OPLEIDINGEN2021-02-24T16:03:05+01:00

Professionele Coach Opleiding

De professionele coach opleiding van Aplusacademy – Start-to-Coach – is een coach opleiding waarin het niet de bedoeling is om jou in een harnas van technieken te dwingen, maar wel om jou een zeer sterk basismodel als fundament mee te geven.

Met de basis die we trainen op de Start-to-Coach opleiding, kan je vervolgens vanuit jouw authenticiteit verder bouwen aan de specialisatie die jij zelf wil uitgaan. Of je nu burn-out coach, stress coach, gezins- en relatiecoaching verkiest of je wil werken rond work-life balance, perfectionisme, loopbaanbegeleiding of natuurcoaching, onze coach opleiding is voor jou een ideale basis.

Wij zien coaching als een levenshouding, iets wat je in je dagdagelijkse omgang met anderen toepast om het beste uit jezelf en je omgeving te halen. Coaching is een basisinterventie voor de prestatieverbetering van een individu, een team of een organisatie.

Life Coach … iets voor jou?

Het model waarmee we werken is het TGOROW-model van Christian Simpson. Dit coaching model heeft zijn effectiviteit al bewezen in verschillende domeinen. Of het nu om burn-out coaching, stress coaching, life coaching, gezins- en relatiecoaching, perfectionisme coaching, loopbaanbegeleiding of natuurcoaching gaat … we weten uit eigen ervaring dat dit model werkt. Het is zelfs een goeie basisstructuur om in te zetten als je het plan zou hebben om coaching te combineren met bemiddeling.

Een belangrijke voorwaarde daarbij is dat je in eerste instantie zelf wil groeien. Onze coach opleiding gaat namelijk voor een belangrijk stuk ook over je eigen groei, want dit hoort bij jouw basishouding in coaching. Een professionele coach is een persoon die in eerste instantie zelf wil groeien. Iemand die beseft dat je alleen maar groei en verandering bij anderen kan bereiken als je eerst op jezelf inzet. Mensen die hun leven in handen pakken en bereid zijn aan zichzelf te werken.

 • Wil je op een authentieke manier coachen?
 • Wil je mensen leren coachen op een effectieve, diepgaande manier?
 • Wil je mensen helpen om hun doelen te bereiken en hen effectief helpen groeien?
 • Dan is de Start-to-Coach opleiding iets voor jou.

Lees ook ons artikel: Wat is coaching?

Life Coach: het beroep van de toekomst

Life Coach of Life Coaching is een beroep van de toekomst waar wij ten volle op willen inzetten. Met de Aplusacademy bieden we professionele coach opleidingen waarmee we deelnemers opleiden en ontwikkelen tot volwaardige, professionele coaches.

Een professionele Life Coach is een persoon die in eerste instantie zelf wil groeien. Iemand die beseft dat je alleen maar groei en verandering bij anderen kan bereiken als je eerst op jezelf inzet. Mensen die hun leven in handen pakken en bereid zijn aan zichzelf te werken. Walk the Talk.

Bij Apluscoaching hanteren we ook enkele basiswaarden waaraan wij al onze opleidingen en trainingen toetsen. Deze 4 basiswaarden zijn Authentiek, Breeddenkend, Congruent en Concreet. Klik hier om onze basiswaarden te lezen.

Life Coaching is peilen naar de oorsprong

Als Life Coach ga je niet te snel over naar oplossingen. Durven doorvragen en peilen naar de oorsprong van de problemen laat toe om samen het conflict beter te ontrafelen. Lees ook: Wat is Coaching?

Life Coaching is niet hetzelfde als consulting of therapie. Elke discipline is verschillend en heeft een andere benadering. Een Life Coach ligt de focus op de toekomst, op de zaken die de coachee gaat realiseren.

 • Focus op de toekomst, geen analyse van het verleden.
 • Een Life Coach stelt gerichte vragen en geeft geen advies.
 • Een Life Coach is zoals een GPS en leidt de klant naar zijn doelen.
 • Bij Lfie Coaching ligt de focus op de toekomst en hoe de klant zichzelf daarin ziet.
 • Als Life Coach vertrek je vanuit de waarden, kwaliteiten en talenten van de klant.

