Podscasts afleveringen 21 – 30

EP #21 – Yin en Yang energie in je leven

In deze podcast geef ik uitgebreid aandacht aan het Yin en Yang symbool, de vrouwelijke en mannelijke energie in je leven. Iedereen heeft Yin en Yang energie nodig om optimaal te functioneren. Beide vormen van energie moet je in harmonie brengen om jezelf terug goed te voelen, om geïnspireerd te zijn, om je mentale en fysieke gezondheid te verbeteren.

EP #22 – Voluit leven zonder oordeel

Hoe omgaan met oordeel van anderen over jezelf of met de uitdrukking ‘Wat gaan de mensen hierover allemaal zeggen?’. Als je (teveel) rekening houdt met wat anderen over jou denken of jouw handelingen, dan ben je niet je pure zelf. Je houdt rekening met verwachtingen die door anderen zijn gesteld zonder dat je daar inspraak in had of hebt. Keer terug naar jezelf en leef zoals je zelf bent. Voel je vrij in je doen en laten.

EP #23 – De kracht van dankbaarheid

Dankbaarheid, wat doet dat met je. Als je in een negatieve vibe zit, je hebt met tegenslag te maken of negatieve energie, dan kan dankbaarheid ervoor zorgen  dat je jezelf in een positieve energie zet. Door dankbaar te zijn voor de kleine dingen van de dag en door deze dankbaarheid ook gemeend uit te spreken of schrijven, ga je ervoor zorgen dat je een flow van positieve energie opwekt. Beluister deze podcast en ontdek hoe jij dit kan oefenen om jezelf in positieve vibe te plaatsen.

EP #24 – Burn-out, niet alleen op de werkvloer

Krijg je een burn-out alleen maar op de werkvloer? Op die vraag wil ik in deze blog iets dieper ingaan. Meestal kom je volgens mij in een burn-out terecht door je patronen, niet door je werk en niet alleen door je privé situatie, maar dus wel door je patronen. Als je iemand bent die heel de tijd bezig is met anderen te pleasen, die moeilijk nee kan zeggen, die het moeilijk heeft met grenzen stellen en die een groot verantwoordelijkheidsgevoel heeft, dan heb je alle ingrediënten om in burn-out terecht te komen.

EP #25 – Eetstoornis binnen het gezin

In deze podcast heb ik een gesprek met Stephanie Kerkove van intensu.be. In haar praktijk begeleidt Stephanie gezinnen die te maken hebben met een eetstoornis bij een geliefde – partner of kind. In haar coachingpraktijk ligt de focus op hoop, inzicht en advies in de strijd tegen de eetstoornis anorexia nervosa. Haar missie is om gezinnen tijdens dit proces te ondersteunen door hen een veilige plaats aan te bieden waar warmte, wederzijds respect en discretie centraal staan. Dit doet Stephanie vanuit mijn eigen ervaring met deze ziekte.
Ze gelooft dat wanneer je als gezin kiest voor zelfontplooiing je geliefde beter kan kiezen voor herstel. Stephanie wil ieder die geconfronteerd wordt met een eetstoornis binnen de familie – of vriendenkring empoweren om deze strijd aan te gaan.

EP #26 – Hoe komt het dan dat ons zelfvertrouwen afneemt met het ouder worden?

We komen op de wereld als baby met volledig zelfvertrouwen, bewustzijn en intuïtie. Hoe komt het dan dat ons zelfvertrouwen afneemt met het ouder worden? Zonder het te beseffen geven ouders en andere omringende volwassenen hun issues door aan kinderen waardoor het zelfvertrouwen van kinderen afneemt. Ga maar eens na hoeveel je gehoord hebt dat je moest oppassen voor wat anderen niet konden denken van je gedrag. Door te beschermend op te treden, beperken we onze kinderen om zich ten volle te ontplooien en te ontwikkelen.

EP #27 – De deugd van ont-moeten

In een maatschappij waar alles instant geleverd moet zijn, waar het bijna niet is toegelaten om eens niets te doen, is het af en toe goed om even te ont-moeten. Het zijn de stemmetjes in hoofd die je aansporen om in actie te blijven, om je vast te houden aan gewoontes. Ook jouw omgeving die je aangeeft dat je dit ‘moet’ en dat ‘moet’.  Wat als je eens niets hoeft te plannen, presteren, oplossen, afmaken? Wat als je eens de tijd neemt voor jezelf en het ‘moeten’ even loslaat? Je zal je veel lichter voelen en je zal je openstellen voor spontaniteit en opportuniteiten. Je omgeving zal dit duidelijk merken.