AP – LIFE COACH IN LENNIK2022-12-06T11:53:23+01:00

Life Coach in Lennik

Life Coaching gaat over jezelf heel diep leren kennen en intens blij te zijn met wie je bent

Waarvoor kan je terecht bij Apluscoaching?

 • jij in relatie tot anderen (collega’s, partner, familie, vrienden, kinderen, plusouder …)
 • omgaan met stress en verwachtingen
 • harmonie tussen je carrière en je privé leven (je goed voelen met je job, een nieuwe uitdaging zoeken)
 • veerkracht op het werk (burn-out, bore-out)
 • opkomen voor jezelf, grenzen stellen
 • je welzijn in het algemeen (stressbeheersing, burn-out, …)

Het is de normaalste zaak om opleidingen en coaching te volgen voor je welzijn en prestaties op het werk. Waarom maken mensen er dan zo’n taboe van dat het voor privé-relaties not done is om kennis en inzichten over zichzelf op te doen?

Lees ook ons artikel: Wat is Coaching?

Life Coaching

Wat mag je verwachten?

Onze opdracht bestaat erin om onvoorwaardelijk in jou te geloven en zonder te oordelen naar jou te luisteren. Als life coach stellen we de vragen die je jezelf nog niet hebt gesteld. Tijdens de sessies zullen onze coaches jou inspireren, motiveren, inzichten geven en samen met jou de nieuwe weg inslaan.

 • Je vertrekt vanuit de wetenschap dat niets te gek is, te groot, te absurd of onmogelijk is.
 • Je start met het geloof dat jouw doel realistisch en haalbaar is.
 • Jouw taak is om eerlijk te zijn en verantwoordelijkheid op te nemen voor jezelf.
 • Je engageren om te willen veranderen wat niet goed voelt.
 • Er is niemand in de hele wereld die beter ‘jou’ kan zijn dan jij zelf!

De sterkte van de Aplus Certified Life Coach zit erin om jou te helpen loskomen uit vertroebelde situaties, door jezelf beter te leren kennen en je niet op de achtergrond te plaatsen. Een life coach helpt je jouw zelfbewustzijn te vergroten, je doelen te verduidelijken en je vertrouwen te vergroten.

Zoals bij de veiligheidsinstructies in een vliegtuig, leer je hoe je eerst jouw zuurstofmasker moet opzetten. Anders gezegd, jij moet je eerst goed voelen.

Lees ook: Onze visie op Coaching

Wat is coaching?

Een coach of transformatiecoach brengt helderheid en structuur in je situatie, leert je inzicht te verwerven en doelstellingen te bepalen en te bereiken. Hij inspireert en motiveert. Er wordt meer en meer beroep gedaan op life coaches.

Bij coaching vertrekken we vanuit het ‘nu’ en werken we naar je toekomst toe. Een therapeut haalt je uit de put, een coach brengt je naar de top!

Zoals de benaming het al aangeeft gaat coaching om jouw leven. Alles draait om persoonlijke ontwikkeling van het individu, zowel in de privésfeer als in de werkomgeving.

Een van de meest voorkomende misvattingen over coaching is dat het een verkapte vorm van therapie is. In werkelijkheid is coaching een unieke service die is ontworpen om mensen met doelen te helpen de resultaten te behalen die hen succes en voldoening zullen brengen, op alle gebieden van het leven.

Blog | Verschil Tussen Life Coach En Therapeut | Apluscoachingeidingen

Lees ook mijn blog: Life Coach vs Therapeut

Begrippen definiëren: life coach vs therapeut

Wat is therapie?

Therapie, ook wel counseling of psychotherapie genoemd, is een langdurig proces waarbij 2 cliënten samen met een zorgverlener problemen, overtuigingen, gedrag, relatieproblemen, gevoelens en soms lichamelijke reacties diagnosticeren en analyseren. Het idee achter therapie is:

 • zich te concentreren op trauma’s uit het verleden en problemen,
 • zelfvernietigende gewoonten te veranderen,
 • relaties te herstellen en te verbeteren en
 • pijnlijke gevoelens te verwerken.

In die zin richt relatietherapie zich op het verleden en op introspectie en analyse, in de hoop problemen uit het verleden op te lossen en een gelukkiger, stabielere toekomst te creëren.

Wat doet een life coach?

