Plusouderconsulent Opleiding2022-01-01T13:09:29+01:00

Specialisatie – Opleiding Plusoudercoach

Samengestelde Gezinnen

Opleidingsfiche

VOOR
Coaches die expertise zoeken

DUURTIJD
7u online theorie
1 dag live opleiding
1 facultatieve examendag

KALENDER
2022: 17 juni

PRIJS
Opleidingskost € 900*

* prijzen excl. 21 % BTW – incl. catering

Reserveer jouw opleiding hier

Verdiep jouw kennis op vlak van samengestelde gezinnen en maak het verschil als plusoudercoach

Met de Aplusacademy willen we de opleiding plusoudercoach die we aanbieden zoveel mogelijk laten renderen voor alle deelnemers. Wij kiezen daarom voor kleinere groepen en bieden de theorie of delen ervan digitaal aan.

Omdat Aplusacademy haar theorie aanbiedt op haar online platform, bepaal jij als deelnemer het tempo van de online lessen. Jij bepaalt wanneer en waar je de theorie wil doornemen.

Dit programma is voor:

Plusoudercoaches die voor diepgang en duurzaamheid kiezen en die hun kennis willen uitbreiden. Als plusoudercoach breng je je expertise en capaciteiten naar een volgend level waardoor jij nog beter wordt in je dienstverlening.

“Pas wanneer je aanvaardt dat alles abnormaal is, wordt het normaal.”

Anja Pairoux

Samengestelde Gezinnen – het programma

In deze online module gaan we dieper in op de uitdagingen waar samengestelde gezinnen en plusouders tegenaan lopen. Je leert gezinnen vanuit een andere bril bekijken. Je leert ook om buiten het maatschappelijk gewenste plaatje te denken – werkelijk out-of-the-box denken. Een best confronterende en verrassende module zal je merken. Deze opleiding bestaat uit 13 opnames (in totaal 7 uur) die je online kan beluisteren waar, wanneer en hoeveel je zelf wil.

Op je eigen tempo en volgens je eigen beschikbaarheid. Omdat je in deze opleiding regelmatig geconfronteerd wordt met minder conventionele ideeën, is er één live dag voorzien om met Anja de theorie naar de praktijk te vertalen. Op die manier kan je je vragen en bedenkingen persoonlijk bespreken. Het is heel belangrijk om de logica en visie achter elk idee te kennen, zodat je je er ook kan achter zetten wanneer je anderen in dit thema gaat helpen.

ONLINE PROGRAMMA – 7u

Samengestelde gezinnen kunnen niet bestaan zonder dat er pijn aan voorafgegaan is. Om de slaagkans van een samengesteld gezin te verhogen, is het belangrijk dat het verleden afgesloten wordt.

Zodra je inzicht krijgt op wat die stoorzender precies triggert bij jou wordt het boeiend en leerrijk. Je grootste vijand komt je de meest interessante lessen brengen. De Kernkwadranten van Daniël Offman is een goede tool om je sterke en je zwakke punten in ‘een’ relatie helder te krijgen, is om kernkwaliteiten en valkuilen uit te tekenen.

Als je bv respect wil van anderen, dan moet je eerst zelf weten wat respect voor jezelf betekent. De zelfbeeldladder als hulpmiddel om inzicht te brengen in hoe je uit de negatieve spiraal geraakt om richting een positief zelfbeeld te groeien.

Kinderen hebben geen problemen … Kinderen hebben een groot probleem als hun ouders hun eigen issues niet oplossen. Ik ben er geen voorstander van om kinderen naar een therapeut te sturen omdat je kinderen daarmee het idee geeft dat zij een probleem hebben. Wanneer ouders aan de slag gaan met hun eigen problemen en gelukkiger worden, gaat het vanzelf beter met de kinderen. De wet van de communicerende vaten geeft inzicht in hoe dat dan werkt.

Waar biologische gescheiden ouders mee worstelen.

Waarom zijn plusmoeders sneller overbelast dan plusvaders? Wat is het verschil tussen vaders en moeders in scheidingen en samengestelde gezinnen?

