Zelf coach worden2021-02-22T14:42:09+01:00

Start-to-Coach

De meest effectieve opleiding tot life coach

Opleidingsfiche

VOOR
Mensen die willen starten als life coach
Coaches die diepgang en structuur zoeken

DUURTIJD
10u online theorie
12 dagen live opleiding
2u webinar
1 facultatieve certification dag

KALENDER
Klik hier voor de data en dagplanning.

OPLEIDINGSKOST
Level 1 – online
Coachende Vaardigheden € 500
Level 2 – 4 dagen
Coachen in de praktijk € 1.500*
Level 3 – 7 dagen
Opstarten Coaching Praktijk € 2.250*
Level 1+2+3 = € 3.450*

Cateringkost € 25 per live dag

Prijzen excl. 21% BTW

* komt in aanmerking voor KMO portefeuille

Reserveer jouw plek

Heb je nog vragen? Bel of mail ons

Ga voor een effectieve coach opleiding en
maak het verschil als life coach

De Start-to-Coach opleiding van Aplusacademy is een professionele coach opleiding waarin het niet de bedoeling is om jou in een harnas van technieken te dwingen, maar wel om een zeer sterk basismodel als fundament mee te geven aan iedereen die life coach wil worden.

Wij zien coaching als een levenshouding, iets wat je in je dagdagelijkse omgang met anderen toepast om het beste uit jezelf en je omgeving te halen. Coaching is een basisinterventie voor de prestatieverbetering van een individu, een team of een organisatie.

Dit programma is voor:

 • Startende coaches die hun eigen comfortzone durven te verlaten en die willen blijven groeien als mens en als coach.
 • Voor mensen die gebeten zijn door persoonlijke ontwikkeling en die hun leven in handen pakken.
 • Voor mensen die het belangrijk vinden om meer over zichzelf te leren, bereid zijn om aan zichzelf te werken en er anderen mee te inspireren?
 • Startende coaches die voor diepgang en duurzaamheid kiezen en die open staan voor nuchtere spiritualiteit.

Met de Start to Coach opleiding krijg je een zeer sterk basismodel als fundament mee. Met onze coach opleiding kan je vervolgens vanuit jouw authenticiteit verder bouwen aan de specialisatie die jij zelf wil uitgaan. Of je nu burn-out coach, stress coach, gezins- en relatiecoaching verkiest of je wil werken rond work-life balance, perfectionisme, loopbaanbegeleiding of natuurcoaching,

Dan is de Start-to-Coach opleiding iets voor jou.

Apluscoaching | Life Coach | Opleidingen

COACHENDE VAARDIGHEDEN

Online Programma – 10u 

Als je wil starten als life coach dan vind je in dit onderdeel niet alleen het theoretische gedeelte van de opleiding – Coachende Vaardigheden. Je krijgt bijkomend ondersteunende oefeningen, cases, tips en tools om jou als coach blijvend te laten groeien. De theorie is in audio beschikbaar. Op die manier kan je de opleiding herbeleven en opfrissen waar en wanneer jij wil, onbeperkt in de tijd.

 • Coachende vaardigheden (3u16)
 • Mentale spieren en het gebruik ervan (46min)
 • Universele wetten – De mens als deel van een groter geheel (1u38)
 • De 11 ICF-kerncompetenties (2u50)
 • Extra’s: webinar en oefeningen (1u21)

Download hier onze flyer

COACHEN IN DE PRAKTIJK

Live Programma – 4 dagen

De eerste dagen van de coach opleiding draaien rond hoe je een goed intake gesprek moet voeren. De theorie uit level 1 zetten we samen om in de praktijk. Ik leer je op een gestructureerde manier naar de kern te gaan bij een coachee. En dit op een manier die je in geen enkele andere opleiding tegenkomt. Leren coachen in slechts 4 dagen? Inderdaad, omdat in deze 4 dagen de volledige focus ligt op praktijkervaring. Theorie werd namelijk efficiënt gedeeld in level 1. Deelnemers uit de opleiding voelen na dag 1 onzekerheid die na dag 4 is vervangen door ‘goesting’ en vertrouwen om te starten als life coach.