Lees meer over onze visie op coaching.

Start-to-Coach

De meest effectieve opleiding tot life coach

Opleidingsfiche

VOOR
Mensen die willen starten als life coach
Coaches die diepgang en structuur zoeken

DUURTIJD
10u online theorie
12 dagen live opleiding
2u webinar
1 facultatieve certification dag

KALENDER
Klik hier voor de data en dagplanning.

OPLEIDINGSKOST
Level 1 – online
Coachende Vaardigheden € 500
Level 2 – 4 dagen
Coachen in de praktijk € 1.500*
Level 3 – 7 dagen
Opstarten Coaching Praktijk € 2.250*
Level 1+2+3 = € 3.450*

Cateringkost € 25 per live dag

Prijzen excl. 21% BTW

* komt in aanmerking voor KMO portefeuille

Reserveer jouw plek

Heb je nog vragen? Bel of mail ons

Ga voor een effectieve coach opleiding en
maak het verschil als life coach

De Start-to-Coach opleiding van Aplusacademy is een professionele coach opleiding waarin het niet de bedoeling is om jou in een harnas van technieken te dwingen, maar wel om een zeer sterk basismodel als fundament mee te geven aan iedereen die life coach wil worden.

Wij zien coaching als een levenshouding, iets wat je in je dagdagelijkse omgang met anderen toepast om het beste uit jezelf en je omgeving te halen. Coaching is een basisinterventie voor de prestatieverbetering van een individu, een team of een organisatie.

Dit programma is voor:

 • Startende coaches die hun eigen comfortzone durven te verlaten en die willen blijven groeien als mens en als coach.
 • Voor mensen die gebeten zijn door persoonlijke ontwikkeling en die hun leven in handen pakken.
 • Voor mensen die het belangrijk vinden om meer over zichzelf te leren, bereid zijn om aan zichzelf te werken en er anderen mee te inspireren?
 • Startende coaches die voor diepgang en duurzaamheid kiezen en die open staan voor nuchtere spiritualiteit.

Met de Start to Coach opleiding krijg je een zeer sterk basismodel als fundament mee. Met onze coach opleiding kan je vervolgens vanuit jouw authenticiteit verder bouwen aan de specialisatie die jij zelf wil uitgaan. Of je nu burn-out coach, stress coach, gezins- en relatiecoaching verkiest of je wil werken rond work-life balance, perfectionisme, loopbaanbegeleiding of natuurcoaching,

Dan is de Start-to-Coach opleiding iets voor jou.

Specialisatie – Opleiding Relatie Coach

Relaties & Gezinnen

Opleidingsfiche

VOOR
Coaches die expertise zoeken

DUURTIJD
10u online theorie
3 dagen live opleiding
1 facultatieve examendag

KALENDER
Reeks 1: 23/4 –  30/4 – 7/5
Reeks 2: 22/10 – 29/10 – 12/11

PRIJS
Opleidingskost € 1 550*
Cateringkost € 75

prijzen excl. 21 % BTW
* komt in aanmerking voor KMO-portefeuille

Reserveer jouw opleiding hier

Verdiep jouw kennis op vlak van relaties &
gezinnen en maak het verschil als relatie coach

Met de Aplusacademy willen we de opleiding relatie coach zoveel mogelijk laten renderen voor alle deelnemers. Wij kiezen daarom voor kleinere groepen en bieden de theorie of delen ervan digitaal aan.

Omdat Aplusacademy haar theorie aanbiedt op haar online platform, bepaal jij als deelnemer het tempo van de online lessen. Jij bepaalt wanneer en waar je de theorie wil doornemen. Deze lessen blijven ook na je opleiding relatie coach steeds beschikbaar, zodat je steeds je kennis kan opfrissen.

Dit programma is voor:

Relatie coaches die voor diepgang en duurzaamheid kiezen en die hun kennis willen uitbreiden. Als relatie coach of -bemiddelaar breng je je expertise en capaciteiten naar een volgend level waardoor jij nog beter wordt in je dienstverlening.

