Plusouderconsulent Opleiding2022-06-03T10:52:57+02:00

Specialisatie Coaching Opleiding

Samengestelde Gezinnen

Verdiep jouw kennis op vlak van samengestelde gezinnen en maak het verschil als plusoudercoach

Met de Aplusacademy willen we de opleiding plusoudercoach die we aanbieden zoveel mogelijk laten renderen voor alle deelnemers. Wij kiezen daarom voor kleinere groepen en bieden de theorie of delen ervan digitaal aan.

In de online module gaan we dieper in op de uitdagingen waar samengestelde gezinnen en plusouders tegenaan lopen. Je leert gezinnen vanuit een andere bril bekijken. Je leert ook om buiten het maatschappelijk gewenste plaatje te denken – werkelijk out-of-the-box denken.

Een best confronterende en verrassende module zal je merken. Deze opleiding bestaat uit 24 opnames (in totaal 9u) die je online kan beluisteren waar, wanneer en hoeveel je zelf wil.

De theoretische thema’s zijn online beschikbaar op het online platform van Aplusacademy

Dit programma is voor:

Met onze Specialisatie programma’s willen we jou opleiden tot een effectieve coach die diepgang zoekt in zichzelf en bij de coachee.

 • Coaches/therapeuten die voor diepgang en duurzaamheid kiezen en die hun kennis willen uitbreiden.
 • Coaches/therapeuten die zich willen verdiepen in de uitdagingen waar samengestelde gezinnen tegenaan lopen.

Na deze opleiding breng je je expertise en capaciteiten naar een volgend level waardoor jij nog beter wordt in je dienstverlening.

Schrijf je hier in

Ontdek het programma

Online module – 9u

 • Een hoofdstuk afsluiten
 • Zelfbeeldladder
 • Communicerende vaten
 • Waar biologische gescheiden ouders mee worstelen
 • Vaders vs moeders
 • Leer jezelf kennen
 • Opvoeding vs huisregels
 • Bloedband vs stiefband
 • Erfrecht
 • Samengestelde gezinnen en rouwverwerking

Het theoretische luik van de coaching opleiding bevat 24 opnames met bijna 9 uur aan theorie en oefeningen.

Er is bewust gekozen voor korte opnames om je aandachtsspanne te respecteren. Deze opname is dus kort, maar ik vraag je ook om stil te staan bij wat dit voor jou betekent en op je eigen leven toe te passen.

Van zodra de factuur is betaald, krijg je toegang tot het online platform Aplusacademy, zodat je al kan starten met de theorie. 

1 live dag

De online theorie neem je door op eigen tempo en volgens je eigen beschikbaarheid. Omdat je in deze opleiding regelmatig geconfronteerd wordt met minder conventionele ideeën, is er één live dag voorzien om met Anja de theorie naar de praktijk te vertalen.

Op die manier kan je je vragen en bedenkingen persoonlijk bespreken. Het is heel belangrijk om de logica en visie achter elk idee te kennen, zodat je je er ook kan achter zetten wanneer je anderen in dit thema gaat helpen.

 

De Specialisatie Opleiding Samengestelde Gezinnen is bedoeld voor:

 • coaches/therapeuten die voor diepgang en duurzaamheid kiezen en die hun kennis willen uitbreiden.
 • coaches/therapeuten die zich willen verdiepen in de uitdagingen waar samengestelde gezinnen tegenaan lopen.
 • als jij als coach een nieuwe aanpak wil integreren in jouw praktijk.

We willen waken over een veilige omgeving waar iedereen ten volle zichzelf kan zijn. Een voorwaarde om aan onze opleidingen deel te nemen, is daarom dat je bereid bent om alle maskers af te gooien en je open te stellen. Of om het in andere woorden te stellen: het voelt dan misschien wel veilig om je achter een muurtje van zelfbescherming te verstoppen, maar daarmee sluit je jezelf ook af voor al het mooie.

De opleiding vindt plaats op domein De Schorre in Boom (ten zuiden van Antwerpen).

De opleiding start om 9u30 en eindigen om 16u.

 • vrijdag 17 juni 2022
 • maandag 7 november 2022
 • vrijdag 10 februari 2023
 • maandag 16 oktober 2023

Een overzicht van onze opleidingen vind je op onze agenda.

Apluscoaching | Life Coach Opleiding | Start-To-Coach

Apluscoaching | Life Coach Opleiding | Start-To-Coach

Na de coaching opleiding ontvang je een Aplus Certified Member attest.

Dit certificaat toont aan dat je onze manier van coachen onder de knie hebt en dat je zelf ook bewust bent van wie je bent en wat jouw doel is in het leven.

Apluscoaching | Start-To-Coach

 

€ 900 (excl. BTW), incl. lunch en dranken tijdens de opleiding.

Van zodra de factuur is betaald, krijg je toegang tot het online platform Aplusacademy, zodat je al kan starten met de theorie. 

Schrijf je hier in

Op zoek naar de juiste coaching opleiding?

Reserveer een kennismakings call

Je overweegt om een coaching opleiding te volgen of om je te specialiseren als coach, dan is het belangrijk dat je een opleiding vindt die aansluit bij wat jij zoekt en wie jij bent.

 • Wil je te weten komen of je met onze Start to Coach opleiding of onze specialisatie opleidingen voldoende nieuwe inzichten en kennis zal opdoen?
 • Heb je vragen of je kan starten als coach na de opleiding?
 • Wil je weten op welke manier er les wordt gegeven?
 • Zoek je nog uit wat er inhoudelijk allemaal wordt geleerd en wat er concreet aan bod komt tijdens de live dagen?

Allemaal terechte vragen die we hier echter niet allemaal kunnen beantwoorden.

