Podcast

Start-to-Live

Doelen bereiken of dromen realiseren, hoe begin je eraan!?

Leer bezield leven

Waarom kom je niet in actie als je doelen wil bereiken of als je dromen wil realiseren? Soms wil je de hele trap al zien of nemen om boven te geraken. En omdat je het hele plaatje nog niet ziet of het eindresultaat nog niet concreet is, haak je af voor je bent gestart.
 
Soms krijg ik de vraag: ‘Wat moet ik doen om te hebben wat jij hebt? Wat moet ik doen om op die plek te kunnen staan?” Het antwoord is heel eenvoudig. De juiste vraag die je moet stellen is “Wie moet ik zijn?”
Alles begint bij de eerste trede, bij het nemen van de eerste stappen. Een kacheltje heeft ook eerst hout nodig vooraleer het warmte kan geven.
Een podcast over de eerste stap nemen naar jouw doel, opofferen of investeren, daadkracht en zelfbeheersing.

 

Veel luisterplezier.

EP #13 – Doelen bereiken of dromen realiseren, waarom lukt jou dat niet?

Ook te beluisteren op

Podcast | Start-To-Live | Apple Podcasts
Podcast | Start-To-Live | Google Podcasts
Podcast | Start-To-Live | Spotify Podcasts
Podcast | Start-To-Live | Apple Podcasts
Podcast | Start-To-Live | Google Podcasts
Podcast | Start-To-Live | Spotify Podcasts

Anja oprichtster en bezieler van Apluscoaching & Aplusacademy. Zij is erkend bemiddelaar, life coach, MBTI-coach, trainer en auteur. Ze volgde verschillende coaching opleidingen in België, Nederland en de USA. Anja profileerde zich als de eerste plusoudercoach in België en publiceerde in 2014 haar boek ‘Je wist waar je aan begon!?’.

In 2021 werd haar tweede boek ‘Waarom overkomst mij dit weer!?‘ uitgegeven. Een boek voor mensen die merken dat ze telkens opnieuw – in hun relaties, op het werk, in het ouderschap, in hun leiderschap – op dezelfde muren botsen en in dezelfde patronen blijven zitten.

Anja raakte gefrustreerd over de vele coaches die als kippen in een legbatterij uit oppervlakkige opleidingen geproduceerd worden. Die frustratie leidde ertoe dat Anja haar eigen opleidinginstituut oprichtte, Aplusacademy.

Persoonlijke aanpak en diepgang in kleine groepen zijn daarin de centrale gedachte. Ze heeft er haar passie in gevonden om haar kennis en ervaring door te geven aan andere coaches. Anja vindt het belangrijk dat coaches vanuit diepgang werken om op lange termijn duurzame resultaten te bereiken. In de opleidingen ligt de focus dan ook op ervaringsgericht leren en aandacht voor elke deelnemer.

Waarvoor kan je terecht bij Apluscoaching?

 • jij in relatie tot anderen (collega’s, partner, familie, vrienden, kinderen, plusouder …)
 • omgaan met stress en verwachtingen
 • harmonie tussen je carrière en je privé leven (je goed voelen met je job, een nieuwe uitdaging zoeken)
 • veerkracht op het werk (burn-out, bore-out)
 • opkomen voor jezelf, grenzen stellen
 • je welzijn in het algemeen (stressbeheersing, burn-out, …)

Het is de normaalste zaak om opleidingen en coaching te volgen voor je welzijn en prestaties op het werk. Waarom maken mensen er dan zo’n taboe van dat het voor privé-relaties not done is om kennis en inzichten over zichzelf op te doen?

Lees ook ons artikel: Wat is Coaching?

Life Coaching

Wat mag je verwachten?

Onze opdracht bestaat erin om onvoorwaardelijk in jou te geloven en zonder te oordelen naar jou te luisteren. Als life coach stellen we de vragen die je jezelf nog niet hebt gesteld. Tijdens de sessies zullen onze coaches jou inspireren, motiveren, inzichten geven en samen met jou de nieuwe weg inslaan.

 • Je vertrekt vanuit de wetenschap dat niets te gek is, te groot, te absurd of onmogelijk is.
 • Je start met het geloof dat jouw doel realistisch en haalbaar is.
 • Jouw taak is om eerlijk te zijn en verantwoordelijkheid op te nemen voor jezelf.
 • Je engageren om te willen veranderen wat niet goed voelt.
 • Er is niemand in de hele wereld die beter ‘jou’ kan zijn dan jij zelf!

De sterkte van de Aplus Certified Life Coach zit erin om jou te helpen loskomen uit vertroebelde situaties, door jezelf beter te leren kennen en je niet op de achtergrond te plaatsen. Een life coach helpt je jouw zelfbewustzijn te vergroten, je doelen te verduidelijken en je vertrouwen te vergroten.

Zoals bij de veiligheidsinstructies in een vliegtuig, leer je hoe je eerst jouw zuurstofmasker moet opzetten. Anders gezegd, jij moet je eerst goed voelen.

Lees ook: Onze visie op Coaching

Wat is coaching?

Een coach of transformatiecoach brengt helderheid en structuur in je situatie, leert je inzicht te verwerven en doelstellingen te bepalen en te bereiken. Hij inspireert en motiveert. Er wordt meer en meer beroep gedaan op life coaches.

Bij coaching vertrekken we vanuit het ‘nu’ en werken we naar je toekomst toe. Een therapeut haalt je uit de put, een coach brengt je naar de top!

Zoals de benaming het al aangeeft gaat coaching om jouw leven. Alles draait om persoonlijke ontwikkeling van het individu, zowel in de privésfeer als in de werkomgeving.