 • Het coachingmodel TGOROW
  De eerste dag draait om het coachingmodel en de structuur van je coaching gesprekken. We zetten alles wat je online leerde om naar praktische oefeningen. Op deze manier verlies je geen tijd om in de echte ervaring van het coachen te stappen.
 • Intakegesprek en belang van sales & marketing
  Uit het intake gesprek haal je alle informatie die cruciaal is voor de rest van je coachinggesprekken met je klant. Het is trouwens ook het gesprek dat bepalend is voor je klant om te beslissen of hij/zij al dan niet met jou wil verderwerken.
 • Coachen rond de Stickman & mentale spieren
  De Stickman van Dr. Thurman Fleet is één van de belangrijkste tools die je tijdens coachingsessies gebruikt. Vele klanten die al jarenlang therapie volgden en de eerste keer met dit gedachtengoed te maken krijgen, zijn positief verrast. Een veelgehoorde reactie in onze intake gesprekken is dan ook: “Nog nooit heeft iemand mij zo helder laten zien hoe het komt dat het altijd opnieuw vastloopt bij mij.”
 • Coachen rond Universele Wetten
  Als mens zijn wij deel van de natuur. In de natuur gelden een aantal universele wetten die voor iedereen van toepassing zijn, zonder uitzondering. Je leert de universele wetten te gebruiken tijdens je coachinggesprekken.

Download hier onze flyer

OPSTARTEN VAN JE COACHING PRAKTIJK

Live Programma – 8 dagen

In dit laatste deel van de Start-to-Coach opleiding ligt de focus op het bouwen van je eigen coachingpraktijk. Hoe jij zelf door de ‘terror barrier’ zal moeten gaan als je wil starten als life coach en als je anderen geloofwaardig wil kunnen helpen. Hoe je zelf een unieke plaats claimt op de markt en hoe je verder klanten kunt werven. Opleiding volgen is goed, maar het echte werk bestaat erin dat je er ook voor zorgt dat mensen weten dat jij de juiste coach bent om hen te helpen. Wil je mensen helpen? Alles start bij jouw daadkracht.

 • Supervisie dagen (3d)
  Een goede coach is niet diegene die theoretisch alles weet. Een goede coach is diegene die in de oefening blijft en zichzelf uitdaagt om telkens een stapje verder te gaan. Goede coaches willen in eerste instantie zelf blijven groeien. Om je in de oefening te houden, organiseren we zelf halve dagen waarin deelnemers elkaar coachen zoals ze in de eerste live dagen leerden.
 • Outdoor expierence dag (1d)
  We stappen recht in de ervaring van de dag en kunnen niet voorspellen wat zich zal afspelen … Net zoals dat ook voor elke coachingsessie opnieuw geldt! De ervaringen uit deze dag neem je voor het leven mee in je eigen leven en als reflectie naar je klanten toe.
 • Reflectie outdoordag & vertaalslag in coaching (1d)
  Tijdens de online voorbereidingen laten we je al nadenken over jouw levenspad. Dat komt op deze Start With Why dag van pas. Wat er uit de oefeningen van deze dag komt, vormt een waardevolle basis voor de verdere uitbouw en groei van je coachingpraktijk.
 • Start with why?  (1d)
  Hoe zet ik mezelf of mijn praktijk op de markt? Om te starten als coach heb je dus ook de eerste lessen in Marketing nodig. Je leert wat nodig is om jezelf op de markt te zetten.
 • Jouw digitale voetafdruk (1d)
  Hoe zet ik mezelf of mijn praktijk op de markt? Om te starten als coach heb je dus ook de eerste lessen in Marketing nodig. Je leert wat nodig is om jezelf op de markt te zetten.
 • Hoe klanten werven? (1d)
  Op de laatste dag van de opleiding vertel ik je hoe ik zelf mijn eigen coachingpraktijk bouwde en inspireer ik je in wat je vanaf hier verder kan doen. We gaan ook dieper in op je verdere doelen en je volgende stappen om naar jouw doelen toe te werken.

Download hier onze flyer

Agenda Aplus Coaching Opleidingen

Bekijk de volledige kalender

Agenda Aplus Coaching Opleidingen

Bekijk de volledige kalender

Doelstellingen van de coach opleiding

Met het Start-to-Coach programma willen we jou opleiden tot een effectieve coach die diepgang zoekt in zichzelf en bij de coachee. Je leert coachen vanuit (eigen) ervaring, doordat je tijdens de coach opleiding jezelf in vraag leert stellen en te groeien als mens. Het programma is gericht om jou op te leiden tot een coach die actiegericht werkt en openstaat voor feedback. Als je de 3 levels hebt doorlopen, ben je gegarandeerd klaar om te starten als life coach.

Zelf Coach Worden - Apluscoaching.be

Het verloop van onze coach opleiding

De Start-to-Coach opleiding vindt plaats in De Schorre, een magische omgeving om in te vertoeven. Op de eerste dag van de opleiding gaan deelnemers onmiddellijk in de oefening. In de voormiddag leerden ze wat coaching alvast niet is en wanneer ze dan wel op een effectieve manier aan het coachen zijn. Coaches konden buiten in de oefening gaan, het ene duo deed aan wandelcoaching, het andere duo zette zich aan het water en nog andere duo’s gingen ontspannen in het gras zitten. Met die ervaring en het TGOROW coachingmodel gingen ze in de namiddag met hun eerste coachingsessies aan de slag.