Reserveer een vrijblijvend kennismakingsgesprek met één van onze trainers, en kom te weten of onze opleidingen de juiste match zijn voor jou.

LEES OOK ONZE GIDS: ALLES OVER COACHING OPLEIDINGEN

ebook Starten als Life Coach

Ontdek jouw talent als coach

In dit e-Book laten we je al eens binnenkijken in de coachingwereld.

 • Wat wordt er van jou verwacht als je in een opleiding stapt?
 • Hoe weet je of je op de juiste plek bent?
 • Wat is coachen alvast niet en wat is het dan wel?
 • De basishouding van een goede Life Coach
 • Het werkterrein van een coach en afbakening daarvan
 • De verschillende coachingmodellen en het model dat wij gebruiken

We bieden je een antwoord op die eerste vragen en nemen je mee in enkele verhalen om je te laten proeven van het leven als Life Coach.

Ebook | Starten Als Life Coach | Apluscoaching
DOWNLOAD HIER JOUW EXEMPLAAR

Veel gestelde vragen over onze coaching opleidingen

Hoeveel deelnemers zitten er in de Start-to-Coach opleiding?2021-01-17T11:00:32+01:00

We waken erover dat het aantal deelnemers beperkt blijft tot circa 8 deelnemers. Dit doen we heel bewust omdat we individuele aandacht en diepgang belangrijk vinden. De kleine groep geeft ook een heel veilig kader waarin iedereen zich ten volle kan blootstellen wat alleen maar gunstig is voor je groeiproces.

Wat is het coachingmodel dat we aangeleerd krijgen?2021-01-17T11:03:48+01:00

Het coaching model waar wij mee werken is het TGOROW-model omdat dit zijn nut heeft bewezen en toepasbaar is binnen àlle domeinen. Een anekdote maakt dit duidelijk: Anja Pairoux was zelf al enkele jaren als coach aan de slag met het TGOROW-model toen ze besloot om een specialisatie in bemiddeling te gaan volgen. Ze sloeg de basisopleiding tot bemiddelaar over. Op haar eerste dag in de specialisatie-opleiding ging de groep vrij onmiddellijk in een rollenspel. De opdracht was simpel: de deelnemers moesten een case neerzetten dat rond een familiaal conflict draaide. Anja moest direct als bemiddelaar optreden en voelde zich enorm onzeker, want ze kende het bemiddelingsmodel niet waarover in de opleiding gesproken werd. Met een lichte paniek stapte ze in de oefening en sprak zichzelf toe “TGOROW, Anja, dat is het enige dat je nu hebt, dus TGOROW!” … Het resultaat na deze oefening was dat Anja van de trainster te horen kreeg dat ze een heel goede case had neergezet. Er kwam zelfs het compliment bij dat ze een natuurtalent was. Anja wist dat ze dit compliment te danken had aan het TGOROW-model en was vanaf dan nog meer overtuigd van de enorme waarde van dit model.

Lees er meer over in mijn artikel Coachende Vaardigheden

Wordt er een certificaat uitgereikt na de coach opleiding?2021-09-01T20:02:40+02:00
Na Level 2 van de Start-to-Coach opleiding volgt een facultatief examen. Jij kiest zelf of je wil deelnemen aan het Start-to-Coach examen. Als je geslaagd bent met het examen, ontvang je een Aplus certified member attest. Lees ook mijn blog: Hebben coaches een ICF certificaat nodig
Hoe kan ik inschrijven?2021-04-26T10:15:15+02:00

Inschrijven kan je via het Start-to-Coach inschrijvingsformulier. De link vind je hieronder of op de Start-to-Coach pagina naast de geplande data. Na je inschrijving krijg je toegang tot het Online Coaching Platform. Hier kan jij het theoretische gedeelte van de opleiding volgen wanneer, waar en hoe je zelf wil.

Inschrijven voor de Start-to-Coach opleiding: reserveer hier

Moet ik de 3 levels van de Start-to-Coach opleiding volgen?2022-02-11T14:28:06+01:00

Onze coach opleiding kan je indelen en volgen volgens je eigen tempo. Het theoretische gedeelte van Start-to-Coach Essential staat volledig online. Je kan dit level waar je wil en wanneer je wil studeren. Tijdens de live-dagen van Start-to-Coach Essential leer je de basisvaardigheden, het intake gesprek en je coaching vaardigheden in de praktijk omzetten. Aangezien de Start-to-Coach Advanced opleiding verder bouwt op wat wordt geleerd in de vorige opleiding, kan je niet voor deze opleiding apart inschrijven. De Start-to-Coach professional is voor iedereen die al een basisopleiding achter de rug heeft en effectie wil starten met een coaching praktijk.

Schrijf je hier in op de Start-to-Coach opleiding.

Wat is een goede coaching opleiding?2022-09-23T12:18:47+02:00

Wat is een goede coaching opleiding en hoe kies ik de juiste coaching opleiding om er zeker van te zijn dat ik een professionele coach of succesvolle coach kan worden? Als je de vraag namelijk op deze manier stelt, leg je de verwachtingen en de verantwoordelijkheid buiten jezelf. Je denkt dat het coaching opleidingsinstituut ervoor gaat zorgen dat jij een volwaardige coach zal worden. Het is echter je eigen attitude die allesbepalend is voor je succes als coach en wat je doet met de kennis en inzichten die je opdoet tijdens je coaching opleiding.

Lees ook het blog: Hoe kies ik de juiste coaching opleiding?

Waar vind ik de data en prijzen voor de coach opleiding?2021-01-17T11:01:28+01:00

Alle praktische details zijn terug te vinden op de website: www.apluscoaching.be/start-to-coach