Het verschil tussen een life coach en een therapeut is dat een life coach cliënten een proces of traject aanbiedt, in plaats van reguliere sessies. In coaching werkt een cliënt samen met een coach, die geen zorgverlener is, om:

 • doelen te verduidelijken en daarbij horende obstakels en problematisch gedrag te identificeren,
 • actieplannen te maken om de gewenste resultaten te bereiken.

Het proces van coaching neemt het huidige startpunt van de cliënt als een acceptabele neutrale grond en is vanaf dat moment meer actiegericht. Een life coach stelt de coachee (cliënt) in staat om controle over zijn leven te nemen en actie te ondernemen om naar zijn doelen toe te werken.

Lees ook: De basishouding van een goede coach

Hoe gaan we tewerk?

Het intakegesprek

Na een eerste contact per telefoon, maakt onze life coach met jou een afspraak voor een intakegesprek. Deze persoonlijke kennismaking staat in het teken van jouw uitdagingen en doelstellingen.

Het eerste kennismakingsgesprek heeft als doel om je situatie volledig in kaart te brengen. Je coach zal met jou aftoetsen of jij werkelijk klaar bent voor coaching en wat het meest optimale traject is voor jou. Na dit intakegesprek voelen je of er een wederzijdse match is en welk traject jij wil afleggen.

Het coaching traject – een traject op maat

Na dit intakegesprek heb je beslist of je al dan niet in een traject stapt. Dit houdt in dat jullie een traject uitstippelen in functie van jouw doelstellingen. Jullie leggen samen een volgende afspraak vast en bekijken van daaruit welke acties jij zal ondernemen om jouw doelstellingen te realiseren.

Wanneer jullie vervolgens het life coaching traject opstarten, gaat het echte werk van start. In een eerste sessie duiken jullie éénmalig in het verleden om de rode draad aan patronen duidelijk te stellen. Na dit gesprek is het niet nodig om nog langer in het verleden te blijven hangen. Je verleden verandert toch niet meer. Eens we de patronen kennen die de oorzaak zijn van je problemen, is verdere analyse van het verleden overbodig wat ons betreft. Het is niet nodig om jarenlang in therapie te gaan en je verleden kapot te analyseren.

Vervolgens neemt je coach je denkbeeldig mee naar 5 jaar later. We helpen je om jouw toekomstige plaatje te beschrijven alsof we effectief 5 jaar verder zijn en alles gerealiseerd is wat jij wenste. Dit is geen evidente oefening. Probeer het maar eens. Je onderbewustzijn komt er namelijk constant tussen om je tot de huidige realiteit terug te roepen.

Het vertelt je dat je realistisch moet blijven en gooit er je huidige probleem tussen om je duidelijk te maken dat wat je wenst onmogelijk is. Pas nadat we de visie scherp hebben van waar jij naartoe wil, gaan we in volgende sessies aan de slag met de tools en inzichten die nodig zijn om richting die visie te werken.

Bij Apluscoaching staan we voor een onbevooroordeelde, discrete en gemoedelijke manier van werken.

Aplus Certified Coach Evelien Van Oost

Adres: Negenbunderstraat 21, 1750 Lennik

Zoals elke goede coach haalt Evelien haar kennis en deskundigheid niet alleen uit de boeken, maar ook uit haar ervaringen met de grootste uitdagingen in haar leven.

Een van de grootste uitdagingen kreeg zij gepresenteerd toen ze zelf in een nieuw samengesteld gezin rolde. Evelien liet haar drijven door de liefde en ze wist (gelukkig!) niet waar ze aan begon. Al snel botste ze op muren en voelde ze zich eenzaam in het samengesteld gezin. Evelien voelde zich niet “thuis” en raakte steeds meer “zichzelf” kwijt. Daarbovenop ging haar gezondheid achteruit en kreeg ze te maken met uitputting, chronische pijn en longaandoeningen.

Na meer dan 5 jaar grotendeels in bed of op de zetel door te brengen, vond ze stap per stap haar gezondheid en haar stralende ‘ik’ terug. Ze voelt  zich waardevol, durf te schitteren en voel zich thuis in haar gezin en houd van het leven. Dat gunt ze iedereen!

Haar missie is dan ook om mensen terug in contact te brengen met hun kracht en vandaar uit voluit te leven. Want dat zijn wij allemaal waard!

Apluscoaching| Life Coach In Aartselaar| Evelien Van Oost

Maak een afspraak

Na een eerste korte kennismaking via mail of telefoon, maak je een afspraak voor een intakegesprek. Voor dit intakegesprek (2u) betaal je € 250 (excl. BTW).