Plusouders zijn een meerwaarde voor hun samengesteld gezin wanneer ze zichzelf beter leren kennen. Zodra een plusouder vanuit authenticiteit de eigen krachten, talenten en vaardigheden kan neerzetten in zijn of haar gezin, bloeit de plusouder open. Wanneer iemand compleet zichzelf kan en mag zijn, zal die persoon geluk uitstralen naar de rest van het team/gezin.

Hoe je denkpatronen je saboteren in het bekomen van een gelukkig samengesteld gezin.

Het grootste probleem in samengestelde gezinnen bestaat erin dat ze de werking van een klassiek gezin nastreven. Dat werkt niet! Bij samengestelde gezinnen is het fundamenteel belangrijk om een onderscheid te maken tussen opvoeding en huisregels. In klassieke gezinnen komt dit allemaal op hetzelfde neer omdat alles zich onder één en hetzelfde dak afspeelt. In samengestelde gezinnen is het onmogelijk om de opvoeding van verschillende huizen en visies gelijk te trekken, tenzij alle visies enorm gelijklopen. Deze bestaan ook, maar ze zijn zeldzaam.

Je moet hetzelfde voelen voor je stiefkinderen als wat je voor je eigen kinderen voelt of zou voelen!? Onmogelijk! Respecteer de natuur en respecteer de bloedband die al bestaat tussen een kind en biologische ouder.

Communiceren kan je leren!? Communiceren moet je vooral oefenen!

Een thema waar veel taboe op ligt en waar het in samengestelde gezinnen heel moeilijk over praten is. En toch is het belangrijk om dit thema bespreekbaar te maken.

LIVE PROGRAMMA – 1 dag

Tijdens deze live dag zetten we de theorie om in de praktijk aan de hand van concrete cases, voorbeelden en vragen van de deelnemers.

De volgende live dagen zijn gepland op vrijdag 17 juni 2022.

Na de opleiding heb je alles in handen om met de opgedane theorie en praktijkoefeningen aan de slag te gaan. Als je deelneemt aan de examendag en je slaagt voor deze eindproef ontvang je een certificaat van de Aplusacademy voor deze opleiding.

Heb je nog vragen over deze opleiding? Neem dan even contact op met Anja.

JOUW TRAINER

Jouw trainer voor deze opleiding is Anja Pairoux. Anja is erkend bemiddelaar, life coach, MBTI-coach, trainer en auteur. Ze volgde verschillende opleidingen in België, Nederland en de USA.

Anja profileerde zich als de eerste plusouderconsulent in België en publiceerde in 2014 haar boek ‘Je wist waar je aan begon!?’. Ze is de referentie in België als het gaat over samengestelde gezinnen. In 2021 werd haar tweede boek ‘Waarom overkomt mij dit weer!?‘ uitgegeven. Een boek voor mensen die merken dat ze telkens opnieuw – in hun relaties, op het werk, in het ouderschap, in hun leiderschap – op dezelfde muren botsen. .

Ondertussen heeft Anja samen met de Pareto Group plusouderconsulenten.be opgestart en heeft ze een netwerk van plusouderconsulenten opgeleid. Deze regionale plusouderconsulenten staan klaar om nieuwe gezinnen de juiste tools en inzichten aan te reiken om hun doel te bereiken: de wens om de nieuwe relatie te doen slagen.

Wil jij ook aan de slag als plusouderconsulent. Neem contact op met Anja.

Opleiding Plusoudercoach
Opleiding Plusoudercoach

Samengestelde Gezinnen – praktisch

De theoretische thema’s zijn online beschikbaar op het online platform van Aplusacademy. Jij bepaalt als deelnemer het tempo van de online lessen. Jij bepaalt wanneer en waar je de theorie wil doornemen.

De thema’s van deze opleiding die online beschikbaar zijn: een hoofdstuk afsluiten, kernkwadranten van D. Ofman, de zelfbeeldladder, communicerende vaten, vaders vs moeders, leer jezelf kennen, opvoeding vs huisregels, bloedband vs stiefband, communicatie.

