fbpx
Plusouderconsulent Opleiding2021-08-24T15:26:10+02:00

Specialisatie – Opleiding Plusoudercoach

Samengestelde Gezinnen

Opleidingsfiche

VOOR
Coaches die expertise zoeken

DUURTIJD
7u online theorie
1 dag live opleiding
1 facultatieve examendag

KALENDER
2021: 19 november
2022: 17 juni

PRIJS
Opleidingskost € 750*
Cateringkost € 25

* prijzen excl. 21 % BTW

Verdiep jouw kennis op vlak van samengestelde gezinnen en maak het verschil als plusoudercoach

Met de Aplusacademy willen we de opleiding plusoudercoach die we aanbieden zoveel mogelijk laten renderen voor alle deelnemers. Wij kiezen daarom voor kleinere groepen en bieden de theorie of delen ervan digitaal aan.

Omdat Aplusacademy haar theorie aanbiedt op haar online platform, bepaal jij als deelnemer het tempo van de online lessen. Jij bepaalt wanneer en waar je de theorie wil doornemen. Deze lessen blijven ook na je opleiding plusoudercoach steeds beschikbaar, zodat je steeds je kennis kan opfrissen.

Dit programma is voor:

Plusoudercoaches die voor diepgang en duurzaamheid kiezen en die hun kennis willen uitbreiden. Als plusoudercoach breng je je expertise en capaciteiten naar een volgend level waardoor jij nog beter wordt in je dienstverlening.

“Pas wanneer je aanvaardt dat alles abnormaal is, wordt het normaal.”

Anja Pairoux

Samengestelde Gezinnen – het programma

In deze online module gaan we dieper in op de uitdagingen waar samengestelde gezinnen en plusouders tegenaan lopen. Je leert gezinnen vanuit een andere bril bekijken. Je leert ook om buiten het maatschappelijk gewenste plaatje te denken – werkelijk out-of-the-box denken. Een best confronterende en verrassende module zal je merken. Deze opleiding bestaat uit 13 opnames (in totaal 7 uur) die je online kan beluisteren waar, wanneer en hoeveel je zelf wil.

Op je eigen tempo en volgens je eigen beschikbaarheid. Omdat je in deze opleiding regelmatig geconfronteerd wordt met minder conventionele ideeën, is er één live dag voorzien om met Anja de theorie naar de praktijk te vertalen. Op die manier kan je je vragen en bedenkingen persoonlijk bespreken. Het is heel belangrijk om de logica en visie achter elk idee te kennen, zodat je je er ook kan achter zetten wanneer je anderen in dit thema gaat helpen.

ONLINE PROGRAMMA – 7u

Samengestelde gezinnen kunnen niet bestaan zonder dat er pijn aan voorafgegaan is. Om de slaagkans van een samengesteld gezin te verhogen, is het belangrijk dat het verleden afgesloten wordt.

Zodra je inzicht krijgt op wat die stoorzender precies triggert bij jou wordt het boeiend en leerrijk. Je grootste vijand komt je de meest interessante lessen brengen. De Kernkwadranten van Daniël Offman is een goede tool om je sterke en je zwakke punten in ‘een’ relatie helder te krijgen, is om kernkwaliteiten en valkuilen uit te tekenen.

Als je bv respect wil van anderen, dan moet je eerst zelf weten wat respect voor jezelf betekent. De zelfbeeldladder als hulpmiddel om inzicht te brengen in hoe je uit de negatieve spiraal geraakt om richting een positief zelfbeeld te groeien.

Kinderen hebben geen problemen … Kinderen hebben een groot probleem als hun ouders hun eigen issues niet oplossen. Ik ben er geen voorstander van om kinderen naar een therapeut te sturen omdat je kinderen daarmee het idee geeft dat zij een probleem hebben. Wanneer ouders aan de slag gaan met hun eigen problemen en gelukkiger worden, gaat het vanzelf beter met de kinderen. De wet van de communicerende vaten geeft inzicht in hoe dat dan werkt.

