BOEK “JE WIST WAAR JE AAN BEGON!?” 2017-11-20T12:11:02+00:00

Je wist waar je aan begon!?

‘Stiefmoeder worden is het beste dat mij kon overkomen’

In onze samenleving zijn nieuw samengestelde gezinnen al lang geen uitzondering meer. Steeds meer mensen komen als plusouder dan ook voor situaties en vragen te staan waar niet altijd een pasklaar antwoord voor is. Maar: door het taboe dat er rond dit onderwerp nog steeds heerst, hebben veel plusouders het gevoel dat ze alleen staan.

Vanuit haar eigen bewogen gevoelens als stiefmoeder is Anja in de problematiek van samengestelde gezinnen gerold.  Anja vond er haar roeping in om zelf als eerste stiefoudercoach in België aan de slag te gaan.  En ze is uiteindelijk tot de conclusie gekomen dat zij er zelf een rijker en sterker persoon van geworden is dankzij de problemen waar zij in haar nieuwe gezin op botste.

Veel mensen denken dat het makkelijker wordt als je zelf een kind krijgt.
Maar dat is vaak juist weer een moeilijk moment

In haar coaching praktijk merkte ze dat heel wat mensen het moeilijk vinden om over hun situatie te praten door het taboe dat hier nog rond hangt.  Stiefouders denken dat ze alleen staan met hun gevoelens, durven niet toegeven dat ze hulp nodig hebben, zijn bang voor de ex-partner die dikwijls nauwlettend toekijkt op de omgang met de kinderen. Veelal denken stiefouders tenslotte dat uit mekaar gaan nog de enige optie is.

Anja schreef een werkboek als eerste stap voor stiefouders/plusouders om zichzelf te coachen naar een nieuw evenwicht in hun situatie.  Het boek is doorspekt met verhalen waarin de lezer zich zal herkennen. Hierbij brengt Anja grotendeels haar eigen verhalen omdat ze van mening is dat als zij een taboe wil opheffen rond dit thema, zij zelf het voorbeeld moet stellen door haar eigen belevingswereld bloot te geven.  Daarnaast geeft Anja telkens kennis en inzichten mee, die nodig zijn om uit te leggen waar de valkuilen en uitdagingen liggen. Tenslotte zet ze de lezer ook zelf in denkoefeningen en reflectie op de eigen situatie door de oefeningen in elk hoofdstuk.

De inzichten die verwerkt zijn in het boek hebben zowel haar eigen relatie als die van haar klanten geholpen om harmonie te vinden in hun gezinnen.  Het is haar bedoeling om mensen te helpen ook hun weg te vinden en de slaagkansen van hun nieuwe gezin te verhogen, in het belang van alle betrokken gezinsleden.

werkboek voor plusouders - in 7 stappen naar een gelukkig samengesteld gezin
Bestel hier jouw exemplaar

Boek wil taboes over ‘plusouder’ doorbreken.

“Je wist waar je aan begon” is de titel van een nieuw boek dat het taboe over stiefouders of “plusouders” wil doorbreken. Een plusoudercoach kan het nieuw samengesteld gezin daarbij helpen.

7 tips voor stiefouders in samengestelde gezinnen.

De fout die velen maken, is zo snel mogelijk een ‘gezinnetje’ te willen vormen, zoals we dat allemaal kennen.  Maar eens je in een nieuw samengesteld gezin zit, zal je nooit nog een klassiek gezin vormen.  Je moet allemaal op zoek naar je plek in dit samengesteld gezin en naar je rol daarin.  De klassieke ouderrol kàn je als stiefouder niet opnemen.  Rationeel gezien weten vele plusouders dit, maar onbewust doen ze het toch.  Dit is niet evident.

7 tips om het wél te doen slagen:

1. Neem de tijd.
2. Stel je verwachtingen bij.
3. Laat het beeld van het ‘klassieke gezin’ los.
4. Leg je focus op de goede dingen.
5. Durf de zaken te benoemen.
6. Volg je hart!
7. Doe meer door minder te doen.

Lees er meer over in mijn blog
7 tips voor stiefouders

Maak een afspraak met Anja

Na een eerste korte kennismaking via mail of telefoon, maken we een afspraak voor een intake gesprek. Deze persoonlijke kennismaking staat in het teken van jouw uitdagingen en doelstellingen.

Voor dit intake gesprek betaal je € 121. Als het klikt, stelt Anja samen met jou een persoonlijk coaching traject op en leg je vervolgens samen verdere afspraken vast.

Ik sta voor een onbevooroordeelde, discrete en gemoedelijke manier van werken.

RESERVEER EEN AFSPRAAK
Waar kan je ons vinden?
Blijf op de hoogte
Ontdek het team

This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.

This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.