Specialisatie – Opleiding Plusouderconsulent

Samengestelde Gezinnen

Opleidingsfiche

VOOR
Coaches die expertise zoeken

DUURTIJD
7u online theorie
1 dag live opleiding
1 facultatieve examendag

KALENDER
Reeks 1: 21/5
Reeks 2: 19/11

PRIJS
Opleidingskost € 750*
Cateringkost € 20

prijzen excl. 21 % BTW
* komt in aanmerking voor KMO-portefeuille

Reserveer jouw opleiding hier

Verdiep jouw kennis op vlak van samengestelde gezinnen en maak het verschil als plusouderconsulent

Met de Aplusacademy willen we de opleiding plusouderconsulent die we aanbieden zoveel mogelijk laten renderen voor alle deelnemers. Wij kiezen daarom voor kleinere groepen en bieden de theorie of delen ervan digitaal aan.

Omdat Aplusacademy haar theorie aanbiedt op haar online platform, bepaal jij als deelnemer het tempo van de online lessen. Jij bepaalt wanneer en waar je de theorie wil doornemen. Deze lessen blijven ook na je opleiding plusouderconsulent steeds beschikbaar, zodat je steeds je kennis kan opfrissen.

Dit programma is voor:

Plusouderconsulenten die voor diepgang en duurzaamheid kiezen en die hun kennis willen uitbreiden. Als plusouderconsulent breng je je expertise en capaciteiten naar een volgend level waardoor jij nog beter wordt in je dienstverlening.

gratis e-book

LIFE
COACHING

ONTDEK JE TALENT
ALS COACH

In dit e-Book laten we je al eens binnenkijken in de coachingwereld.

 • Wat wordt er van jou verwacht als je in een opleiding stapt?
 • Hoe weet je of je op de juiste plek bent?
 • Wat is coachen alvast niet en wat is het dan wel?
 • De basishouding van een goede Life Coach
 • Het werkterrein van een coach en afbakening daarvan
 • De verschillende coachingmodellen en het model dat wij gebruiken

We bieden je een antwoord op die eerste vragen en nemen je mee in enkele verhalen om je te laten proeven van het leven als Life Coach.

DOWNLOAD HIER JOUW EXEMPLAAR

Onze visie

Bij Aplusacademy bieden we professionele coach opleidingen waarmee we deelnemers opleiden en ontwikkelen tot volwaardige, professionele coaches.

Lees meer over onze visie op coaching.

Wat zeggen de deelnemers van de Aplusacademy opleidingen?

De theorie die werd aangeboden via de Aplusacademy voor de Specialisatieopleiding was zeer helder, aangenaam gebracht en sterk onderbouwd. En de eerste kennismaking met de live sessies smaakt enkel naar meer! De benadering van Anja is persoonlijk en toch professioneel, gevoelsmatig en toch ook theoretisch sterk onderbouwd, gestructureerd maar met veel ruimte voor persoonlijke inbreng en feedback… Mede dankzij het feit dat Anja gelooft dat een goeie coach ook aandacht besteedt aan de eigen persoonlijke ontwikkeling, weet je dat de coaches die uit de Aplus-opleidingen komen uit eerste hand weten waar ze het over hebben, en samen met hun cliënten blijven groeien. Bedankt aan Anja en de medecursisten voor de leerrijke, en ook gewoon leuke, dag.

Bekijk andere reviews

Veel gestelde vragen over onze coach opleidingen

Moet ik de 3 levels van de Start-to-Coach opleiding volgen?2021-01-17T10:41:12+01:00

Onze coach opleiding kan je indelen en volgen volgens je eigen tempo. Level 1 is het theoretische gedeelte en staat volledig online. Je kan dit level waar je wil en wanneer je wil studeren. Tijdens de live-dagen van Level 2 leer je de basisvaardigheden, het intake gesprek en je coaching vaardigheden in de praktijk omzetten. In Level 3 ligt de focus op het opstarten van je coaching praktijk. Je kiest dus tot welk level jij nood hebt aan opleiding.

