Podscasts afleveringen 11-20

EP #11 – Groeien en uit je comfortzone komen

In deze podcast wil ik je graag inspireren in hoe dat je jezelf kan helpen te groeien en hoe je uit je comfort zone kan komen. Voor alle duidelijkheid, helpen groeien zonder dat je hiervoor iemand anders nodig hebt om je hierin te motiveren.

EP #12 – Ben ik een negatief persoon?

In deze aflevering wil ik dieper ingaan op de vraagstelling: ‘Ben ik een negatief persoon?’  Het feit dat je jezelf deze vraag stelt, wijst er al op dat je jezelf in vraag stelt en bewust met jezelf bezig bent. Dat je in refelectie gaat over hoe je in het leven staat.

EP #13 – Doelen bereiken of dromen realiseren

Waarom kom je niet in actie als je doelen wil bereiken of als je dromen wil realiseren. Soms wil je de hele trap al zien of nemen om boven te geraken. En omdat je het hele plaatje nog niet ziet of het eindresultaat nog niet concreet is, haak je af voor je bent gestart. Alles begint bij de eerste trede, bij het nemen van de eerste stappen. Een kacheltje heeft ook eerst hout nodig vooraleer het warmte kan geven. Een podcast over de eerste stap nemen naar jouw doel, opofferen of investeren en zelfbeheersing.

EP #14 – Wat is pleistercoaching?

In mijn dichterlijke vrijheid gooide ik zelf deze term op de markt. Dit etiket kleef ik op coaches, therapeuten en andere hulpverleners die niet naar de essentie gaan en focussen op snelle korte termijn oplossingen. Of misschien wil jij net wel bij een pleistercoach terecht omdat het vooral snel moet gaan? In deze podcast vertel ik je wat pleistercoaching is en welke resultaten je kan verwachten. Of hoe het anders kan en je kan versnellen door te durven vertragen.

EP #15 – Waarom maak ik me kleiner?

Waarom zoeken we altijd bevestiging dat we minder waard zijn dan anderen? We zijn nochtans als pure, gelijkwaardige wezens op de wereld gekomen.  Hoe komt het dat ons pure zelf is ondergesneeuwd, Omdat we ons beginnen te vergelijken en omdat we rekening gaan houden met het ‘maatschappelijk gewenste’. Op die manier gaan we verder af van wie we zelf zijn.

EP #16 – Hoe ben ik gestart als coach?

In deze podcast vertel ik het verhaal van mijn start als coach en hoe ik van bijberoep ben doorgestart naar hoofdberoep. Ik heb veel beslissingen moeten nemen en af en toe mijn ego aan de kant moeten laten tijdens mijn groeiproces. Maar ik heb ook geleerd dat de antwoorden komen als je een beslissing hebt genomen.

EP #17 – Hoe omgaan met macht?

Macht, invloed, druk, allemaal eigenschappen die mensen bewust of onbewust inzetten om een andere partij te overtuigen, overwinnen, … Subtiel of minder subtiel, maar het komt overal voor. Als is het maar dat je je gelijk wil hebben tijdens een gesprek of discussie, dat zet je ook druk of macht in om tot het gewenst resultaat te komen. Bewust zijn van dit feit, beseffen dat er druk, is al een eerste stap in het aanpakken van de situatie.

EP #18 – Verwachtingen

In deze podcast heb ik het over verwachtingen. Hoe deze tot stand komen? Hoe je erin kan teleurgesteld raken en hoe je tot resultaten kan komen? Wat je goed moet weten over verwachtingen is dat jij die zelf creëert! Je denkt bijvoorbeeld dat anderen iets verwachten van jou en dan ga je denkbeeldige verwachtingen van anderen proberen in te vullen. En als verwachtingen niet ingevuld worden, wees dan vooral streng voor jezelf.

EP #19 – Energie in je leven aanwakkeren

In deze podcast wil ik persoonlijke ervaringen en inzichten delen die ik heb opgedaan tijdens mijn week met de Warriors Queens in Spanje.  Een week van reflectie over onze rol als vrouw, partner, moeder, onderneemster.  Hoe mijn energiepeil ervoor stond voor deze reis en hoe ik herbronnen terug ben gekomen. Hoe antwoorden komen na de beslissing en waarom je niet mag wachten tot je voldoende energie hebt om aan je eigen energiehuishouden te werken.

EP #20 – Je wordt zoals de vijf mensen rondom jou

Wij zijn allemaal energie, wij stralen als mens energie uit. Dus de energie waarmee je je omringt, heeft een effect op jou. Wil je voluit leven, wil je groeien, dan vergt het ook dat de mensen die jou omringen jou hier ook in ondersteunen, in meegroeien, mee evolueren en jou niet tegenhouden in jouw groei.