Word Coach2018-09-29T16:13:23+00:00

Professionele Coach Opleiding

Wat is coaching?

Coaching is een kunst, het is geen wetenschap.  Je wordt geen goede coach uit één enkele workshop, één training of een zware theoretische cursus.  Het vergt herhaalde oefening om bedreven te worden in elke vaardigheid en meester te worden in deze kunst.

Bij apluscoaching zien we coaching niet als iets wat je doet als werk.  Wij zien het als een levenshouding, iets wat je in je dagdagelijkse omgang met anderen toepast om het beste uit jezelf en je omgeving te halen.  Coaching is een basisinterventie voor de prestatieverbetering van een individu, een team of een organisatie.

Doelgroep van de opleiding

Deze opleiding heeft tot doel om de deelnemers in hun kracht te zetten. Concreet stelt het de deelnemers in staat om anderen verder te doen groeien en effectiever te begeleiden. Deelnemers leren hoe zij met enkele aangereikte tools gestructureerd en doelgericht kunnen coachen om hun coachees te helpen groeien.

Deelnemers leren de basisvaardigheden en wetmatigheden die je als coach absoluut in je rugzak moet hebben. Dankzij het heel effectieve en gestructureerde coaching model dat apluscoaching hanteert, kunnen deelnemers straks binnen elk domein hun ervaring als coach toepassen. Na deze opleiding kan elke coach zijn coachee begeleiden. De coach tilt zijn coachee boven de faalangst of het uitstelgedrag door de kennis en vaardigheden uit deze opleiding.

Wat onderscheidt deze opleiding

  • De volledige theorie van de opleiding kan je online volgen, op je eigen tempo, waar en wanneer je wil.

  • Tijdens de live opleidingsdagen focussen we op praktisch oefenen.

  • We leren je om dieper te gaan zoeken, zodat patronen duidelijk worden.

  • Tijdens de opleiding word je regelmatig zelf gecoacht, zodat je zelf ook vooruitgang boekt. 

  • Er zijn ook vervolg opleidingen (expert opleiding relatie en gezinnen, bemiddelingsvaardigheden, praktijkdagen, …).

Waarom kiezen voor deze coach opleiding?

Authenticiteit

Wil je ten volle groeien in je eigen leerproces?  Dan heb je er alle baat bij dat je jezelf niet achter een masker hoeft te verstoppen om aan een bepaald plaatje te voldoen.  Wij zien je liefst volledig openbloeien en alle maskers afgooien.  Wij bieden jou een theoretisch kader en moedigen je aan er op je eigen manier mee aan de slag te gaan, zodat jij vanuit je eigen authenticiteit als coach aan de slag kan.

Breeddenkend

Als coach moet je out-of-the box durven.  Wij denken en handelen buiten het maatschappelijk gewenste plaatje.  Dit met de bedoeling om als individu totale vrijheid in denken en voelen te ervaren.  Pas dan ervaren mensen namelijk geluk.  En dat is natuurlijk wat jij als coach in eerste instantie zelf ook moet uitstralen als je geloofwaardig wil overkomen bij je klanten.

Congruentie

Het gebeurt zoveel … veel zeggen, maar het niet doen.  Wij houden van mensen die doen wat ze zeggen.  En we streven natuurlijk zelf ook een walk-the-talk houding na.  Als coach kan je het niet maken om mensen uit te dagen uit hun comfortzone te komen terwijl je er zelf lekker in blijft zitten.  Je staat zelf ook open voor groei en de daarbij horende confrontaties met het leven.

Concreet

Wat heb je aan wat theorie als je er in praktijk niets mee kunt?  Wij werken vooral vanuit heel concrete en dagdagelijkse cases.  Vanuit voorbeelden en voeling met de concrete praktijk groeit je zelfvertrouwen en je rugzak van ervaringen.  Pas wanneer je de theorie in eenvoudige taal en met concrete voorbeelden kan uitleggen, zal jouw cliënteel voelen dat je wéét waarover je spreekt.  Jouw toekomstige coachee wil jou namelijk ten volle kunnen vertrouwen.  En dat vertrouwen win je niet met enkel wat theorie.

Wat leer je?

Na je inschrijving krijg je toegang tot het Online Coaching Platform waar jij het theoretische gedeelte van de opleiding kan volgen wanneer, waar en hoe je zelf wil.

Tijdens de 4 live dagen ligt de focus op praktijkervaring.

Je leert de basisvaardigheden en wetmatigheden die je als coach absoluut in je rugzak moet hebben. Vragen rond het theoretische gedeelte worden tijdens de praktijkdagen behandelen gedurende het eerste uur. De rest van de dag is bedoeld om ervaring op te doen en zetten we de theorie om in praktijk. We oefenen en bespreken cases en werken op jouw zelfvertrouwen als coach.

Dankzij het heel effectieve en gestructureerde coaching model dat we hanteren, kan jij straks binnen elk domein je eerste ervaringen als coach opdoen.

Vervolgens kan je je expertise en kennisdomein uitbreiden volgens je eigen wensen, maar je fundament daarvoor wordt in deze basisopleiding gelegd.

Praktisch

Deze 4 daagse opleiding gaat door vrijdag – telkens van 9u30 tot 16u – in Leuven (2d) en Antwerpen (2d)

Geplande data:

2018: 14/09 – 28/09 – 5/10 – 12/10 (VOLZET)
2019: 15/03 – 29/03 – 26/04 – 10/05

Examen optioneel, datum vast te leggen met de kandidaten

De prijs voor deze opleiding bedraagt € 2.000 excl. BTW*
Catering apart te betalen (drank en versnaperingen tijdens de opleidingen + lunch): € 75 excl. BTW.

*  De opleiding Word Coach komt in aanmerking voor KMO-Portefeuille. Hiermee bespaar je tot 40%. Het BTW bedrag en catering kunnen niet worden gesubsidieerd.

Na je inschrijving krijg je toegang tot een online platform. Hier kan je alle opnames van het theoretische gedeelte binnen de opleiding beluisteren.  Deze opnames blijven trouwens ter beschikking staan zodat je ze oneindig kan herbeluisteren.

Het Online Coaching Platform

Beluister de inleiding van het Online Coaching Platform

This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.

This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.