De volgende live-dagen van de opleiding gaan door op:

  • vrijdag 19 november 2021, van 9u30 tot 16u (Boom)
  • vrijdag 17 juni 2022, van 9u30 tot 16u (Boom)

Doelstellingen van de opleiding plusouderconsulent

Met onze Specialisatie programma’s willen we jou opleiden tot een effectieve coach die diepgang zoekt in zichzelf en bij de coachee.

We brengen jouw expertise en capaciteiten naar een hoger niveau waardoor jij als coach of therapeut nog beter wordt in je dienstverlening.

Maak Het Verschil Als Plusoudercoach

Onze visie

Bij Aplusacademy bieden we professionele coaching opleidingen waarmee we deelnemers opleiden en ontwikkelen tot volwaardige, professionele coaches.

Lees meer over onze visie op coaching.

Wat zeggen de deelnemers van de Aplusacademy coaching opleidingen?

De theorie die werd aangeboden via de Aplusacademy voor de Specialisatieopleiding was zeer helder, aangenaam gebracht en sterk onderbouwd. En de eerste kennismaking met de live sessies smaakt enkel naar meer! De benadering van Anja is persoonlijk en toch professioneel, gevoelsmatig en toch ook theoretisch sterk onderbouwd, gestructureerd maar met veel ruimte voor persoonlijke inbreng en feedback… Mede dankzij het feit dat Anja gelooft dat een goeie coach ook aandacht besteedt aan de eigen persoonlijke ontwikkeling, weet je dat de coaches die uit de Aplus-opleidingen komen uit eerste hand weten waar ze het over hebben, en samen met hun cliënten blijven groeien. Bedankt aan Anja en de medecursisten voor de leerrijke, en ook gewoon leuke, dag.

Bekijk andere reviews

4,9 32 reviews

gratis e-book

LIFE
COACHING

ONTDEK JOUW TALENT
ALS COACH

In dit e-Book laten we je al eens binnenkijken in de coachingwereld.

  • Wat wordt er van jou verwacht als je in een coach opleiding stapt?
  • Hoe weet je of je op de juiste plek bent?
  • Wat is coachen alvast niet en wat is het dan wel?
  • De basishouding van een goede coach
  • Het werkterrein van een coach en afbakening daarvan
  • De verschillende coachingmodellen en het model dat wij gebruiken

We bieden je een antwoord op die eerste vragen en nemen je mee in enkele verhalen om je te laten proeven van het leven als coach.

DOWNLOAD HIER JOUW EXEMPLAAR
Start-To-Coach

Veel gestelde vragen over onze coaching opleidingen

Waar vind ik de data en prijzen voor de coach opleiding?2021-01-17T11:01:28+01:00

Alle praktische details zijn terug te vinden op de website: www.apluscoaching.be/start-to-coach

Moet ik de 3 levels van de Start-to-Coach opleiding volgen?2021-01-17T10:41:12+01:00

Onze coach opleiding kan je indelen en volgen volgens je eigen tempo. Level 1 is het theoretische gedeelte en staat volledig online. Je kan dit level waar je wil en wanneer je wil studeren. Tijdens de live-dagen van Level 2 leer je de basisvaardigheden, het intake gesprek en je coaching vaardigheden in de praktijk omzetten. In Level 3 ligt de focus op het opstarten van je coaching praktijk. Je kiest dus tot welk level jij nood hebt aan opleiding.

Schrijf je hier in op de Start-to-Coach opleiding.

Wat is een goede coaching opleiding?2021-11-11T12:23:48+01:00

Wat is een goede coaching opleiding en hoe kies ik de juiste coaching opleiding om er zeker van te zijn dat ik een professionele coach of succesvolle coach kan worden? Als je de vraag namelijk op deze manier stelt, leg je de verwachtingen en de verantwoordelijkheid buiten jezelf. Je denkt dat het coaching opleidingsinstituut ervoor gaat zorgen dat jij een volwaardige coach zal worden. Het is echter je eigen attitude die allesbepalend is voor je succes als coach en wat je doet met de kennis en inzichten die je opdoet tijdens je coaching opleiding.

Lees ook het blog: Hoe kies ik de juiste coaching opleiding?