Start-To-Coach | Professionele Coach Opleidingen

Tijdens de eerste dagen van de coach opleiding draait alles rond hoe je een goed intake gesprek moet voeren. Ik durf deze dag intussen uniek te noemen in de opleidingswereld. Als trainer ga ik het namelijk niet uit de weg om zelf in het voorbeeld te stappen en de structuur van mijn eigen gesprek neer te zetten. Daarna is het aan de deelnemers om zelf toe te passen wat ze uit hun observatie leerden.

Start-To-Coach | Professionele Coach Opleidingen

Deelnemers van de Start-to-Coach opleiding zullen een diepgaande en duurzame impact hebben op de mensen die bij hen aankloppen. In onze coach opleiding leren ze in sneltreintempo op een gestructureerde manier naar de kern te gaan bij een coachee. Tegelijk wordt elke coach zich door de oefeningen bewust van de eigen authentieke krachtpunten.

De Meest Effectieve Life Coach Opleiding
Zelf Coach Worden - Apluscoaching.be

Onze visie

Bij Aplusacademy bieden we professionele coach opleidingen waarmee we deelnemers opleiden en ontwikkelen tot volwaardige, professionele coaches.

Lees meer over onze visie op coaching.

Wat zeggen de deelnemers van de Aplusacademy opleidingen?

De theorie die werd aangeboden via de Aplusacademy voor de Specialisatieopleiding was zeer helder, aangenaam gebracht en sterk onderbouwd. En de eerste kennismaking met de live sessies smaakt enkel naar meer! De benadering van Anja is persoonlijk en toch professioneel, gevoelsmatig en toch ook theoretisch sterk onderbouwd, gestructureerd maar met veel ruimte voor persoonlijke inbreng en feedback… Mede dankzij het feit dat Anja gelooft dat een goeie coach ook aandacht besteedt aan de eigen persoonlijke ontwikkeling, weet je dat de coaches die uit de Aplus-opleidingen komen uit eerste hand weten waar ze het over hebben, en samen met hun cliënten blijven groeien. Bedankt aan Anja en de medecursisten voor de leerrijke, en ook gewoon leuke, dag.

Bekijk andere reviews

gratis e-book

LIFE
COACHING

ONTDEK EEN CARRIERE DIE
VOLDOENING GEEFT

In dit e-Book laten we je al eens binnenkijken in de coachingwereld en wat je moet weten als je wil starten als life coach.

 • Wat wordt er van jou verwacht als je in een coach opleiding stapt?
 • Hoe weet je of je op de juiste plek bent?
 • Wat is coachen alvast niet en wat is het dan wel?
 • De basishouding van een goede coach
 • Het werkterrein van een coach en afbakening daarvan
 • De verschillende coachingmodellen en het model dat wij gebruiken

We bieden je een antwoord op die eerste vragen en nemen je mee in enkele verhalen om je te laten proeven van het leven als coach.

DOWNLOAD HIER JOUW EXEMPLAAR

Hoe word je een succesvolle life coach?

Coaching gaat over het verbinden met mensen en hen inspireren om te groeien en de beste versie van zichzelf te worden. Jouw succes als coach hangt af van jouw vermogen om te luisteren, te begrijpen en de gevoelens van jouw klanten te delen.

Als jij wil starten als life coach en een bloeiende coaching business wilt creëren, moet je een sterk leidersfiguur worden op een specifiek gebied en jouw expertise delen. Dit is de beste manier om de mensen aan te trekken, te ondersteunen en te betrekken die jij wilt helpen.

Het beste advies dat ik je kan geven als je wil starten als life coach, is je geloofwaardigheid en je vermogen om anderen te dienen goed te ontwikkelen. Hoe je dat juist doet, leg ik je uit in deze video.

Zelf Coach Worden - Apluscoaching.be

Veel gestelde vragen over onze coach opleidingen

Moet ik de 3 levels van de Start-to-Coach opleiding volgen?2021-01-17T10:41:12+01:00

Onze coach opleiding kan je indelen en volgen volgens je eigen tempo. Level 1 is het theoretische gedeelte en staat volledig online. Je kan dit level waar je wil en wanneer je wil studeren. Tijdens de live-dagen van Level 2 leer je de basisvaardigheden, het intake gesprek en je coaching vaardigheden in de praktijk omzetten. In Level 3 ligt de focus op het opstarten van je coaching praktijk. Je kiest dus tot welk level jij nood hebt aan opleiding.

Schrijf je hier in op de Start-to-Coach opleiding.

