Word Expert2018-05-29T19:49:10+00:00

Specialisatie Coaching Opleidingen

Word Expert

Wil je je kennis uitbreiden om mensen te helpen op vlak van hun relaties en gezin?  Wil je je expertise verdiepen op het domein van samengestelde gezinnen? Of schuilt er een bemiddelaar in jou en wil je kennismaken met bemiddelingstechnieken?

In deze coach opleidingen ligt de focus op diepgaande kennis en inzichten.  Aan de hand van praktijkgerichte cases kan je de theorie aan de praktijk toetsen.  Je ontdekt wat dit voor je eigen situatie en/of die van je (toekomstige) klanten betekent.

Als coach, begeleider of bemiddelaar breng je je expertise en capaciteiten naar een volgend level waardoor jij nog beter wordt in je dienstverlening.

3 modules

Wij reiken je 3 modules aan waaruit jij je eigen keuze en samenstelling maakt.  Jij maakt de puzzel volgens je eigen interesse en behoefte.

 • Wil je alle 3 de modules volgen?  Super, we kijken er alvast naar uit om het hele pad met jou af te leggen.  Je krijgt een voordeeltarief voor deze package deal.

 • Maak je liever je eigen selectie volgens je noden en/of budget?  Ook dat is mogelijk, jij maakt je eigen puzzel en combineert zoals jij dat zelf wil.  Er is geen noodzakelijke volgorde om de modules te volgen.  Je bepaalt zelf je volgorde, ritme en budget.

Ontdek de 3 modules hieronder.

Relaties en gezinnen

Programma

 • Hechtingsstijlen + duivelse dialogen:
  Sommigen hebben bindingsangst, anderen zijn al drie keer gescheiden en weer anderen zijn al jaren gelukkig samen met hun eerste lief. Veel heeft te maken met onze eerste relaties, nl. deze met onze ouders. Een kind ontwikkelt een hechtingsstijl via de intieme band met zijn zorgfiguren en bepalen de latere relatievaardigheden. (Tongeren)

 • Verbindende communicatie en liefdestalen:
  Volgens Dr. Gary Chapman is het geheim van een goede relatie dat je in staat bent om je liefde te betuigen aan je partner op een manier die je partner begrijpt. Hij noemt dit communiceren met de 5 talen van de liefde. (Aartselaar)

 • Kernkwadranten:
  Een goede manier om je sterke en je zwakke punten helder te krijgen, is om je kernkwaliteiten en kernkwadranten in kaart te brengen. Dat is een veelgebruikte, heldere en toegankelijke methode die je ook kunt gebruiken om  conflicten met anderen te analyseren. (Aartselaar)

 • Persoonlijkheidsstijlen (MBTI)
  Doordat mensen inzicht krijgen in de persoonlijkheid van zichzelf en anderen, ontstaat er begrip en waardering voor de verschillen tussen persoonlijkheidstypen. Met behulp van MBTI kunnen partners effectiever en efficiënter samenleven, omdat de communicatie wordt verbeterd en conflicten worden verminderd. (Aartselaar)

Praktisch

Deze opleiding gaat door op 4 vrijdagen – telkens van 10u tot 15u – op de locatie die naast elk thema staat vermeld.

Geplande data:

Q2 2018: 18/05 – 25/05 – 28/06 – 20/07
Q4 2018: 16/11 – 23/11 – 30/11 – 14/12
Q1 2019: 17/05 – 24/05 – 14/06 – 21/06

De prijs voor deze opleidingsmodule bedraagt € 1 000 excl. BTW – betaling via KMO portefeuille mogelijk.

Samengestelde gezinnen

Programma

In deze module gaan we dieper in op de uitdagingen waar samengestelde gezinnen en plusouders tegenaan lopen.  Je leert gezinnen vanuit een andere bril bekijken.  Je leert ook om buiten het maatschappelijk gewenste plaatje te denken – werkelijk out-of-the-box denken.  Een best confronterende en verrassende module zal je merken.

Praktisch

Deze opleiding gaat door op 2 vrijdagen – telkens van 10u tot 15u – in Aartselaar

Geplande data:

2018: 15/06 – 22/06
2019: 18/01 – 25/01
2019: 05/07 – 12/07

De prijs voor deze opleidingsmodule bedraagt € 500 excl. BTW – betaling via KMO portefeuille mogelijk.

Introductie tot bemiddeling

Programma

In deze module leer je de basisknepen aan om duosessies met partners of ouders en hun kinderen te begeleiden.  Het is een echte introductie tot bemiddeling.  Ben je al coach en denk je eraan om binnenkort een opleiding tot bemiddelaar te volgen, maar wil je ontdekken of dit echt iets voor jou is?  Dan is dit alvast een eerste opstap en kennismaking om er voeling mee te krijgen.  Anouk Moors is dé expert in bemiddelingstechnieken en geeft je haar kennis en expertise vanuit diverse perspectieven mee.  Dit wil zeggen dat je ook hier diepgang mag verwachten

Wat leer je? 

 • Duo sessies begeleiden: vraagstelling, pendelen, basisvaardigheden

 • Eigen gronding en verbondenheid

 • 3 systemische wetmatigheden

 • Conflict: wat is het en wanneer ben ik in conflict?

Praktisch

Deze opleiding gaat door op 2 vrijdagen – telkens van 10u tot 15u – in Tongeren

Geplande data:

2018: 3/07 – 13/07
2019: 8/02 – 15/02
2019: 19/07 – 26/07

De prijs voor deze opleiding bedraat € 500 excl BTW – betaling met KMO portefeuille mogelijk

Over Anja Pairoux

Anja Pairoux is erkend bemiddelaar, personal coach, MBTI-coach, trainer en auteur. Door verschillende opleidingen in België, Nederland en de USA, werd ze de eerste plusoudercoach in België en publiceerde in 2014 haar eerste boek “Je wist waar je aan begon!?”. Ze vertaalde haar expertise in anders samengestelde gezinnen naar de werkvloer waar ook teams uitgedaagd worden door hun verschillen.
Op basis van de Meyers-Briggs Type Indicator (MBTI) werkte ze unieke teambuilding concepten uit waardoor teams terug efficiënter kunnen samenwerken. In het kader van de Work-Life Index helpt ze gezin en werkvloer in harmonie te brengen: doordat je de betrokkenheid van je gezin naar je werksituatie verhoogt, ga je jezelf ontlasten en daardoor je effectiviteit op de werkvloer terugvinden. Je hebt bijvoorbeeld geen energieverlies meer door schuldgevoel.
Anja haar missie bestaat erin om mensen (terug) in verbinding te brengen door in te zetten op de kracht van het individu. Wanneer elk individu in een groep ten volle zichzelf mag zijn en blijven, zal dit niet alleen het individu, maar ook de groep ten goede komen en versterken.

This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.

This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.