Waar biologische gescheiden ouders mee worstelen.

Waarom zijn plusmoeders sneller overbelast dan plusvaders? Wat is het verschil tussen vaders en moeders in scheidingen en samengestelde gezinnen?

Plusouders zijn een meerwaarde voor hun samengesteld gezin wanneer ze zichzelf beter leren kennen. Zodra een plusouder vanuit authenticiteit de eigen krachten, talenten en vaardigheden kan neerzetten in zijn of haar gezin, bloeit de plusouder open. Wanneer iemand compleet zichzelf kan en mag zijn, zal die persoon geluk uitstralen naar de rest van het team/gezin.

Hoe je denkpatronen je saboteren in het bekomen van een gelukkig samengesteld gezin.

Het grootste probleem in samengestelde gezinnen bestaat erin dat ze de werking van een klassiek gezin nastreven. Dat werkt niet! Bij samengestelde gezinnen is het fundamenteel belangrijk om een onderscheid te maken tussen opvoeding en huisregels. In klassieke gezinnen komt dit allemaal op hetzelfde neer omdat alles zich onder één en hetzelfde dak afspeelt. In samengestelde gezinnen is het onmogelijk om de opvoeding van verschillende huizen en visies gelijk te trekken, tenzij alle visies enorm gelijklopen. Deze bestaan ook, maar ze zijn zeldzaam.

Je moet hetzelfde voelen voor je stiefkinderen als wat je voor je eigen kinderen voelt of zou voelen!? Onmogelijk! Respecteer de natuur en respecteer de bloedband die al bestaat tussen een kind en biologische ouder.

Communiceren kan je leren!? Communiceren moet je vooral oefenen!

Een thema waar veel taboe op ligt en waar het in samengestelde gezinnen heel moeilijk over praten is. En toch is het belangrijk om dit thema bespreekbaar te maken.

LIVE PROGRAMMA – 1 dag

Tijdens deze live dag zetten we de theorie om in de praktijk aan de hand van concrete cases, voorbeelden en vragen van de deelnemers.

De volgende live dagen zijn gepland op vrijdag 21 mei 2021 en op vrijdag 19 november 2021.

Na de opleiding heb je alles in handen om met de opgedane theorie en praktijkoefeningen aan de slag te gaan. Als je deelneemt aan de examendag en je slaagt voor deze eindproef ontvang je een certificaat van de Aplusacademy voor deze opleiding.

Heb je nog vragen over deze opleiding? Neem dan even contact op met Anja.

JOUW TRAINER

Jouw trainer voor deze opleiding is Anja Pairoux. Anja is erkend bemiddelaar, life coach, MBTI-coach, trainer en auteur. Ze volgde verschillende opleidingen in België, Nederland en de USA.

Anja profileerde zich als de eerste plusouderconsulent in België en publiceerde in 2014 haar boek ‘Je wist waar je aan begon!?’. Ze is de referentie in België als het gaat over samengestelde gezinnen. In 2021 werd haar tweede boek ‘Waarom overkomt mij dit weer!?‘ uitgegeven. Een boek voor mensen die merken dat ze telkens opnieuw – in hun relaties, op het werk, in het ouderschap, in hun leiderschap – op dezelfde muren botsen. .

Ondertussen heeft Anja samen met de Pareto Group plusouderconsulenten.be opgestart en heeft ze een netwerk van plusouderconsulenten opgeleid. Deze regionale plusouderconsulenten staan klaar om nieuwe gezinnen de juiste tools en inzichten aan te reiken om hun doel te bereiken: de wens om de nieuwe relatie te doen slagen.

Wil jij ook aan de slag als plusouderconsulent. Neem contact op met Anja.

Opleiding Plusoudercoach
Opleiding Plusoudercoach

Samengestelde Gezinnen – praktisch

De theoretische thema’s zijn online beschikbaar op het online platform van Aplusacademy. Jij bepaalt als deelnemer het tempo van de online lessen. Jij bepaalt wanneer en waar je de theorie wil doornemen. Deze lessen blijven ook na je opleiding steeds beschikbaar, zodat je steeds je kennis kan opfrissen.