Is de Start-to-Coach opleiding iets voor mij?2020-11-14T12:28:03+01:00

Met de Start to Coach opleiding krijg je een zeer sterk basismodel als fundament mee. Met onze coach opleiding kan je vervolgens vanuit jouw authenticiteit verder bouwen aan de specialisatie die jij zelf wil uitgaan. Of je nu burn-out coach, stress coach, gezins- en relatiecoaching verkiest of je wil werken rond work-life balance, perfectionisme, loopbaanbegeleiding of natuurcoaching,

Lees ook mijn artikel: Wat is Coaching?

Gedurende hoeveel tijd blijft de online theorie van de Start-to-Coach opleiding beschikbaar?2021-01-17T10:59:31+01:00
Eens je hebt ingeschreven in de opleiding, blijft de online theorie onbeperkt beschikbaar. Dat betekent dat je dus ook na deelname aan de live dagen toegang blijft behouden tot het theoretische gedeelte. Een grote meerwaarde omdat je op die manier je kennis kan opfrissen en jezelf in een juiste vibe kan zetten wanneer je met je eerste klanten aan het werken gaat.
Hoeveel deelnemers zitten er in de Start-to-Coach opleiding?2021-01-17T11:00:32+01:00

We waken erover dat het aantal deelnemers beperkt blijft tot circa 8 deelnemers. Dit doen we heel bewust omdat we individuele aandacht en diepgang belangrijk vinden. De kleine groep geeft ook een heel veilig kader waarin iedereen zich ten volle kan blootstellen wat alleen maar gunstig is voor je groeiproces.

Waar vind ik de data en prijzen voor de coach opleiding?2021-01-17T11:01:28+01:00

Alle praktische details zijn terug te vinden op de website: www.apluscoaching.be/start-to-coach

Hoe kan ik inschrijven?2021-01-17T11:02:43+01:00

Inschrijven kan je via het Start-to-Coach inschrijvingsformulier. De link vind je hieronder of op de Start-to-Coach pagina naast de geplande data. Na je inschrijving krijg je toegang tot het Online Coaching Platform. Hier kan jij het theoretische gedeelte van de opleiding volgen wanneer, waar en hoe je zelf wil.

Inschrijven voor de Start-to-Coach opleiding: reserveer hier

Wat is het coachingmodel dat we aangeleerd krijgen?2021-01-17T11:03:48+01:00

Het coaching model waar wij mee werken is het TGOROW-model omdat dit zijn nut heeft bewezen en toepasbaar is binnen àlle domeinen. Een anekdote maakt dit duidelijk: Anja Pairoux was zelf al enkele jaren als coach aan de slag met het TGOROW-model toen ze besloot om een specialisatie in bemiddeling te gaan volgen. Ze sloeg de basisopleiding tot bemiddelaar over. Op haar eerste dag in de specialisatie-opleiding ging de groep vrij onmiddellijk in een rollenspel. De opdracht was simpel: de deelnemers moesten een case neerzetten dat rond een familiaal conflict draaide. Anja moest direct als bemiddelaar optreden en voelde zich enorm onzeker, want ze kende het bemiddelingsmodel niet waarover in de opleiding gesproken werd. Met een lichte paniek stapte ze in de oefening en sprak zichzelf toe “TGOROW, Anja, dat is het enige dat je nu hebt, dus TGOROW!” … Het resultaat na deze oefening was dat Anja van de trainster te horen kreeg dat ze een heel goede case had neergezet. Er kwam zelfs het compliment bij dat ze een natuurtalent was. Anja wist dat ze dit compliment te danken had aan het TGOROW-model en was vanaf dan nog meer overtuigd van de enorme waarde van dit model.

Lees er meer over in mijn artikel Coachende Vaardigheden

Wordt er een certificaat uitgereikt na de coach opleiding?2021-01-17T11:05:28+01:00
Na Level 2 van de Start-to-Coach opleiding volgt een facultatief examen. Jij kiest zelf of je wil deelnemen aan het Start-to-Coach examen. Als je geslaagd bent met het examen, ontvang je een Aplus certificaat.
Wie kan gebruik maken van KMO portefeuille voor deze coach opleiding?2021-01-17T11:07:11+01:00

Iedereen die een BTW-nummer of ondernemingsnummer heeft, kan gebruikmaken van KMO portefeuille. Dus zelfs als je zelfstandige in bijberoep bent, heb je recht op een subsidie.

De kmo-portefeuille is een subsidiemaatregel waardoor jij – als ondernemer – financiële steun krijgt voor de aankoop van diensten die de kwaliteit van je onderneming verbeteren. Een kleine onderneming die investeert in deze opleiding kan 30% steun genieten via de kmo-portefeuille. Je ontvangt maximaal € 7.500 steun per jaar. Een middelgrote onderneming kan 20% steun genieten.

Meer weten: https://www.vlaio.be/nl/subsidies-financiering/kmo-portefeuille

This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.

Apluscoaching

Ga naar de bovenkant