Schrijf je hier in op de Start-to-Coach opleiding.

Is de Start-to-Coach opleiding iets voor mij?2020-11-14T12:28:03+01:00

Met de Start to Coach opleiding krijg je een zeer sterk basismodel als fundament mee. Met onze coach opleiding kan je vervolgens vanuit jouw authenticiteit verder bouwen aan de specialisatie die jij zelf wil uitgaan. Of je nu burn-out coach, stress coach, gezins- en relatiecoaching verkiest of je wil werken rond work-life balance, perfectionisme, loopbaanbegeleiding of natuurcoaching,

Lees ook mijn artikel: Wat is Coaching?

Gedurende hoeveel tijd blijft de online theorie van de Start-to-Coach opleiding beschikbaar?2021-01-17T10:59:31+01:00
Eens je hebt ingeschreven in de opleiding, blijft de online theorie onbeperkt beschikbaar. Dat betekent dat je dus ook na deelname aan de live dagen toegang blijft behouden tot het theoretische gedeelte. Een grote meerwaarde omdat je op die manier je kennis kan opfrissen en jezelf in een juiste vibe kan zetten wanneer je met je eerste klanten aan het werken gaat.
Hoeveel deelnemers zitten er in de Start-to-Coach opleiding?2021-01-17T11:00:32+01:00

We waken erover dat het aantal deelnemers beperkt blijft tot circa 8 deelnemers. Dit doen we heel bewust omdat we individuele aandacht en diepgang belangrijk vinden. De kleine groep geeft ook een heel veilig kader waarin iedereen zich ten volle kan blootstellen wat alleen maar gunstig is voor je groeiproces.

Waar vind ik de data en prijzen voor de coach opleiding?2021-01-17T11:01:28+01:00

Alle praktische details zijn terug te vinden op de website: www.apluscoaching.be/start-to-coach

Hoe kan ik inschrijven?2021-01-17T11:02:43+01:00

Inschrijven kan je via het Start-to-Coach inschrijvingsformulier. De link vind je hieronder of op de Start-to-Coach pagina naast de geplande data. Na je inschrijving krijg je toegang tot het Online Coaching Platform. Hier kan jij het theoretische gedeelte van de opleiding volgen wanneer, waar en hoe je zelf wil.

Inschrijven voor de Start-to-Coach opleiding: reserveer hier

Wat is het coachingmodel dat we aangeleerd krijgen?2021-01-17T11:03:48+01:00

Het coaching model waar wij mee werken is het TGOROW-model omdat dit zijn nut heeft bewezen en toepasbaar is binnen àlle domeinen. Een anekdote maakt dit duidelijk: Anja Pairoux was zelf al enkele jaren als coach aan de slag met het TGOROW-model toen ze besloot om een specialisatie in bemiddeling te gaan volgen. Ze sloeg de basisopleiding tot bemiddelaar over. Op haar eerste dag in de specialisatie-opleiding ging de groep vrij onmiddellijk in een rollenspel. De opdracht was simpel: de deelnemers moesten een case neerzetten dat rond een familiaal conflict draaide. Anja moest direct als bemiddelaar optreden en voelde zich enorm onzeker, want ze kende het bemiddelingsmodel niet waarover in de opleiding gesproken werd. Met een lichte paniek stapte ze in de oefening en sprak zichzelf toe “TGOROW, Anja, dat is het enige dat je nu hebt, dus TGOROW!” … Het resultaat na deze oefening was dat Anja van de trainster te horen kreeg dat ze een heel goede case had neergezet. Er kwam zelfs het compliment bij dat ze een natuurtalent was. Anja wist dat ze dit compliment te danken had aan het TGOROW-model en was vanaf dan nog meer overtuigd van de enorme waarde van dit model.