Een van de meest voorkomende misvattingen over coaching is dat het een verkapte vorm van therapie is. In werkelijkheid is coaching een unieke service die is ontworpen om mensen met doelen te helpen de resultaten te behalen die hen succes en voldoening zullen brengen, op alle gebieden van het leven.

Blog | Verschil Tussen Life Coach En Therapeut | Apluscoachingeidingen

Lees ook mijn blog: Life Coach vs Therapeut

Begrippen definiëren: life coach vs therapeut

Wat is therapie?

Therapie, ook wel counseling of psychotherapie genoemd, is een langdurig proces waarbij 2 cliënten samen met een zorgverlener problemen, overtuigingen, gedrag, relatieproblemen, gevoelens en soms lichamelijke reacties diagnosticeren en analyseren. Het idee achter therapie is:

 • zich te concentreren op trauma’s uit het verleden en problemen,
 • zelfvernietigende gewoonten te veranderen,
 • relaties te herstellen en te verbeteren en
 • pijnlijke gevoelens te verwerken.

In die zin richt relatietherapie zich op het verleden en op introspectie en analyse, in de hoop problemen uit het verleden op te lossen en een gelukkiger, stabielere toekomst te creëren.

Wat doet een life coach?

Het verschil tussen een life coach en een therapeut is dat een life coach cliënten een proces of traject aanbiedt, in plaats van reguliere sessies. In coaching werkt een cliënt samen met een coach, die geen zorgverlener is, om:

 • doelen te verduidelijken en daarbij horende obstakels en problematisch gedrag te identificeren,
 • actieplannen te maken om de gewenste resultaten te bereiken.

Het proces van coaching neemt het huidige startpunt van de cliënt als een acceptabele neutrale grond en is vanaf dat moment meer actiegericht. Een life coach stelt de coachee (cliënt) in staat om controle over zijn leven te nemen en actie te ondernemen om naar zijn doelen toe te werken.

Lees ook: De basishouding van een goede coach

Hoe gaan we tewerk?

Het intakegesprek

Na een eerste contact per telefoon, maakt onze life coach met jou een afspraak voor een intakegesprek. Deze persoonlijke kennismaking staat in het teken van jouw uitdagingen en doelstellingen.

Het eerste kennismakingsgesprek heeft als doel om je situatie volledig in kaart te brengen. Je coach zal met jou aftoetsen of jij werkelijk klaar bent voor coaching en wat het meest optimale traject is voor jou. Na dit intakegesprek voelen je of er een wederzijdse match is en welk traject jij wil afleggen.

Het coaching traject – een traject op maat

Na dit intakegesprek heb je beslist of je al dan niet in een traject stapt. Dit houdt in dat jullie een traject uitstippelen in functie van jouw doelstellingen. Jullie leggen samen een volgende afspraak vast en bekijken van daaruit welke acties jij zal ondernemen om jouw doelstellingen te realiseren.

Wanneer jullie vervolgens het life coaching traject opstarten, gaat het echte werk van start. In een eerste sessie duiken jullie éénmalig in het verleden om de rode draad aan patronen duidelijk te stellen. Na dit gesprek is het niet nodig om nog langer in het verleden te blijven hangen. Je verleden verandert toch niet meer. Eens we de patronen kennen die de oorzaak zijn van je problemen, is verdere analyse van het verleden overbodig wat ons betreft. Het is niet nodig om jarenlang in therapie te gaan en je verleden kapot te analyseren.

Vervolgens neemt je coach je denkbeeldig mee naar 5 jaar later. We helpen je om jouw toekomstige plaatje te beschrijven alsof we effectief 5 jaar verder zijn en alles gerealiseerd is wat jij wenste. Dit is geen evidente oefening. Probeer het maar eens. Je onderbewustzijn komt er namelijk constant tussen om je tot de huidige realiteit terug te roepen.

Het vertelt je dat je realistisch moet blijven en gooit er je huidige probleem tussen om je duidelijk te maken dat wat je wenst onmogelijk is. Pas nadat we de visie scherp hebben van waar jij naartoe wil, gaan we in volgende sessies aan de slag met de tools en inzichten die nodig zijn om richting die visie te werken.

Bij Apluscoaching staan we voor een onbevooroordeelde, discrete en gemoedelijke manier van werken.

Maak een afspraak

Na een eerste korte kennismaking via mail of telefoon, maak je een afspraak voor een intakegesprek. Voor dit intakegesprek (2u) betaal je € 250 (excl. 21 % BTW).

Noem een intakegesprek bij Apluscoaching niet zomaar een kennismakingsgesprek. Je stapt na dat eerste gesprek namelijk al buiten met je eerste inzichten en een beeld van welk leven mogelijk is voor jou, zowel privé als professioneel.
 • Ontdek hoe jouw mindset zit en op welke manier dit bijdraagt aan de omstandigheden waar je vandaag tegenaan loopt
 • Krijg helder welke patronen en gewoontes jou in de weg zitten om vooruit te komen
 • Ga de confrontatie aan met waar jij je precies zelf in saboteert en waardoor het jou maar niet lukt om volgens je intuïtie te kunnen leven
 • Ontdek of de werkwijze en het gedachtengoed van Apluscoaching passend is voor jou

Maak een afspraak met één van onze coaches in Aartselaar, Mortsel, Gent, Lennik en Leuven en ontdek hoe onze aanpak jou en jouw relatie kan helpen. Is de afstand te groot voor jou of ben je woonachtig in het buitenland, dan helpen we jou ook graag online via Zoom.

Bij Apluscoaching staan we voor een onbevooroordeelde, discrete en gemoedelijke manier van werken.

[wpforms id="19982"]