AP – LIFE COACH IN WILLEBROEK2021-09-13T12:18:36+02:00

Life Coaching gaat over jezelf heel diep leren kennen en intens blij te zijn met wie je bent

Life Coach in Willebroek

De opdracht van een life coach bestaat erin om onvoorwaardelijk in jou te geloven en zonder te oordelen naar jou te luisteren. Een life coach stelt de vragen die je jezelf nog niet hebt gesteld. Tijdens de sessies zal jouw life coach jou inspireren, motiveren, inzichten geven en samen met jou de nieuwe weg inslaan.

 • Je vertrekt vanuit de wetenschap dat niets te gek is, te groot, te absurd of onmogelijk is.
 • Je start met het geloof dat jouw doel realistisch en haalbaar is.
 • Jouw taak is om eerlijk te zijn en verantwoordelijkheid op te nemen voor jezelf.
 • Je engageren om te willen veranderen wat niet goed voelt.
 • Er is niemand in de hele wereld die beter ‘jou’ kan zijn dan jij zelf!

De sterkte van de Aplus Certified Life Coach zit erin om jou te helpen loskomen uit vertroebelde situaties, door jezelf beter te leren kennen en je niet op de achtergrond te plaatsen. Een life coach helpt je jouw zelfbewustzijn te vergroten, je doelen te verduidelijken en je vertrouwen te vergroten.

Zoals bij de veiligheidsinstructies in een vliegtuig, leer je hoe je eerst jouw zuurstofmasker moet opzetten. Anders gezegd, jij moet je eerst goed voelen.

Lees ook: Onze visie op Coaching

Anja weet perfect waar ze mee bezig is! Super bekwame coach, die veel tijd en energie steekt in haar cliënten, je elke sessie tot verschillende nieuwe inzichten doet komen en je werkbare tools geeft om dingen aan te pakken.

Ze heeft veel kennis en ervaring, zoekt steeds naar individueel gerichte hulpmiddelen en de juiste aanpak per persoon. Anja merkt snel veranderingen in vibraties en non-verbale communicatie op tijdens de sessies, waar ze dan ook op inspeelt. 

Tussen de sessie door kan je ze contacteren indien er vragen zijn. Een topcoach! Ik raad Anja zeker aan, aan iedereen die bereid is te investeren in zichzelf, wil groeien, verbeteren, sterker in het leven wil staan. Ze is het waard! Ik ben zowel individueel als met mijn partner bij Anja in coaching geweest. En ik ben in zo’n korte tijd nog nooit zo snel gegroeid en heb nog nooit zoveel geleerd over mezelf dan tijdens dit traject.

Op persoonlijk vlak, relationeel en professioneel vlak heb ik grote stappen kunnen zetten dankzij haar. Stipt, punctueel, bekwaam, ervaren, empathisch, oprecht, to the point, zoals ik zelf ben en het graag heb bij andere mensen, zo is zij ook! 

*****, A. Grisset (via Google Review)

Old Ways Won’t Open New Doors

Wat is Life Coaching?

Een life coach of transformatiecoach brengt helderheid en structuur in je situatie, leert je inzicht te verwerven en doelstellingen te bepalen en te bereiken. Hij inspireert en motiveert. Er wordt meer en meer beroep gedaan op life coaches. Een therapeut probeert je comfortabel en beter te laten voelen met je verleden.

Bij life coaching vertrekken we vanuit het ‘nu’ en werken we naar je toekomst toe. Een therapeut haalt je uit de put, een coach brengt je naar de top! Lees ook mijn blog: Life Coach vs Therapeut

Zoals de benaming het al aangeeft gaat life coaching om jouw leven. Alles draait om persoonlijke ontwikkeling van het individu, zowel in de privésfeer als in de werkomgeving.

Waarvoor kan je terecht bij Apluscoaching?

 • jij in relatie tot anderen (collega’s, partner, familie, vrienden, kinderen, …)
 • omgaan met stress en verwachtingen
 • harmonie tussen je carrière en je privé leven (je goed voelen met je job, een nieuwe uitdaging zoeken)
 • veerkracht op het werk
 • opkomen voor jezelf, grenzen stellen
 • je welzijn in het algemeen (stressbeheersing, burn-out, …)

In life coaching kan het doel van je traject bijvoorbeeld ook zijn, om jouw droom te vinden of te realiseren.

Lees ook ons artikel: Wat is Coaching?

Hoe gaan we tewerk?

Intake gesprek

Na een eerste contact per telefoon, maakt onze life coach met jou een afspraak voor een intake gesprek. Deze persoonlijke kennismaking staat in het teken van jouw uitdagingen en doelstellingen.

Het eerste kennismakingsgesprek heeft als doel om je situatie volledig in kaart te brengen. Je coach zal met jou aftoetsen of jij werkelijk klaar bent voor coaching en wat het meest optimale traject is voor jou. Na dit intake gesprek voelen jullie of er een wederzijdse match is en welk traject jij wil afleggen.

Het life coaching traject – een traject op maat

Na dit intake gesprek heb je beslist of je al dan niet in een traject stapt. Dit houdt in dat jullie een traject uitstippelen in functie van jouw doelstellingen. Jullie leggen samen een volgende afspraak vast en bekijken van daaruit welke acties jij zal ondernemen om jouw doelstellingen te realiseren.

Wanneer jullie vervolgens het life coaching traject opstarten, gaat het echte werk van start. In een eerste sessie duiken jullie éénmalig in het verleden om de rode draad aan patronen duidelijk te stellen. Na dit gesprek is het niet nodig om nog langer in het verleden te blijven hangen. Je verleden verandert toch niet meer. Eens we de patronen kennen die de oorzaak zijn van je problemen, is verdere analyse van het verleden overbodig wat ons betreft. Het is niet nodig om jarenlang in therapie te gaan en je verleden kapot te analyseren.