Lees er meer over in mijn artikel Coachende Vaardigheden

Wordt er een certificaat uitgereikt na de coach opleiding?2021-01-17T11:05:28+01:00
Na Level 2 van de Start-to-Coach opleiding volgt een facultatief examen. Jij kiest zelf of je wil deelnemen aan het Start-to-Coach examen. Als je geslaagd bent met het examen, ontvang je een Aplus certificaat.
Wie kan gebruik maken van KMO portefeuille voor deze coach opleiding?2021-01-17T11:07:11+01:00

Iedereen die een BTW-nummer of ondernemingsnummer heeft, kan gebruikmaken van KMO portefeuille. Dus zelfs als je zelfstandige in bijberoep bent, heb je recht op een subsidie.

De kmo-portefeuille is een subsidiemaatregel waardoor jij – als ondernemer – financiële steun krijgt voor de aankoop van diensten die de kwaliteit van je onderneming verbeteren. Een kleine onderneming die investeert in deze opleiding kan 30% steun genieten via de kmo-portefeuille. Je ontvangt maximaal € 7.500 steun per jaar. Een middelgrote onderneming kan 20% steun genieten.

Meer weten: https://www.vlaio.be/nl/subsidies-financiering/kmo-portefeuille

Aplus Certified Trainers

Anja Pairoux
Anja Pairoux
Anja Pairoux is erkend bemiddelaar, life coach, MBTI-coach, trainer en auteur. Door verschillende opleidingen in België, Nederland en de USA, werd ze life coach. Anja profileerde zich als de eerste plusoudercoach in België en publiceerde in 2014 haar boek ‘Je wist waar je aan begon!?’.

Zij volgde in 2011 een life coach training en vervolledigde deze training met het ‘Leadership’ certificaat aan de John Maxwell academy (VS) in 2014. In 2013 volgde Anja een opleiding tot Stiefplan-coach en werd de eerste gecertifieerde Stiefplan-coach in België.

In 2016 vulde Anja haar curriculum aan als MBTI-certified coach. Ze ondervond in haar praktijk dat het mensen écht helpt om concreet te ontdekken waarin ze verschillen en hoe ze deze verschillen kunnen ombuigen naar complementaire relaties.

Anja haar missie bestaat erin om mensen (terug) in verbinding te brengen door in te zetten op de kracht van het individu. Wanneer elk individu in een groep ten volle zichzelf mag zijn en blijven, zal dit niet alleen het individu, maar ook de groep ten goede komen en versterken.

Patsy Vanleeuwe
Patsy is een gedreven, enthousiaste en positieve vrouw. Ze heeft 2 lieve zonen, die zij opvoedt in harmonieus co-ouderschap. Daarnaast is ze ook plusmama van 3 toffe jongens.

Patsy leerde Anja kennen toen het wat moeilijker ging in haar leven: ze had geen professionele uitdagingen meer, was de dood van haar papa nog aan het verwerken en in haar nieuw samengesteld gezin liep het voor geen meter. Ze voelde zich ongelukkig en straalde dat af op haar omgeving.

Patsy besloot om de Master Mind training te volgen bij Anja en zo leerde ze stapje voor stapje hoe ze zichzelf kon ontplooien en daardoor het geluk in haar gezin kon laten groeien. En dat heeft zijn vruchten afgeworpen! Meer nog, intussen coacht Patsy zelf mensen die het even wat moeilijker hebben. Ze begeleidt mensen die vooruit willen komen in het leven, die openstaan voor verbetering en die alleen maar het beste willen voor zichzelf en hun gezin.

Als ervaringsdeskundige begrijpt Patsy heel goed hoe uitdagend het leven soms kan zijn in een relatie en een gezin. Maar ze weet ook heel goed hoe je het kan omdraaien. Alles begint bij jezelf en met een eerste stap!

Opleidingen | Apluscoaching
Kmo Portefeuille

Apluscoaching is een door de Vlaamse Overheid erkende dienstverlener in het kader van de maatregel KMO-Portefeuille. Hierdoor kunnen kleine en middelgrote ondernemingen die opleiding aankopen bij apluscoaching 30% van het inschrijvingsgeld recupereren door deze subsidiemaatregel van de Vlaamse Overheid!

Ons erkenningsnummer voor opleidingen is DV.O220026.

Waar kan je ons vinden?
Maak een afspraak
ANJA PAIROUX

This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.

Apluscoaching

Ga naar de bovenkant