs voor deze opleidingsmodule bedraagt € 1 550 excl. BTW – betaling via KMO portefeuille mogelijk.

Catering apart te betalen (drank en versnaperingen tijdens de opleidingen + lunch): € 95 excl. BTW.

Inschrijven
Module 2

Samengestelde gezinnen

Programma

In deze (online) module gaan we dieper in op de uitdagingen waar samengestelde gezinnen en plusouders tegenaan lopen.  Je leert gezinnen vanuit een andere bril bekijken.  Je leert ook om buiten het maatschappelijk gewenste plaatje te denken – werkelijk out-of-the-box denken.  Een best confronterende en verrassende module zal je merken. Deze opleiding bestaat uit 13 opnames die je online kan beluisteren waar, wanneer en hoeveel je zelf wil.

Op je eigen tempo en volgens je eigen beschikbaarheid. Omdat je in deze opleiding regelmatig geconfronteerd wordt met minder conventionele ideeën, kan je een privé Skype overleg van 1 uur met Anja Pairoux plannen. Op die manier kan je je vragen en bedenkingen persoonlijk bespreken. Het is heel belangrijk om de logica en visie achter elk idee te kennen, zodat je je er ook kan achter zetten wanneer je anderen in dit thema gaat helpen.

Praktisch

Deze opleiding volg je volledig online. Na betaling krijg je via ‘Mijn Opleidingen’ in je account op de website toegang tot alle 13 opnames van de opleiding.

De prijs voor deze opleidingsmodule bedraagt € 650 excl. BTW (toegang tot online lessen en 1 Skype-overleg van 1u met Anja incl.) – betaling via KMO portefeuille mogelijk.

Inschrijven

Coaching is een beroep van de toekomst waar wij ten volle op willen inzetten.
Bij Aplusacademy bieden we coaches opleidingen waar we deelnemers opleiden en ontwikkelen tot volwaardige, professionele coaches.

Life Coach: het beroep van de toekomst

Coaching is een beroep van de toekomst waar wij ten volle op willen inzetten. Met de aplusacademy willen we coaches opleiden of ontwikkelen tot volwaardige, professionele hulpverleners.

Een professionele coach is een persoon die in eerste instantie zelf wil groeien. Iemand die beseft dat je alleen maar groei en verandering bij anderen kan bereiken als je eerst op jezelf inzet. Mensen die hun leven in handen pakken en bereid zijn aan zichzelf te werken. Walk the Talk.

Coachen is peilen naar de oorsprong

Als coach ga je niet te snel over naar oplossingen. Durven doorvragen en peilen naar de oorsprong van de problemen laat toe om samen het conflict beter te ontrafelen.

Coaching is niet hetzelfde als consulting of therapie. Elke discipline is verschillend en heeft een andere benadering. Bij coaching ligt de focus op de toekomst, op de zaken die de coachee gaat realiseren.

 • Focus op de toekomst, geen analyse van het verleden.
 • Een coach stelt gerichte vragen en geeft geen advies.
 • Een coach is zoals een GPS en leidt de klant naar zijn doelen.
 • Bij coaching ligt de focus op de toekomst en hoe de klant zichzelf daarin ziet.
 • Als coach vertrek je vanuit de waarden, kwaliteiten en talenten van de klant.

Lees meer over onze visie op coaching.

KMO portefeuilles

Apluscoaching is een door de Vlaamse Overheid erkende dienstverlener in het kader van de maatregel KMO-Portefeuille. Hierdoor kunnen kleine en middelgrote ondernemingen die opleiding aankopen bij apluscoaching 40% van het inschrijvingsgeld recupereren door deze subsidiemaatregel van de Vlaamse Overheid!

Ons erkenningsnummer voor opleidingen is DV.O220026. Het erkeningsnummer voor advies is DV.A220027.

Waar kan je ons vinden?
Blijf op de hoogte
ANJA PAIROUX

Aplus projecten