Vervolgens neemt je coach je denkbeeldig mee naar 5 jaar later. We helpen je om jouw toekomstige plaatje te beschrijven alsof we effectief 5 jaar verder zijn en alles gerealiseerd is wat jij wenste. Dit is geen evidente oefening. Probeer het maar eens. Je onderbewustzijn komt er namelijk constant tussen om je tot de huidige realiteit terug te roepen.

Het vertelt je dat je realistisch moet blijven en gooit er je huidige probleem tussen om je duidelijk te maken dat wat je wenst onmogelijk is. Pas nadat we de visie scherp hebben van waar jij naartoe wil, gaan we in volgende sessies aan de slag met de tools en inzichten die nodig zijn om richting die visie te werken.

Bij Apluscoaching staan we voor een onbevooroordeelde, discrete en gemoedelijke manier van werken.

Life Coach in Willebroek

Aplus Certified Coach Anja Pairoux

Adres: Pierstraat 146, 2630 Aartselaar

Ik ben erkend bemiddelaar, life coach, MBTI-coach, trainer en auteur. Ik volgde verschillende opleidingen in België, Nederland en de USA. In 2011 volgde ik een life coach training en vervolledigde deze training met het ‘Leadership’ certificaat aan de John Maxwell academy.

Mijn missie bestaat erin om mensen (terug) in verbinding te brengen door in te zetten op de kracht van het individu. Wanneer elk individu in een groep – een relatie, tussen familieleden of onder collega’s – ten volle zichzelf mag zijn en blijven, zal dit niet alleen het individu, maar ook de groep ten goede komen en versterken.

Anja Pairoux - Mbti Certified Life Coach - Apluscoaching

Maak een afspraak

Na een eerste korte kennismaking via mail of telefoon, maak je een afspraak voor een intake gesprek. Deze persoonlijke kennismaking staat in het teken van jouw uitdagingen en doelstellingen. Als het klikt, stelt jouw coach een persoonlijk coaching traject op en leg je vervolgens samen met je coach verdere afspraken vast. Voor dit intake gesprek (1,5u) betaal je € 121 (incl. BTW).

Bij Apluscoaching staan we voor een onbevooroordeelde, discrete en gemoedelijke manier van werken.

Veel gestelde vragen over life coaching?

Wat doet een life coach precies?2021-01-17T11:12:49+01:00

Een life coach stimuleert en begeleidt cliënten bij een reeks professionele en persoonlijke kwesties. Life coaching staat los van het geven van advies, consulting, counseling, mentoring en het toedienen van therapie. Je zou een coach inhuren om je te helpen met specifieke professionele projecten, persoonlijke doelen en overgangen.

Lees ook mijn artikel Coachende Vaardigheden

Wat zijn de voordelen van een life coach?2021-01-17T11:12:12+01:00

6 Manieren waarvan u kunt profiteren bij Life Coaching

 1. Duidelijkheid krijgen over wat je wilt.
 2. Verbetering van je (zelf)vertrouwen.
 3. Door obstakels, angst en onzekerheden te overwinnen, loop je voorop.
 4. Erkenning van de mogelijkheden voor je leven.
 5. Een plan opstellen om uw doelen sneller te bereiken.
 6. Iemand om u verantwoordelijk te houden.

Lees ook mijn artikel over De Basishouding van een Goede Coach

Waarmee kan een life coach helpen?2021-01-19T10:18:26+01:00

Coaches werken niet aan problemen uit het verleden of trauma’s. Life coaches zijn geen psychologen of psychotherapeuten. De meeste life coaching-klanten zijn gezonde, succesvolle mensen die misschien een beetje vastzitten of gewoon een grote verandering in hun leven willen maken en de steun van hun eigen persoonlijke coach willen hebben.

Lees ook mijn artikel over De Basishouding van een Goede Coach

Hoe verloopt een life coaching sessie?2022-04-28T09:41:32+02:00

Sessies bij een life coach duren meestal tussen de 60 minuten tot 1,5u (afhankelijk van de life coach die u kiest). Een life coach moet ook ondersteuning en feedback bieden om u te helpen gefocust te blijven op uw doelen en zal u af en toe taken en doelstellingen geven om buiten sessies aan te werken.

Lees ook mijn artikel Wat is coaching?

Life coaching: Wat mag je verwachten?2021-01-19T10:18:34+01:00

Life Coaching: wat mag je verwachten?

 • Tijdens de eerste life coaching-sessie zal een algemeen beeld van iemands leven worden geschetst, alvorens te identificeren welk gebied ze willen verbeteren of waar ze momenteel niet tevreden mee zijn.
 • De life coach en cliënt zullen doelen overeenkomen die tijdens sessies worden opgesplitst in meer haalbare doelen.
 • Het is dan aan het individu om aan de slag te gaan met de technieken die hen zijn geleerd en te werken aan wat is overeengekomen.

Lees ook mijn artikel Wat is Coaching?

Wat is het verschil tussen een life coach en een therapeut?2021-01-17T11:08:22+01:00

Wat is het verschil tussen een life coach en een therapeut?

Therapeuten analyseren het verleden van hun cliënt als hulpmiddel voor het begrijpen van huidig ​​gedrag, terwijl life coaches eenvoudig huidig ​​problematisch gedrag identificeren en beschrijven, zodat de cliënt eraan kan werken om ze aan te passen. Therapie en life coaching delen bepaalde eigenschappen en doelstellingen.

Lees ook mijn blog Life Coach vs Therapeut