Specialisatie Opleidingen voor Coaches

Wil je je kennis uitbreiden om mensen te helpen op vlak van hun relaties en gezin?  Wil je je expertise verdiepen op het domein van samengestelde gezinnen?

In deze coach opleidingen ligt de focus op diepgaande kennis en inzichten.  Aan de hand van praktijkgerichte cases kan je de theorie aan de praktijk toetsen.  Je ontdekt wat dit voor je eigen situatie en/of die van je (toekomstige) klanten betekent.

Als coach, begeleider of bemiddelaar breng je je expertise en capaciteiten naar een volgend level waardoor jij nog beter wordt in je dienstverlening.

2 modules

Bij Aplusacademy kan je 2 modules volgens.  Jij maakt de puzzel volgens je eigen interesse en behoefte.

 • Wil je alle 2 de modules volgen?  Super, we kijken er alvast naar uit om het hele pad met jou af te leggen.
 • Maak je liever je eigen selectie volgens je noden en/of budget?  Ook dat is mogelijk, jij maakt je eigen puzzel en combineert zoals jij dat zelf wil.
 • Er is geen noodzakelijke volgorde om de modules te volgen.  Je bepaalt zelf je volgorde, ritme en budget.

Ontdek de 2 modules hieronder.

Een unieke approach in coach opleiding

Met de aplusacademy willen we de coach opleidingen die we aanbieden zoveel mogelijk laten renderen voor alle deelnemers. Wij kiezen daarom ook voor kleinere groepen en bieden de theorie of delen ervan digitaal aan.

Omdat aplusacademy haar theorie aanbiedt op haar online platform, bepaal jij als deelnemer het tempo van de online lessen. Jij bepaalt wanneer en waar je de theorie wil doornemen. Deze lessen blijven ook na je coach opleiding steeds beschikbaar, zodat je steeds je kennis kan opfrissen.

Life Coach: het beroep van de toekomst

Life Coach of Life Coaching is een beroep van de toekomst waar wij ten volle op willen inzetten. Met de Aplusacademy bieden we professionele coach opleidingen waarmee we deelnemers opleiden en ontwikkelen tot volwaardige, professionele coaches.

Een professionele Life Coach is een persoon die in eerste instantie zelf wil groeien. Iemand die beseft dat je alleen maar groei en verandering bij anderen kan bereiken als je eerst op jezelf inzet. Mensen die hun leven in handen pakken en bereid zijn aan zichzelf te werken. Walk the Talk.

Bij Apluscoaching hanteren we ook enkele basiswaarden waaraan wij al onze opleidingen en trainingen toetsen. Deze 4 basiswaarden zijn Authentiek, Breeddenkend, Congruent en Concreet. Klik hier om onze basiswaarden te lezen.

Life Coaching is peilen naar de oorsprong

Als Life Coach ga je niet te snel over naar oplossingen. Durven doorvragen en peilen naar de oorsprong van de problemen laat toe om samen het conflict beter te ontrafelen. Lees ook: Wat is Coaching?

Life Coaching is niet hetzelfde als consulting of therapie. Elke discipline is verschillend en heeft een andere benadering. Een Life Coach ligt de focus op de toekomst, op de zaken die de coachee gaat realiseren.

 • Focus op de toekomst, geen analyse van het verleden.
 • Een Life Coach stelt gerichte vragen en geeft geen advies.
 • Een Life Coach is zoals een GPS en leidt de klant naar zijn doelen.
 • Bij Lfie Coaching ligt de focus op de toekomst en hoe de klant zichzelf daarin ziet.
 • Als Life Coach vertrek je vanuit de waarden, kwaliteiten en talenten van de klant.

Lees meer over onze visie op coaching.

Life Coaching

Specialisatie – Opleiding Relatie Coach

Relaties & Gezinnen

Opleidingsfiche

VOOR
Coaches die expertise zoeken
Je wil starten als relatie coach

DUURTIJD
10u online theorie
3 dagen live opleiding
1 facultatieve examendag

KALENDER
2021: 22/10 – 29/10 – 12/11
2022: 27/05 – 3/06 – 24/06

PRIJS
Opleidingskost € 1 550*
Cateringkost € 75

*prijzen excl. 21 % BTW

Reserveer jouw opleiding hier

Verdiep jouw kennis op vlak van relaties & gezinnen en maak het verschil als relatie coach

In de opleiding Relatiecoach leer je mensen inzicht te verwerven in zichzelf, zodat ze ontdekken waarom ze reageren op bepaalde emoties. Je leert mensen ontdekken dat er patronen zijn waarin ze steeds vervallen en hoe ze hier mee om kunnen gaan. Via verschillende tools leer je om sterke en zwakke punten in een relatie helder te krijgen en om kernkwaliteiten en valkuilen uit te tekenen.

