Intervisie Coaching

Intervisiedagen voor coaches

Wil je jouw manier van coachen verder ontwikkelen?
Ben je op zoek naar een sparring partner om jouw coaching technieken te oefenen?
Heb je een nieuwe aanpak die je eens wil uitproberen?
Of wil je de mensen van de opleiding nog eens terug zien?

Als coach wil je steeds het beste van jezelf geven aan je klanten, je coachees. Daarom zoekt een goede coach regelmatig inzicht en feedback bij gelijkgestemde coaches om de eigen dienstverlening te optimaliseren. Je zoekt mensen die je naar een hoger niveau kunnen brengen en die door jouw manier van coachen heen kunnen kijken.

Wat is intervisie?

Intervisie houdt in dat coaches samenkomen onder begeleiding van een mentor die de structuur en veiligheid bewaakt om het leerproces voor alle deelnemers te ondersteunen.

Concrete voorbeelden die in een intervisiemoment behandeld kunnen worden:

  • Mijn coachee lijkt alleen maar te willen klagen en gelijk krijgen. Ze vindt dat zij het allemaal goed aanpakt en gaat in totale weerstand als ik haar vraag wat zij zelf uit de situatie kan leren of veranderen. Hoe krijg ik mijn coachee tot de nodige inzichten?
  • Ik vind het enorm moeilijk om klanten te vinden. Wat doe ik toch verkeerd of hoe pakken andere collega-coaches het aan?
  • Ik oefen graag op regelmatige basis in een veilige omgeving met gelijkgestemden. Alles kan altijd beter, want elke goede coach laat zichzelf ook steeds naar een hoger niveau coachen.

In deze intervisie gaat het dus niet puur over de coachingtechnieken, maar wel om de blijvende persoonlijke groei van de deelnemers uit onze Start-to-Coach opleidingen te verzekeren.

Wat haal je er uit?

Zoals bij alles is de regel: je haalt er uit wat je er in steekt.

Regelmatig met collega’s en gelijkgestemden op een gestructureerde manier ingaan op persoonlijke uitdagingen, geeft veel inzichten. Een coach is en blijft een mens met eigen blinde vlekken en het potentieel om vanuit de eigen uitdagingen te blijven groeien in levenswijsheid. Je ontdekt welke persoonlijke overtuigingen, angsten, patronen en valkuilen meespelen in je manier van werken. Je wordt je dankzij intervisie ook bewust van je eigen innerlijke saboteur. Door je uitdagingen openlijk te bespreken, zal je andere deelnemers inspireren en tevens ontdekken dat je niet de enige bent met jouw thema. Intervisie is gericht op reflectie en groei dankzij de kracht van de groep.

Voor wie?

Deelnemers uit de opleidingen Start-to-Coach vanaf level 2. Deelnemers uit Start-to-Coach level 1 hebben de techniek en praktijkervaring van level 2 niet meegekregen en kunnen daardoor niet dezelfde waarde bijdragen aan de collega’s uit de andere levels. We bewaken tijdens deze intervisie immers ook de balans van geven en ontvangen voor alle deelnemers.

Praktisch

  • 4 dagen per jaar
  • € 195 excl. BTW en catering (€25) per dag
  • Locatie: De Schorre – Boom

In één keer inschrijven voor de ganse reeks met een jaarlijks abonnement = 10% korting. KMO-portefeuille is enkel mogelijk bij inschrijving voor het hele jaar, dus niet voor een individuele dag.

Jaarlijks abonnement = inschrijving wordt jaarlijks automatisch verlengd. Het abonnement kan opgezegd worden door een mailtje ten laatste 3 weken voor de jaarlijkse vernieuwing.

Data 2021

  • Maandag 20.09.2021
  • Maandag 13.12.2021

Schrijf je hier in

[wpforms id="22781"]