De thema’s van deze opleiding die online beschikbaar zijn: een hoofdstuk afsluiten, kernkwadranten van D. Ofman, de zelfbeeldladder, communicerende vaten, vaders vs moeders, leer jezelf kennen, opvoeding vs huisregels, bloedband vs stiefband, communicatie.

De volgende live-dagen van de opleiding gaan door op:

  • vrijdag 19 november 2021, van 9u30 tot 16u (Boom)
  • vrijdag 17 juni 2022, van 9u30 tot 16u (Boom)

Doelstellingen van de opleiding plusouderconsulent

Met onze Specialisatie programma’s willen we jou opleiden tot een effectieve coach die diepgang zoekt in zichzelf en bij de coachee.

We brengen jouw expertise en capaciteiten naar een hoger niveau waardoor jij als coach of therapeut nog beter wordt in je dienstverlening.

Maak Het Verschil Als Plusoudercoach

Onze visie

Bij Aplusacademy bieden we professionele coaching opleidingen waarmee we deelnemers opleiden en ontwikkelen tot volwaardige, professionele coaches.

Lees meer over onze visie op coaching.

Wat zeggen de deelnemers van de Aplusacademy coaching opleidingen?

De theorie die werd aangeboden via de Aplusacademy voor de Specialisatieopleiding was zeer helder, aangenaam gebracht en sterk onderbouwd. En de eerste kennismaking met de live sessies smaakt enkel naar meer! De benadering van Anja is persoonlijk en toch professioneel, gevoelsmatig en toch ook theoretisch sterk onderbouwd, gestructureerd maar met veel ruimte voor persoonlijke inbreng en feedback… Mede dankzij het feit dat Anja gelooft dat een goeie coach ook aandacht besteedt aan de eigen persoonlijke ontwikkeling, weet je dat de coaches die uit de Aplus-opleidingen komen uit eerste hand weten waar ze het over hebben, en samen met hun cliënten blijven groeien. Bedankt aan Anja en de medecursisten voor de leerrijke, en ook gewoon leuke, dag.

5,0 31 reviews

gratis e-book

LIFE
COACHING

ONTDEK JOUW TALENT
ALS COACH

In dit e-Book laten we je al eens binnenkijken in de coachingwereld.

  • Wat wordt er van jou verwacht als je in een coach opleiding stapt?
  • Hoe weet je of je op de juiste plek bent?
  • Wat is coachen alvast niet en wat is het dan wel?
  • De basishouding van een goede coach
  • Het werkterrein van een coach en afbakening daarvan
  • De verschillende coachingmodellen en het model dat wij gebruiken

We bieden je een antwoord op die eerste vragen en nemen je mee in enkele verhalen om je te laten proeven van het leven als coach.

Start-To-Coach

Veel gestelde vragen over onze coaching opleidingen

Wordt er een certificaat uitgereikt na de coach opleiding?2021-09-01T20:02:40+02:00
Na Level 2 van de Start-to-Coach opleiding volgt een facultatief examen. Jij kiest zelf of je wil deelnemen aan het Start-to-Coach examen. Als je geslaagd bent met het examen, ontvang je een Aplus certified member attest. Lees ook mijn blog: Hebben coaches een ICF certificaat nodig
Wat is het coachingmodel dat we aangeleerd krijgen?2021-01-17T11:03:48+01:00