Noem een intakegesprek bij Apluscoaching niet zomaar een kennismakingsgesprek. Je stapt na dat eerste gesprek namelijk al buiten met je eerste inzichten en een beeld van welk leven mogelijk is voor jou, zowel privé als professioneel.
Na het intakegesprek:
 • ontdek je hoe jouw mindset zit en op welke manier dit bijdraagt aan de omstandigheden waar je vandaag tegenaan loopt
 • krijg je helder welke patronen en gewoontes jou in de weg zitten om vooruit te komen
 • ga je de confrontatie aan met waar jij je precies zelf in saboteert en waardoor het jou maar niet lukt om volgens je intuïtie te kunnen leven
 • ontdek je of de werkwijze en het gedachtengoed van Apluscoaching passend is voor jou

Maak een afspraak met en ontdek hoe onze aanpak jou kan helpen. Is de afstand te groot voor jou of ben je woonachtig in het buitenland, dan helpen we jou ook graag online, via Zoom.

Bij Apluscoaching staan we voor een onbevooroordeelde, discrete en gemoedelijke manier van werken.

Veel gestelde vragen over life coaching?

Wat doet een life coach precies?2022-11-29T14:58:49+01:00

Een life coach stimuleert en begeleidt cliënten bij een reeks professionele en persoonlijke kwesties. Life coaching staat los van het geven van advies, consulting, counseling, mentoring en het toedienen van therapie. Je zou een coach inhuren om je te helpen met specifieke professionele projecten, persoonlijke doelen en overgangen.

Lees ook mijn artikel Coachende Vaardigheden

Wat zijn de voordelen van een life coach?2021-01-17T11:12:12+01:00

6 Manieren waarvan u kunt profiteren bij Life Coaching

 1. Duidelijkheid krijgen over wat je wilt.
 2. Verbetering van je (zelf)vertrouwen.
 3. Door obstakels, angst en onzekerheden te overwinnen, loop je voorop.
 4. Erkenning van de mogelijkheden voor je leven.
 5. Een plan opstellen om uw doelen sneller te bereiken.
 6. Iemand om u verantwoordelijk te houden.

Lees ook mijn artikel over De Basishouding van een Goede Coach

Waarmee kan een life coach helpen?2021-01-19T10:18:26+01:00

Coaches werken niet aan problemen uit het verleden of trauma’s. Life coaches zijn geen psychologen of psychotherapeuten. De meeste life coaching-klanten zijn gezonde, succesvolle mensen die misschien een beetje vastzitten of gewoon een grote verandering in hun leven willen maken en de steun van hun eigen persoonlijke coach willen hebben.

Lees ook mijn artikel over De Basishouding van een Goede Coach

Hoe verloopt een life coaching sessie?2022-04-28T09:41:32+02:00

Sessies bij een life coach duren meestal tussen de 60 minuten tot 1,5u (afhankelijk van de life coach die u kiest). Een life coach moet ook ondersteuning en feedback bieden om u te helpen gefocust te blijven op uw doelen en zal u af en toe taken en doelstellingen geven om buiten sessies aan te werken.

Lees ook mijn artikel Wat is coaching?

Life coaching: Wat mag je verwachten?2021-01-19T10:18:34+01:00

Life Coaching: wat mag je verwachten?

 • Tijdens de eerste life coaching-sessie zal een algemeen beeld van iemands leven worden geschetst, alvorens te identificeren welk gebied ze willen verbeteren of waar ze momenteel niet tevreden mee zijn.
 • De life coach en cliënt zullen doelen overeenkomen die tijdens sessies worden opgesplitst in meer haalbare doelen.
 • Het is dan aan het individu om aan de slag te gaan met de technieken die hen zijn geleerd en te werken aan wat is overeengekomen.

Lees ook mijn artikel Wat is Coaching?

Wat is het verschil tussen een life coach en een therapeut?2021-01-17T11:08:22+01:00

Wat is het verschil tussen een life coach en een therapeut?

Therapeuten analyseren het verleden van hun cliënt als hulpmiddel voor het begrijpen van huidig ​​gedrag, terwijl life coaches eenvoudig huidig ​​problematisch gedrag identificeren en beschrijven, zodat de cliënt eraan kan werken om ze aan te passen. Therapie en life coaching delen bepaalde eigenschappen en doelstellingen.

Lees ook mijn blog Life Coach vs Therapeut

Ga naar de bovenkant