MORE AND BETER TEAM INTERACTIONS2017-09-28T07:53:00+00:00

Betere interacties tussen teamleden

door inzicht in persoonlijkheden en onderlinge verschillen

More and Better Team Interactions

De workshop “More and Better Team Interactions” helpt jouw teamleden in eerste instantie zicht te krijgen op hun eigen energiehuishouding en persoonlijkheidsvoorkeuren. Tegelijk zie zij ook duidelijk de onderlinge verschillen tussen zichzelf en de collega’s die zich situeren op vlak van:

  • Wat energie geeft of wat energie vraagt

  • Hoe zij met informatie omgaan, welke “taal” spreekt elk teamlid

  • Op welke manier zij het liefst beslissingen nemen

  • Hoe zij het liefst met de omgeving omgaan

Eens elk teamlid de verschillen begrijpt, wordt het makkelijker om deze om te buigen naar aanvulling op mekaar. In deze praktijkgerichte workshop wordt een sterke basis gelegd voor levenslange persoonlijke ontwikkeling en groei voor zowel elke deelnemer als het team en de onderneming waarin zij werken.

More and Better Team Interactions is in eerste instantie interessant voor leidinggevenden, HR officers, directie, collega’s binnen 1 team of bedrijf.

Het is een sterke aanrader voor wie op een respectvolle manier wil samenwerken en communiceren met collega’s.

Tijdens deze workshop krijgen deelnemers diepgaand inzicht in persoonlijke beweegredenen en interactie in een groep. Ze leren meer over energiehuishouding (wat geeft energie en wat zuigt energie), en wat we nodig hebben om ons goed te voelen in een team en optimaal te functioneren. Met deze kennis komen de deelnemers tot zelfaanvaarding en aanvaarding van verschillen met anderen. Ze krijgen daarbij een aantal concrete tools en tips met als uiteindelijk doel een betere samenwerking binnen het team.

Aan de hand van een MBTI of Insights Discovery profiel gaan we dieper in op vergader- en communicatiestijlen tussen diverse persoonlijkheden, welke info belangrijk is voor de verschillende persoonlijkheden en hoe diverse persoonlijkheden met taken, deadlines en veranderingen omgaan.

Wat neem je mee?

+ Conflicthantering: door zelfkennis en aanvaarding van verschillen met anderen
+ Communicatie: tips en tricks om met onderlinge afspraken een betere verstandhouding en vlottere
communicatie te bereiken
+ Change management: zicht op wat de manager zelf nodig heeft om stress te voorkomen in een
veranderende omgeving
+ Change management: zicht op wat teamleden nodig hebben om stress te voorkomen in tijden van verandering
+ Teamontwikkeling: teams ontdekken hoe ze persoonlijke sterktes kunnen inzetten om
complementariteit te bereiken

 Aanpak

De workshop wordt doelgroepgericht ingezet dmv oefeningen die op de voorafbepaalde doelstellingen inspelen. De training richt zich op de kracht van het individu binnen een groter geheel. Alle deelnemers worden gemotiveerd tot actieve deelname door hun blik te verruimen naar zowel werkvloer als privésfeer. Op die manier zien zij de mogelijkheden qua toepassingsgebied.

Authenticiteit staat centraal: iedereen is en blijft zichzelf, niets is goed of slecht. Net dat geeft een veilig kader waarin iedereen ten volle het eigen groeipotentieel en dat van anderen in de omgeving kan ontdekken.

Voorafgaand aan de sessie vullen alle deelnemers online de MBTI vragenlijst in. Tijdens de workshop ontvangen de deelnemers een uitgebreide rapport van hun MBTI type.

* excl. BTW, MBTI rapport per deelnemer, km vergoeding en eventuele huur locatie.

Trainer

Anja Pairoux is erkend bemiddelaar, personal coach, MBTI-coach, trainer en auteur. Door verschillende opleidingen in België, Nederland en de USA, werd ze de eerste plusoudercoach in België en publiceerde in 2014 haar eerste boek “Je wist waar je aan begon!?”. Ze vertaalde haar expertise in anders samengestelde gezinnen naar de werkvloer waar ook teams uitgedaagd worden door hun verschillen.
Op basis van de Meyers-Briggs Type Indicator (MBTI) werkte ze unieke teambuilding concepten uit waardoor teams terug efficiënter kunnen samenwerken. In het kader van de Work-Life Index helpt ze gezin en werkvloer in harmonie te brengen: doordat je de betrokkenheid van je gezin naar je werksituatie verhoogt, ga je jezelf ontlasten en daardoor je effectiviteit op de werkvloer terugvinden. Je hebt bijvoorbeeld geen energieverlies meer door schuldgevoel.
Anja haar missie bestaat erin om mensen (terug) in verbinding te brengen door in te zetten op de kracht van het individu. Wanneer elk individu in een groep ten volle zichzelf mag zijn en blijven, zal dit niet alleen het individu, maar ook de groep ten goede komen en versterken.

Anja Pairoux - Apluscoaching

Interesse!?

Wens je meer informatie om de MBTI workshop in jouw team of bedrijf te introduceren.

Laat hieronder je gegevens, en ik neem contact op met jullie. 

CONTACTEER ONS
Waar kan je ons vinden?
Blijf op de hoogte
Ontdek het team

This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.

This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.
Wij willen dat uw bezoek aan onze website even indrukwekkend is als onze service. Om uw ervaring te optimaliseren, maken we gebruik van cookies en vergelijkbare technieken. Wil je verder surfen en ontdekken hoe apluscoaching jou kan verderhelpen? Bevestig dan met "Ja, ik aanvaard de algemene (gebruiks)voorwaarden". Klik op "Meer info" om de volledige voorwaarden, ons privacybeleid en ons cookiebeleid te lezen. Ok