Praktijkdagen

voor coaches, bemiddelaars, therapeuten, …

Als hulpverlener (coach, bemiddelaar, therapeut, …) heb je nood aan uitwisseling van kennis en inzichten met collega’s, dat is gewoon zo.  Als je alleen werkt, loop je op een bepaald moment vast en zou je graag met collega’s kunnen overleggen hoe zij sommige cases zouden aanpakken.  Of als startend hulpverlener zou het je heel erg vooruithelpen in het zelfvertrouwen om samen met anderen te kunnen oefenen op de vaardigheden.

Aplus nodigt je uit om aan de tafel cases te bespreken, te overleggen met andere coaches en te leren uit elkaars praktijkvoorbeelden.

De praktijkdagen zijn er om een netwerk van gelijkgestemde experten als back-up te bouwen.  Omdat je deel uitmaakt van de aplus-experten in de praktijkdagen heeft Anja direct voeling met jouw evolutie en expertise.  Anja werkt zelf continu aan groei en opportuniteiten binnen een groter kader.  Indien er binnen dergelijke opportuniteiten nood is aan bijkomende hulpverleners weet Anja via de praktijkdagen wie op welk domein kan ingezet worden.  Op die manier breng je jezelf ook in verbinding met je eigen toekomstperspectief.

Tijdens een coaching traject kan het gebeuren dat tussenkomst van een bemiddelaar of MBTI-gecertifieerd coach nodig is.  In dergelijke gevallen kunnen coaches uit de praktijkgroep Anja inschakelen met een korting op de normale tarieven.  Bijvoorbeeld: je hebt een ouder in coaching en een bepaald moment komt de vraag om de partner mee in sessie in te brengen.  In dat geval vraagt de betrokken coach Anja om als neutrale bemiddelaar voor een duo-sessie op te treden.  De afspraak wordt hiertoe gemaakt, klant heeft facturatie-afspraken rechtstreeks met de coach en coach rekent deze aparte sessie af met Anja.  De klant heeft het voordeel dat alles gecovered is bij de afspraken met hun coach en voelt duidelijk dat de coach deel uitmaakt van een onderbouwd en sterk netwerk.

Wat behandelen we tijdens de praktijkdagen?

  • Elke praktijkdag gaan we in de oefening, op basis van een thema dat Anja aanreikt om jouw praktijk te helpen groeien.
  • Accountability van de groep: zit je met een idee of een nieuwe droom die je nog wil realiseren? Dit is de plaats om deze te delen… je kan er vanop aan dat het groepsgevoel je zal helpen om je droom toch na te streven ondanks de kleine en minder kleine drempels die je daarbij tegenkomt.
  • We delen ook onze fouten, zodat we er met z’n allen kunnen uit leren. Anja is ervan overtuigd dat de groep net sterker wordt door het delen van kwetsbaarheid en onzekerheden. Ze geeft hier met gemak zelf het voorbeeld in.
  • Groepscoaching: je loopt soms vast op iets en dan kan je dit als case in de groep inbrengen om er samen uit te leren – jij groeit doordat de groep jou coacht en de groep groeit omdat ze een case samen kunnen behandelen.
  • Inspiratie: we delen voluit lectuur, weetjes, interessante opleidingen, filmpjes, …
7 tips voor stiefouders

Reserveer jouw plaats aan onze tafel

 – 10 sessies per jaar of 60 uren

 –  maandelijkse afspraak gedurende 1 werkdag van 9u30 tot 15u30

 – tijdens de zomermaanden is er geen praktijkdag, maar nodigen Anja & Patsy de deelnemers uit op een 
   teambuilding

 – inschrijven aan € 2 500 excl. BTW, catering apart te betalen € 175 excl. BTW

 – alle trainingen gaan door bij Apluscoaching in Aartselaar- inschrijven via KMO portefeuille mogelijk

SCHRIJF JE HIER IN
Anja Pairoux
Anja Pairoux
Anja Pairoux is erkend bemiddelaar, life coach, MBTI-coach, trainer en auteur. Door verschillende opleidingen in België, Nederland en de USA, werd ze life coach. Anja profileerde zich als de eerste plusoudercoach in België en publiceerde in 2014 haar boek ‘Je wist waar je aan begon!?’.

Zij volgde in 2011 een life coach training en vervolledigde deze training met het ‘Leadership’ certificaat aan de John Maxwell academy (VS) in 2014. In 2013 volgde Anja een opleiding tot Stiefplan-coach en werd de eerste gecertifieerde Stiefplan-coach in België.

n 2016 vulde Anja haar curriculum aan als MBTI-certified coach. Ze ondervond in haar praktijk dat het mensen écht helpt om concreet te ontdekken waarin ze verschillen en hoe ze deze verschillen kunnen ombuigen naar complementaire relaties.

Anja haar missie bestaat erin om mensen (terug) in verbinding te brengen door in te zetten op de kracht van het individu. Wanneer elk individu in een groep ten volle zichzelf mag zijn en blijven, zal dit niet alleen het individu, maar ook de groep ten goede komen en versterken.

Patsy Vanleeuwe
Patsy Vanleeuwe
Patsy is een gedreven, enthousiaste en positieve vrouw. Ze heeft 2 lieve zonen, die zij opvoedt in harmonieus co-ouderschap. Daarnaast is ze ook plusmama van 3 toffe jongens.

Patsy leerde Anja kennen toen het wat moeilijker ging in haar leven: ze had geen professionele uitdagingen meer, was de dood van haar papa nog aan het verwerken en in haar nieuw samengesteld gezin liep het voor geen meter. Ze voelde zich ongelukkig en straalde dat af op haar omgeving.

Patsy besloot om de Master Mind training te volgen bij Anja en zo leerde ze stapje voor stapje hoe ze zichzelf kon ontplooien en daardoor het geluk in haar gezin kon laten groeien. En dat heeft zijn vruchten afgeworpen! Meer nog, intussen coacht Patsy zelf mensen die het even wat moeilijker hebben. Ze begeleidt mensen die vooruit willen komen in het leven, die openstaan voor verbetering en die alleen maar het beste willen voor zichzelf en hun gezin.

Als ervaringsdeskundige begrijpt Patsy heel goed hoe uitdagend het leven soms kan zijn in een relatie en een gezin. Maar ze weet ook heel goed hoe je het kan omdraaien. Alles begint bij jezelf en met een eerste stap!

Waar kan je ons vinden?
Blijf op de hoogte
ANJA PAIROUX