In onze opleiding Relatiecoach ligt de focus op diepgaande kennis en inzichten. Aan de hand van praktijkgerichte cases kan je de theorie aan de praktijk toetsen. Je ontdekt wat dit voor je eigen situatie en/of die van je (toekomstige) klanten betekent.

De theorie van deze opleiding leer je op ons online platform. Jij bepaalt als deelnemer het tempo van de online lessen. Jij bepaalt wanneer en waar je de theorie wil doornemen. Tijdens de live dagen gaan we dan onmiddellijk over naar de praktijk.

Dit programma is voor coaches:

 • die voor diepgang en duurzaamheid kiezen en die hun kennis willen uitbreiden.
 • die willen leren hoe je relatieproblemen oplossingsgericht aanpakt.
 • die zichzelf verder willen specialiseren en verdiepen in relatieproblematieken.

Specialisatie – Opleiding Plusoudercoach

Samengestelde Gezinnen

Opleidingsfiche

VOOR
Coaches die expertise zoeken

DUURTIJD
7u online theorie
1 dag live opleiding
1 facultatieve examendag

KALENDER
2021: 19 november
2022: 17 juni

PRIJS
Opleidingskost € 750*
Cateringkost € 25

* prijzen excl. 21 % BTW

Reserveer jouw opleiding hier

Verdiep jouw kennis op vlak van samengestelde gezinnen en maak het verschil als plusoudercoach

Met de Aplusacademy willen we de opleiding plusoudercoach die we aanbieden zoveel mogelijk laten renderen voor alle deelnemers. Wij kiezen daarom voor kleinere groepen en bieden de theorie of delen ervan digitaal aan.

Omdat Aplusacademy haar theorie aanbiedt op haar online platform, bepaal jij als deelnemer het tempo van de online lessen. Jij bepaalt wanneer en waar je de theorie wil doornemen.

Dit programma is voor:

Plusoudercoaches die voor diepgang en duurzaamheid kiezen en die hun kennis willen uitbreiden. Als plusoudercoach breng je je expertise en capaciteiten naar een volgend level waardoor jij nog beter wordt in je dienstverlening.

Apluscoaching is een door de Vlaamse Overheid erkende dienstverlener in het kader van de maatregel KMO-Portefeuille. Hierdoor kunnen kleine en middelgrote ondernemingen die opleiding aankopen bij apluscoaching 30% van het inschrijvingsgeld recupereren door deze subsidiemaatregel van de Vlaamse Overheid!

Ons erkenningsnummer voor opleidingen is DV.O220026.

Onze visie

Bij Aplusacademy bieden we professionele coaching opleidingen waarmee we deelnemers opleiden en ontwikkelen tot volwaardige, professionele coaches.

Lees meer over onze visie op coaching.

Wat zeggen de deelnemers van de Aplusacademy coaching opleidingen?

De theorie die werd aangeboden via de Aplusacademy voor de Specialisatieopleiding was zeer helder, aangenaam gebracht en sterk onderbouwd. En de eerste kennismaking met de live sessies smaakt enkel naar meer! De benadering van Anja is persoonlijk en toch professioneel, gevoelsmatig en toch ook theoretisch sterk onderbouwd, gestructureerd maar met veel ruimte voor persoonlijke inbreng en feedback… Mede dankzij het feit dat Anja gelooft dat een goeie coach ook aandacht besteedt aan de eigen persoonlijke ontwikkeling, weet je dat de coaches die uit de Aplus-opleidingen komen uit eerste hand weten waar ze het over hebben, en samen met hun cliënten blijven groeien. Bedankt aan Anja en de medecursisten voor de leerrijke, en ook gewoon leuke, dag.

Bekijk andere reviews

5,0 32 reviews

Waar kan je ons vinden?
Maak een afspraak
ANJA PAIROUX