KMO portefeuilles

Apluscoaching is een door de Vlaamse Overheid erkende dienstverlener in het kader van de maatregel KMO-Portefeuille. Hierdoor kunnen kleine en middelgrote ondernemingen die opleiding aankopen bij apluscoaching 40% van het inschrijvingsgeld recupereren door deze subsidiemaatregel van de Vlaamse Overheid!

Ons erkenningsnummer voor opleidingen is DV.O220026. Het erkeningsnummer voor advies is DV.A220027.

Vereenvoudigde KMO-portefeuille

Op 1 april 2016 lanceerde het Agentschap Innoveren & Ondernemen de vernieuwde kmo-portefeuille. Wij zetten de drie belangrijkste verbeteringen even op een rijtje voor u:

1) Opleiding of advies? Kies zelf!
Je kiest volledig vrij waarvoor je de kmo-portefeuille gebruikt, voor advies en/of opleiding. Daarvoor krijg je één totaalbedrag ter beschikking, dat je vrij kan inzetten volgens jouw eigen wensen. Advies is nu ook advies, gedaan met de vroegere aparte adviespijlers zoals technologieverkenning en strategisch advies.

2) Subsidie volgens bedrijfsgrootte

Het subsidiepercentage hangt niet langer af van het aantal gepresteerde uren, maar wel van de grootte van de onderneming. Kleine ondernemingen krijgen een maximale jaarlijkse totaalsubsidie van €10.000, het steunpercentage bedraagt 40%. Middelgrote ondernemingen kunnen jaarlijks maximaal €15.000 via de kmo-portefeuille krijgen, met een steunpercentage van 30%.

3) Eenvoudige flow
De aanvraagflow werd ook vereenvoudigd, zodat je niet langer moet wachten op de bevestiging van de dienstverlener om jouw aandeel te storten

Alle informatie hierover staat online op www.kmo-portefeuille.be of je kan ook gratis 1700 bellen. En uiteraard staan wij ook steeds paraat om al jouw vragen hierover te beantwoorden!