Het coaching model waar wij mee werken is het TGOROW-model omdat dit zijn nut heeft bewezen en toepasbaar is binnen àlle domeinen. Een anekdote maakt dit duidelijk: Anja Pairoux was zelf al enkele jaren als coach aan de slag met het TGOROW-model toen ze besloot om een specialisatie in bemiddeling te gaan volgen. Ze sloeg de basisopleiding tot bemiddelaar over. Op haar eerste dag in de specialisatie-opleiding ging de groep vrij onmiddellijk in een rollenspel. De opdracht was simpel: de deelnemers moesten een case neerzetten dat rond een familiaal conflict draaide. Anja moest direct als bemiddelaar optreden en voelde zich enorm onzeker, want ze kende het bemiddelingsmodel niet waarover in de opleiding gesproken werd. Met een lichte paniek stapte ze in de oefening en sprak zichzelf toe “TGOROW, Anja, dat is het enige dat je nu hebt, dus TGOROW!” … Het resultaat na deze oefening was dat Anja van de trainster te horen kreeg dat ze een heel goede case had neergezet. Er kwam zelfs het compliment bij dat ze een natuurtalent was. Anja wist dat ze dit compliment te danken had aan het TGOROW-model en was vanaf dan nog meer overtuigd van de enorme waarde van dit model.

Lees er meer over in mijn artikel Coachende Vaardigheden

Hoe kan ik inschrijven?2021-04-26T10:15:15+02:00

Inschrijven kan je via het Start-to-Coach inschrijvingsformulier. De link vind je hieronder of op de Start-to-Coach pagina naast de geplande data. Na je inschrijving krijg je toegang tot het Online Coaching Platform. Hier kan jij het theoretische gedeelte van de opleiding volgen wanneer, waar en hoe je zelf wil.

Inschrijven voor de Start-to-Coach opleiding: reserveer hier

Waar vind ik de data en prijzen voor de coach opleiding?2021-01-17T11:01:28+01:00

Alle praktische details zijn terug te vinden op de website: www.apluscoaching.be/start-to-coach

Hoeveel deelnemers zitten er in de Start-to-Coach opleiding?2021-01-17T11:00:32+01:00

We waken erover dat het aantal deelnemers beperkt blijft tot circa 8 deelnemers. Dit doen we heel bewust omdat we individuele aandacht en diepgang belangrijk vinden. De kleine groep geeft ook een heel veilig kader waarin iedereen zich ten volle kan blootstellen wat alleen maar gunstig is voor je groeiproces.

Gedurende hoeveel tijd blijft de online theorie van de Start-to-Coach opleiding beschikbaar?2021-04-26T10:24:12+02:00
Eens je hebt ingeschreven in de opleiding, blijft de online theorie onbeperkt beschikbaar. Dat betekent dat je dus ook na deelname aan de live dagen toegang blijft behouden tot het theoretische gedeelte. Een grote meerwaarde omdat je op die manier je kennis kan opfrissen en jezelf in een juiste vibe kan zetten wanneer je met je eerste klanten aan het werken gaat.
Kan ik na de opleiding starten als life coach?2021-04-26T10:24:52+02:00

Met de Start to Coach opleiding krijg je een zeer sterk basismodel als fundament mee. Met onze coach opleiding kan je vervolgens vanuit jouw authenticiteit verder bouwen aan de specialisatie die jij zelf wil uitgaan. Of je nu burn-out coach, stress coach, gezins- en relatiecoaching verkiest of je wil werken rond work-life balance, perfectionisme, loopbaanbegeleiding of natuurcoaching,

Lees ook mijn artikel: Wat is Coaching?

Moet ik de 3 levels van de Start-to-Coach opleiding volgen?2021-01-17T10:41:12+01:00

Onze coach opleiding kan je indelen en volgen volgens je eigen tempo. Level 1 is het theoretische gedeelte en staat volledig online. Je kan dit level waar je wil en wanneer je wil studeren. Tijdens de live-dagen van Level 2 leer je de basisvaardigheden, het intake gesprek en je coaching vaardigheden in de praktijk omzetten. In Level 3 ligt de focus op het opstarten van je coaching praktijk. Je kiest dus tot welk level jij nood hebt aan opleiding.

Schrijf je hier in op de Start-to-Coach opleiding.

APLUS GROUP BV

Apluscoaching

Ga naar de bovenkant